Sayfa 870/1012 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,953 - 6,960 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    dolar böyle bir şey işte anlık düşüş yada anlık yükselişe bakmayıp uzun vadeli bakabilirsen gerçek anlamda bir sigorta ama insan psikolojisi gereği panikleyen bir varlık
    Dolar mevduatın yanında bir de eurobond alternatifi var, onu forumdaşların morali çok bozulmasın diye yazmıyordum ama orada da portföye göre >2.5mTL mümkün.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    öncelikle sn.Omega0607 ve sn.Dudu ya çok teşekkür ediyorum objektif bakışları adilane anlayışları için.

fakat diğer üyeler neler yazmışlar öyle intikam alır gibi aman yarabbim !

ben hem paylaştım hem içimi döktüm aslında. gerçekten sermayesiyle emeğiyle istihdam sağlayan üreten insanlar durumu anlar ve bize hak verir. eskiden şöyleydi diyenlere uzaktan bakanlara bir aylığına versem o yükü üzerine depresyona girerler

bekara karı boşamak kolaydır yani. ticarette o karlar rahmetli Özal dönemindeydi esnafda imalatçıda kazanırdı işte 10 yıllık bir dönemdir o. ardından sn.Özalın vefatından sonra 1993 - 1998 arasındaki faiz ve devalüasyon tahribatı ve ardından ithal malı girişi artıkça gerilemiştir üretim ve karlılık. yani o eskidendi beyler şu an o saydığınız hiçbir sektörde 3/1 karlar hayaldir bazen piyasa dönmez sıkışır maliyetine verirsin malını ve peşin tahsil edebiliyosan kendini şanslı hissedersin ticaretin çok dışında olduğunuz belli ?

şu an piyasada özelliklede emek yoğun sektörlerde kar sn.dudunun dediği gibi %20 yi 25 i geçmez mümkün değil geçemez çünki aksi durumda malını satamazsın, senden alan kişiye de kar marjı bırakmak zorundasın ki o da malı satsın dönüp yine senden alsın! çark böyle döner.

yani lütfen konunun dışındakiler alsın faizini yesin.memuriyete benzemez ticaret, bordrolu adam ticareti hep çok iyi karların olduğu bal kaymak içinde yaşanılan bir mecra zanneder.ona göre esnaf ve sanayici hep kazıklıyordur hep fahiş karlar elde ediyodur hep ağlıyodur. ya yok böyle bişey .davulun sesi uzaktan hoş gelir.

maliyetler bu şekilde artmaya devam ederse bizde kilit vuracağız atölyeye ve sizler giysilerinizi ayakabınızı daha pahalıya alacaksınız.

yani faiz bir cebinizden girecek ama esnafı imalatçıyı sen çok kazanıyorsundur kes demogojiyi deyip tırpanlayan ama avm lere gidip ithal marka malları övüne övüne alıp bile bile kazıklanan sizler tl verip pahalı döviz alıp ithalata veren bir toplumda tasarruflarınızın diğer cebinizden uçup gittiğini göreceksiniz. kendi kendinizi kandırmayın

saygılar cümleten. ben nacizane bişeyler paylaşalım dedim ama ne demogojimiz kaldı ne ajitasyonumuz. hemen müdahil olmadan biraz objektif bakın olaya biraz karşı tarafa saygıyla ağırdan gidin bence. olmuyor böyle.

herkes herşeyi biliyor herkes uzman ya. adam oturduğu yerden bana 3/1 karlardan bahsediyor ajite ediyosun diyor bide ? hayret bişey şu özgüvene bak şu usluba bak ? gerçekten yazmaya bile değmez aslında
    600 takım konfeksiyon 24000
    40 tl mi takımı..
    ne takımı bu..??

starbucks 1 kahve 15 tl maliyet 1 tl..
    tshirt ler 20 25 tl...
    Maliyet 5 tl eder etmez..(son dolar işinden sonra olsun 10 tl..)
    Git bir restorant a 100 gr et ye yanına 2 brokoli biraz pilav şu bu 40 50 tl den aşşa vermezsin

Etin kg su oldu mu 500 tl..

Kapatırsanız yerinize başkası gelir..Hiçç endişe etme..
    2 sene evveline kadar şişe su 50 kuruş idi
    2 sene içinde tırmandı tırmandı 1.25 e kadar çıktı
    sırma su..
    60 kuruş ...(tekrardan)
    Kar oranlarınız o kadar yüksekki beceriksizlik ile siz kapasanız gelir başkası piyasadan parsa kapma açısından sizde daha ucuza bile satmaya başlar..
    Karşımdaki eczane 10 senede 2 ev 1 araba yaptı vergi levhasında 3000 tl gözüküyor..

Karşımda 12 katlı bina yapıldı 3 ü müteahit in 9 u kat maliklerinin..
    Düşün o 3 ünün satışı 12 tane dairenin maliyetini karşılıyorda müteahit kara bile geçiyor..Maliyet ne kadar bi hesaplar artık..
    Devletten kıyak arsa alan büyük inşaat firmaları ile bunlara mobilya mutfak bahçe düzenle zımbırtılarını fahiş ötesi fiyatlara satan küçük işletmeler..

Üzgünüm evet uslubum sert..

Yıllarca attığınız kazığa kaçırdığınız vergiye sayın efendim..

3. Dürüst azınlığı ayrı tutarım ama bu ülkede yabancısından yerlisine ticaret mantalitesinin ne olduğu son dönemde net bir şekilde ortaya çıkmıştır... Doların 7'ye çıkmasını fırsat bilen büyüğünden küçüğüne ki, özellikle de büyükler, fiyatları %50 ile %100 arasında artırdılar... Bir kısım yapılan vergi indirimlerini cebe atma gayretine girdiler... Öte yandan kişisel kullanımlarını şirket üstünden gösteren bir ton adam ki bu normal hale gelmiş... %20-25'lere ticaret riskine girildiğine de pek inanmıyorum özellikle küçük ve orta boylu işletmeler düzeyinde... İşler iyi iken geçmiş dönemde yapılan karları kimse konuşmuyor... İnşaat sektörü kaç sene altın çağ yaşadı, hiç mi birikim yapmazsın... Bazıları sırf parayı çevirmek için konkordato olayına giriyor... Özetle sektör de sütten çıkmış ak kaşık değil...

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dolar mevduatın yanında bir de eurobond alternatifi var, onu forumdaşların morali çok bozulmasın diye yazmıyordum ama orada da portföye göre >2.5mTL mümkün.
    Sn rxpu, aynı işlemi bir de ASELS veya gram altın ile yapsanız, farklı mecra olsa da para piyasası işte!

5.  Alıntı Originally Posted by xman 974 Yazıyı Oku
    Sn rxpu, aynı işlemi bir de ASELS veya gram altın ile yapsanız, farklı mecra olsa da para piyasası işte!
    ASELS bence aynı şey değil. Birisi halkın çok büyük bir bölümünün servetlerini sakladığı sabit getirili kıymetler. Diğeri ise çok daha küçük bir yatırımcı kitlesine hitap eden sabit getirili olmayan riskli varlıklar.

Toplumun genelinin servetlerini ve tasarruflarını sakladığı mevduatlar çok daha önemli veriler içerebilir. En önemlisi de bu veriler doğrultusunda halkın fakirleşme düzeyi ortaya çıkıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

6. 5.47 vurdu çekti.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Üstadım eurobonda şu yüzde 35 vergiden bi yırtabilsek, o sıkıntı oluyor karı alıp götürüyor.

8. şekerbank temdit 4.75 .miktar 85b .32 gūn

Sayfa 870/1012 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •