Sayfa 16/172 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

1.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Öğrenmek için, Erhan beye danışmak istedim.
    Hisse senedi grafiklerinde günlükte ,örneğin 20 günlük kapanış ortalama çizgisi 20 günün kapanışlarının 20 ye bölünmesiyle oluşan çizgi olduğunu kabul edersek.
    grafiği 15 dak lığa aldığımızda gördüğümüz ortalama çizgisi neyi ifade etmiş oluyor.Hesaplamasını nasıl yapmamız gerekir?

saygılar
    Gun olayini karistirmayalim

20 lik hareketli ortalama grafik gunlukte ise 20 adet her gunun kapanis fiyatini 20 ye boler.

Grafigi siz 20 dakikaliga cevirirseniz

20 adet bar kapanisinin ortalamasini alirsiniz.

15 e cevirirseniz barlari 20 adet bar kapanisinin ortalamasini alir.

Anlasilmayan birsey varmi ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Gun olayini karistirmayalim

20 lik hareketli ortalama grafik gunlukte ise 20 adet her gunun kapanis fiyatini 20 ye boler.

Grafigi siz 20 dakikaliga cevirirseniz

20 adet bar kapanisinin ortalamasini alirsiniz.

15 e cevirirseniz barlari 20 adet bar kapanisinin ortalamasini alir.

Anlasilmayan birsey varmi ?
    Son satırı anlamadım,
    Grafiği 20 dakikalığa çevirirsek
    20 adet bar kapanışının ortalamasını alırız. (ANLADIM)
    15 e çevirirsek barları 20 adet (15 adet bar olacaktı herhalde)bar kapanışının ortalamasını alır.

3.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Son satırı anlamadım,
    Grafiği 20 dakikalığa çevirirsek
    20 adet bar kapanışının ortalamasını alırız. (ANLADIM)
    15 e çevirirsek barları 20 adet (15 adet bar olacaktı herhalde)bar kapanışının ortalamasını alır.
    En iyisi soru sorarak anlatmak.

200 adet barlik ortalamayi gunluk yaparsam neye bakar.

200 adet gunun ortalamasina bakar

5 lik yaparsam neye bakar

5 dk barlardan 200 adetinin ortalamasina bakar.

15 lik yaparsak neye bakar ?

200 gunluk ortalama veya gunluk ortalama diye bir tabir yoktur.

Barlik vardir insanlar bunu gunluk diye ezberlemis sagda solda her ortalamayi gunluk zannediyor.

Gunluk grafiklerde bakilan ortalamaya gunluk denir.

Normalde barliktir 300 barlik ortalama 5 barlik ortalama 8 barlik ortalama gibi.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    En iyisi soru sorarak anlatmak.

200 adet barlik ortalamayi gunluk yaparsam neye bakar.

200 adet gunun ortalamasina bakar

5 lik yaparsam neye bakar

5 dk barlardan 200 adetinin ortalamasina bakar.

15 lik yaparsak neye bakar ?

200 gunluk ortalama veya gunluk ortalama diye bir tabir yoktur.

Barlik vardir insanlar bunu gunluk diye ezberlemis sagda solda her ortalamayi gunluk zannediyor.

Gunluk grafiklerde bakilan ortalamaya gunluk denir.

Normalde barliktir 300 barlik ortalama 5 barlik ortalama 8 barlik ortalama gibi.
    Bilgilendirme için teşekkürler,
    anlaşıldı.

saygılar

5. erhan hocam,tick chartta herhangi bir platformda backtest mümkün mü,eğer değilse ne kadar bir süre demo hesaptan robota bağlayarak test etmek makul olur?

6.  Alıntı Originally Posted by burak123 Yazıyı Oku
    erhan hocam,tick chartta herhangi bir platformda backtest mümkün mü,eğer değilse ne kadar bir süre demo hesaptan robota bağlayarak test etmek makul olur?
    Tick barda cogu platformda malesef tok ancak sistemi tick barda hareket etmis gibi yazmak yani kapanis barlarini bekletmeyecek sekilde yazmak idealde mumkun.

Mumkun olan en uzun veri ile test etmek en iyisidir zaman kaybetmemek icin.

Ornegin 2007 ile 2016 arasinda sistemi yaparsin 2017 yilinda ne yaptigini gorursun.

1 sene gercek piyasada ne yaptigini anlamis olursun.

Mesela bu sistemi ben tum verilerle optimize ettim ben aslinda hata etmis olabilirim hic gercek piyasada gormeden bagladim gectim

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Tick barda cogu platformda malesef tok ancak sistemi tick barda hareket etmis gibi yazmak yani kapanis barlarini bekletmeyecek sekilde yazmak idealde mumkun.

Mumkun olan en uzun veri ile test etmek en iyisidir zaman kaybetmemek icin.

Ornegin 2007 ile 2016 arasinda sistemi yaparsin 2017 yilinda ne yaptigini gorursun.

1 sene gercek piyasada ne yaptigini anlamis olursun.

Mesela bu sistemi ben tum verilerle optimize ettim ben aslinda hata etmis olabilirim hic gercek piyasada gormeden bagladim gectim
    Anladim , matrikste hem 50k bar backtest siniri var dolayisiyla 5 dklik grafikte 2 ser sene arayla test etmek zorundayim ve onda da iki ortalamanin kesismesi formulu bile test ederken zorlaniyor donuyor , az karmasik sistem yazsam matriks kapaniyor , idealde boyle sorunlar oluyor mu hic 12 yillik veriyi tek seferde karmasik bir formul de olsa rahatca test edebiliyor mu

8.  Alıntı Originally Posted by burak123 Yazıyı Oku
    Anladim , matrikste hem 50k bar backtest siniri var dolayisiyla 5 dklik grafikte 2 ser sene arayla test etmek zorundayim ve onda da iki ortalamanin kesismesi formulu bile test ederken zorlaniyor donuyor , az karmasik sistem yazsam matriks kapaniyor , idealde boyle sorunlar oluyor mu hic 12 yillik veriyi tek seferde karmasik bir formul de olsa rahatca test edebiliyor mu
    Kilitlenme donma sorunu hic yasanmadi ayni anda birden fazla farkli optimizasyonda calistirabilirsiniz.

Ayrica bir suru parametreyide yine hic donma olmadan optimize edersiniz.

Ancak parametre sayisi arttikca test cok uzun surecektir.

0 dan 500 e 3 adet parametreyi teset ettirmistim 2 gunde filan anca bitti.

0 dan 500 iki ma kesisimini 12 yillik veri ile tahminen 2 saate tamamlar belki 1 saat

Sayfa 16/172 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •