Borsada kontrolumde olmayan hiç bir şey yok, o sebeple yan gelip yatabiliyorum.

Sinirlerim yıpranınca hemen savunma sanayii, teknoloji, arkeoloji ve fizik sitelerine girerim.

Savunma sanayiinde her hafta bişey olmuyor ama diğer sitelerde okunası haberler oluyor. Bi kaç dikkatimi çekeni paylaşayım.

1,5 milyar ışık yılı uzaktan ciddiye alınabilecek, tekrarlayan radyo sinyalleri gelmiş.!!!Acaba zeki yaşam formlarımı.?
Genelde bu tür sinyaller evrenin doğal olaylarından kaynaklanır, mesela bir yıldız ölürken patlar ve farklı dalgalarda sinyaller yayar. Rado dalgası denen şeyde, belli aralıktaki ses dalgası. Yıldızlar da ses dalgası gönderiyor. Ne olduğunu frekans aralığından anlamaya çalışıyorlar.
Hawkin isimli yahudi profesorde bana çok aptalca gelen bir fikrini söylemişti. Normalde yahudi bilim adamlarının neden bu kadar ödül aldıklarını ve neden hep onların göz önünde olduğunu detayları ile biliyorum ama o konuya sinirlendiğim başka bir gün gireyim. Zaten biri girer yahudiyi büyütme der canım sıkılır umudum eksi 273 e gider... lan gittiğin banka, giydiğin don, seyrettiğin film veoynatan TV cihazı, araban,kliman, petrolun, gazın, yediğin yemek aldığın nefes yahudinin... her ay her gün onlara tüm paranı ve emeğini veriyorsun... okuma öğranma sonra yahudiyi büyütme de... tabi evrim teorimin derinliklerine inince neden böyle söylendiğinide biliyorumda, sinirlenmek hormonal, 10 dakkada geçiyor, hormonlar evlerine dönüyorda, o arada yazı yazmışsam, ağır oluyor yaw...

Bi dakka hawking ne demiş.. "Uzaylıların dünyaya gelmesi, ispanyolların amerikayı keşfine benzer." demiş... yani dünyadaki tüm insanları katlederler demiş...
Bu konuda fazla düşünmedim ama bana mantıklı gelmedi. hawking öyle diyor çünki kendisi yahudi genlerinde var katliam. Amerika kıtasına giden kolomb denen vahşiye parayı veren ve ispanyayı o dönem yönetenler yahudi... Aynı yahudiler aynı dönem bizim ülkeye onbinlerce yahudi aile gönderiyorlar yerleşsinler diye. İşte bu gün ülkemizdeki tüm dev fabrikalar ve geçmiş medya hep bu ispanyadan gelen yahudi ailelerin torunlarının torunlarının...

Her neyse çok detayını bilmediğim konuyu uzatmayayım.

Şimdi, milyarlarca ışık yılı uzaklıktan, dünyaya gelecek teknolojiyi üreten üstün akıl, katil olabilirmi.? Bunu düşünmek lazım. Evrende dünya gibi milyonlarca gezegen varken neden gelip ilkel bir ırkı katletsinler.? Maden isteseler, dünyadaki tüm madenlerin trilyonlarca katı uzay boşluğunda ham halde alınmayı bekliyor...

Her neyse bu konuyu kısa keseyim. hawking sıradan bir bilim adamı, onu büyütenler de sıradan, batı kucağında oturanlar.

Diğer haber kuantum fiziği ile ilgili.
Çin ve batı ülkeleri kuantum konusunda yarışıyorlar. Çin önde diye biliyorum.
İlk kuantum bilgisayarını üreten Çin.
İlk defa dolanıklığı kullanarak ticari bir ürün üreten yine Çin.
Yine dolanıklığı kullanarak, abd nin görünmez stealth uçaklarını yakalayan radar üretmişler. Aynı teknolojiyi abd de üretmek üzere imiş.
Dolanıklık nedir.? Uzun hikaye... ama mucize bir olay, aklınız gider, dibiniz düşer, gözünüz pörtler..

Yolculuk yapmadan, hedeflediğiniz yere gidip döndüğünüzü bidaha gidip döndüğünüzü, tekrar... bu böyle sınırsız ve süresiz saniye vakit almadan yolculuk yapacağınız yere vardığınızı düşünün. Mesafe önemli değil isterseniz aya gidin.
Tabi mesafe konusunu biraz daha öğrenmem gerekir, bildiğime göre önemli olmamalı ama henüz keşfedilememiştir. Mesafe sınırı vardır belki. Fakat Çinin uydusu uzayda yer alıyor ve dolanıklık kullanıyor. En azından dünya ile yörünge arasında sistem çalışıyor...

Çin in aldığı kuantum patentler 500. Kalan dünyanın toplamından fazla.
Tabi dünyada bilinmeyen ve ülkenize avantaj sağlıyacak bir icadın patentini almazsınız. Çünki patent alırsanız, teknolojiyi tüm dünya öğrenir ve gizlice yaparlar. Savaşla ilgili ise, avantajınızı kaybedersiniz. O sebeple tüm icadlar ancak savaş zamanı ortaya çıkar.

Her neyse.