Geçen yılı enflasyon hariç %4 artı ile kapamıştım. Elimdeki ürün ise %8,6 artırmıştım. Ürün arttı ama fiyat düştüğü için kazanç daha az oldu.
Enflasyon dahil %26 eksi kapadım. Geçen yıl BIST 92 bin altına inince zarar yazmaya başlıyordum.

Yılbaşında bilançoyu sıfırladım. Artık 2019 dayıs, geçen seneynin K/Z sini kapadık kaldırdık.
Bu sene BIST 90bin altına indiğinde eksi yazmaya başlıyorum. Geçen Kasım başı almaya başladığım altından biraz kurtardık.
Portfoy;
%20 BIST bank
%46 BIST şirket.
%34 Altın.

Her ay mesleğim dolayısı ile yeni üreteceğim nakitleride altına bağlayacağım. BIST 100 bine yaklaşırsa veya 95bin üstüne çıkarsa hafifçe senet azaltabilirim. Senet satarsam, o parayla yine altın alırım.

Altındaki RİSK şu. Hükümet IMF veya benzeri kurumla anlaşırsa, USD çakılırsa, altından büyük zarar yazarım. Ama senetler artacağından, altının zararı kurtulur. Elde var sıfır gibi bişey olur.? Öliiim ben daha iyi yaw... böyle oyunmu olur, kahrol uzaylılar...

Her aldığımı en az bir gün önceden yazdığımdan, uzun vadeli planımıda aylar önceden paylaştığımdan, portfoyu ve K/Z bilgilerimin uydurma olduğunu düşünen yoktur umarım. Zaten ne kazandıkki.? "Al papazı, ver papazı" olayı olmasaydı çok iyi kazanacaktım orasıda aklımdan çıkmıyor...