Bazen medyada haber okumak işime gelmiyor çünki acaip sinirlerim bozuluyor, terastan aşağı atlayayım diyorum.
Tabi benim teras 1 metre siz denemeyin.
O zaman bizim VOB taraftan haber alayım diyorum, giriyorum topiklerine.
Abicim içlerinde zeki çokta, şunu anlamıyorlar. Çok sıra dışı biri değilsen, endeksi kısa, orta ve uzun vadede yönlendiren oyuncuların hafiflettiği sürünün içindesin.
Kısa orta yönlendirenlerle uzun vade trend belirleyenler farklı olabiliyor. bazen manipulatörlerle spekülatörler, vur kaç amacıyla saatlik, günlük ve haftalık yön belirleyebiliyorlar. Sanırım büyükler onlara elleşmiyor.
İşte bu adamların güttüğü sürünün içindesin.
Şunu bilmek şart.
Ben sattığımda, yada ben aldığımda, sadece ben alıp satmıyorum. Sürü halinde alıp satıyoruz. Bu sürü küçükte olabilir, büyükte olabilir. Ama %90 sürü ile alıp satmışsınıdır.
Sen alırken durup dururkenmi alıyorsun.? HAYIR. Mutlaka bi sebebe dayalı alıyorsun yada satıyorsun. Peki o sebep bi tek sanamı işliyor.? HAYIR. Hangi vade oynuyorsan, o vade oynayanların tamamına etki ediyor ve bir kısmı senle beraber alıyor yada satıyor. Ama sen sadece kendini biliyorsun.
Hele hele günlük çizgilere ve haberlere bakarak alıp satıyorsan %100 sürü içindesin.
Sürü içinde olup olmadığını nasıl anlarsın.
Aylık K/Z hesabı tut. 5 ayda 3 veya daha fazla kez kırmızı kapadıysan sürü içindesin. Ama toplamda yani finalde artıdaysan.? O şansa denk gelmiş olabilir bir 5 ay daha tut, hatta 2 defa 5 ay daha tut. %70 oranında ayları kırmızı kapıyorsan sürü içindesin.
%30 dan daha fazla yeşilsen ve finaldede yeşilsen o zaman sıradışı bi adamsın demektir. Sürü psikozundan az etkileniyorsun ve daha çok mantığınla işlem yapıyorsun demektir. Sürüden bağımsız kimse olamaz doğamız öyle. Az veya çok mutlaka etkileniriz. maymun değilde kaplandan evrilseydik o zaman sürü diye bişey bilmezdik tabiki.
Sen sattığında, senin satma sebebinle aynı nedenden sürüde satıyordur.
Sen aldığında, senin alma sebebinle aynı nedenden sürüde alıyordur.
Alma-satma sebebin haberde olabilir, temel analiz veya teknik analizde olabilir.
Bunu unutmamak gerekir. Kurumda fon yöneticisiysende aynı dır bu. Kurumdasın diye genlerin değişmez, diğer fon yöneticileri ile sürü oluşturursun. KY sürülerini avlamaya çalışırsın, senide balinalar avlamaya çalışır. Senin aldığın eğitim ve oyun tarzına göre balinalar taktik geliştirir. İstersen dünyanın en iyi eğitimini al fark etmez. Balina, yaptığını görüyor.
Tek istisna var oda kim? Tabiki efsanevi keçi.
Atalarımda keçiydi. Denizden kertenkele olarak değil, direk keçi olarak çıkmışız.
Ana karnında siz önce kurbağa yavrusu iribaş, sora kertenkele şeklindesinizdir, koca kuyruğunuz vardır. Son aylara doğru insana benzersin. Bense ana karnındada keçiyim, her daim keçi oğlu keçi.
Son düzenleme : alicemal; 18-01-2019 saat: 14:52.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri