Sayfa 702/1000 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,609 - 5,616 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Bence bunun serbest rekabeti bozup bozmayacağından daha önemli bir sorun var. Oraya gelmeden daha büyük bir sıkıntı oluşabilir.
    O da geniş para arzının tcmb'den bağımsız ve kontrolsüz olarak genişlemesi.

Özellikle kamu bankalarına ciddi ölçüde ek TL arzı yaratma imkanı tanıyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence bunun serbest rekabeti bozup bozmayacağından daha önemli bir sorun var. Oraya gelmeden daha büyük bir sıkıntı oluşabilir.
    O da geniş para arzının tcmb'den bağımsız ve kontrolsüz olarak genişlemesi.

Özellikle kamu bankalarına ciddi ölçüde ek TL arzı yaratma imkanı tanıyorlar.
    sevgili dostum o işin görünmeyen yüzü bankaların yüzde 90 yabancı yatırımcıda iken sen böyle keyfi rekabet bozucu işlere girersen
    yatırım gelecek diye çok beklersin

3.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    sevgili dostum o işin görünmeyen yüzü bankaların yüzde 90 yabancı yatırımcıda iken sen böyle keyfi rekabet bozucu işlere girersen
    yatırım gelecek diye çok beklersin
    O bence minör sorun. Majör sorun şu:

Kamu mevduatı 75-80 milyar TL. %8 ZK ile bu para ancak 2-3 kere iteratif olarak dönebilir ve 200 milyar TL gibi bir geniş para arzında sönümlenmeye başlar.

Ama ZK %0 olursa bu para ancak kamu bankalarının teminat sıkılık derecesine göre (ki bu konuda gevşek olmak isteyebiliriler) çok daha yüksek bir geniş para arzı yaratabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    TL mevduat faizleri düşüyor yine...TCMB de kamu hesaplarının zorunlu karşılıklarını kaldırmış...Doydu bankalar paraya...Artık kredi verme zamanı...
    Kredi vermekten ziyade kredi kurtarma olabilir.. gavurlar buna bail out der 🙂

Resesyon a girmiş bir ülkede kredi hacmi artmaz..

Kim kimi kurtaracak işin sonunda nihai fatura kime çıkacak tahmin edersiniz.. bazılarının aklına maastrich kriterleri şimdi geliyor...
    ytd..

5. Neye elimizi atsak kuruyeahhh..20190118_103146.jpg

D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    “Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur; başkaları korktuğunda ise aç gözlü ol.” Warren Buffett

6. Enflasyondan korunmak için çözümü olan var mı?

Dolar alsak 6 aydır düşüyor. Hisse senedinden bile ancak bu kadar zarar edilirdi... Sağlam dediğimiz dolara bak...

TL faizi desen bankalar reelde enflasyonun altında veriyorlar

Eeee hepsini geçtik altın alalım desek o da 6 aydır düşüyor...

Ama 6 ay önce aldığım ürünler sürekli zamlanmaya devam ediyor

Hayatımın hiçbir döneminde paramın değerini korumak için bu denli zorlanmamıştım.

Kar etmeyi zaten geçtik enflasyondan koruyabilsek yeter

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Politika faizinin %24 lerde fazla duramayacağının en somut delili yapılmayan NÜFUS KONTROL PLANLAMASI dır..

TR 'de 1980 ler de yapılan aile planlaması artık rafa kalkmış durumda...

Yanlış anlaşılmak istemem; lakin faizleri %1000 ler düzeyinde artırıp; frene köküne kadar basmış, son 4 aydır cari fazla veren bir ülkede USD şiddetle yukarı hareket edecek mantığı nı çok zor buluyorum.

Ancak; %24 faiz ve STOP etmiş bir ekonomi arkadan her yıl 1,500,000 lisans (üniversite) mezunu genç geliyorsa; DAYANAMAZ sınız...

Çünkü İşsizlik BOMBA gibi patlar...

Genç işsizlik %25 lerden %40 lara o denli hızla gelir ki kanımca 2 yıl yeter de artar bile.. O sebeple nüfus planlaması bu ülke için şarttı oysa 3 çocuk denilip duruldu...

Arkadan nesil geliyorsa mevcut hükümet hal çaresine bakmalıdır.. Faizleri ben kısa vade indirmek istemeseler bile indirmek zorunda kalacaklarını düşünüyorum..

Hükümetin büyümeyi gerçekleştirirken ENFLASYON ve USD ı dizginleyememesini en büyük iktisadi sorunu olarak görüyorum...

Oysa; Türkiye'nin yapacağı şey çok basitti, inanın bana..

TR FED ile inatlaşmayacak; FED her 0,25 puan faiz artırınca (Sanırım FED Çarşambaları iken; TCMB Perşembeleri toplanıyordu) bizimkiler 75 baz puan faiz artıracaktı...

Sanırım Bernanke ile bizim gösterge faizimiz %4,75 ler de idi..

FED Yaklaşık şimdiye kadar 10 adet faiz artırdı.. 2,75-3,00 bandına getirdiler.. Bizde o zamanda bu zamana 0,75*10=750 baz puan artırıp 10 kademe de 4,5+7,5= %12 politika faizi ile olacaktık..

İnanın bana o zaman bu USD şu an 4,40-4,50 bandında olacaktı..

Oysa; Şimdi %24 politika faizine karşı 5,35-5,50 bandındayız...

Nihat Zeybekçi inatla ABD ve fed ile inatlaştı.. Rüzgara karşı direndi.. ABD senede 4 kez faiz artırırken biz %11 ler civarında büyüdük...

Bu arkadaki VAGON ısrarla gitmeye çalışması ama lokomotifin başındaki makinistin ısrarla frene basmasına benziyor...

Sonuç; 7,30 TL USD kazası...

MB sının çok piyasa izleme araçları varmış.. Benim bir tane bile yok..

Oysa, benim dediğim yapılmış olsa idi TR büyümüde %7 ler den %3,5 lara yavaşca gerileyecekken şimdi belki de eksi büyümeler gelecek...

İlerleyen günlerde göreceğiz...

Lakin günler geçtikçe yükselemeyen BORSA nın USD da buralarının dipler olduğunu TEYİT ettiğini düşündürüyor...

O sebeple bende artık "USD'da 2019 Ocak itibarı ile YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ" OLDU, diyenlerdenim...

Bol kazançlar...
    Sn Selka eline sağlık güzel yorumlar..ancak ekonomi stop etti, oldu da bitti maşallah diyebilirmiyiz..geride yenilen hurmalar ne olacak..halkı vergilere boğdun ödedin diyelim..peki stop etmiş bir ekonomide böyle nereye kadar gidebilirsin..

Reseyona girdin cari fazla verdin vs..biz Çin miyiz..aylık ne kadar cari fazla verebilirsin ki..yıllık döndürmen gereken 200 milyar dolar civarında dış borcun var..

8. Delinin birinin aklına gelmez inşallah...

Sayfa 702/1000 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •