Bloke koymayı gereksiz görüyorum. işlem yapmanızı engellıyor. önce blokeyı kaldırtmanız ardından satış işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Paranız hisselerde ise takasbank 120,000 TL ye kadar güvence verıyor zaten banka mevduatlarında da böyle.
Ayrıca kurumlar artık eskisi gibi değil. sermayelerini güçlendirdiler sıkı takip ediliyorlar. Çoğu sermayesi güçsüz kurum 3 adet kurumla birleşti.
Yani eskisi gibi hadi biz battık diyen kurum olmayacaktır. Kurum batsada sizin takas bankta kayıtlı herşeiniz kuruma giren çıkan birşey yok. ha nakit beklıyorsundur ozman kötü niyetli kurum çalabilir paranı hukukı sureçle tahmınen alırsın ama oda bir risk nihayetinde.
aracı kurumların batmasıda mantıksız bilerek batırılan kurumlar vardır geçmişte ama bir aracı kurumun ne maliyeti varda nasıl batacak. sen işlem yaptıkça para kazanıyorlar. personel gideri var bi. tıkır tıkır iş. benim gücüm yetse ben birtane açacam. Adamlar her sene sadece bizden 80 bin TL para kazandılar. hadi batır bakalım. yani çok zor aracı kurumların durduk yere batması.
Ha bu aracı kurum sahibi kötü niyetli alengirli işler yapıyordur onlar batırır. Eskiden küçük sermayelerle açılabiliyordu kurumlar haliyle böyle üçkaağatçılar çoktu fakat şimdi böyle değil. Çok büyük sermaye gerektiriyor aracı kurum olmak.
Yani bir kriz dalgası belki kurumlarıda vurur. Ancak bu kriz dalgasında kurumları batıracak seviyeye gelmişse zaten bankadakı paran da patlatıldı demektir. Tek güvencen yastık altındakı altınların olur para piyasalarının hepsi batmış olacağı için ne para çekebilirsin ne başka bir kuruma aktarım yapabilirsin.
Kısacası çok Uç sernayolar için blokaj koydurulabilir. Onun haricinde bence gerek yok.
Hele bankayla çalışıyorsunuz iyice gereksiz. Banka batma noktasına gelecekte kurumunuz öyle batma noktasına gelir. Bankanız batma noktasındaysa zaten ekonomıde batmıştır devlet bıle memura maaşını ödeyemez hale gelmiştir. Zaten dibe vurmuşsunuzdur.
Aracı kurumla çalışanlar belki blokaja daha sıcak bakabilir ancak aracı kurumla çalışıyorsa düşük komısyon için calısıyordur düşük komısyon isteyende cok ıslem yapan kişidir blokajı aç kapatla uğraşamayacağı için bunlarda ters orantı.
blokaj sadece ALIP TUTAN yatırımcıya özel mantıklı diyebiliriz.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri