Artan

56,10 10 18:10
67,70 9.99 18:10
37,66 9.99 18:10
15,53 9.99 18:10
6,06 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
154,30 -9.98 18:10
10,94 -9.96 18:10
35,26 -9.96 18:10
11,69 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.755.512.533,92 18:10
7.660.110.704,50 18:10
5.585.031.533,70 18:10
4.412.365.760,64 18:10
4.281.834.851,10 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 74/153 İlkİlk ... 2464727374757684124 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 585 - 592 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1. Borsadaki yatırımcılar, MKK dan lot satışına bloke koydursalar, o zaman bu açığa satış olayına kısmen çıpa vurulmuş olmaz mı ?

Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Böyle bir işlev görecekse sosyal medyada bir akım başlatmak gerek.
    Sloganı bile buldum : Lotuna sahip çık

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

2.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Bunu biraz açabilir misiniz? Nasıl para kaptırdı.
    Mkk dan bloke koyma ve kaldırma işlemleri nasıl yapılıyor ve uzun sürüyor mu bu işlem.
    Saygılar
    Aracı kurum iflas etmiş, hisseleri satmişlar ne hisse ne para varmış, devlet güvencesinde kileri almaya çalışıyordu ama bekliyordu o zamanlar. Mkk ya giriş yapıyorsunuz o menülerde bloke koymak var. Zannedersem bloke koyma belli saatlerde oluyor kaldırma hemen oluyor. Bende yeni deneyeceğim.

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Bloke koymayı gereksiz görüyorum. işlem yapmanızı engellıyor. önce blokeyı kaldırtmanız ardından satış işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Paranız hisselerde ise takasbank 120,000 TL ye kadar güvence verıyor zaten banka mevduatlarında da böyle.

Ayrıca kurumlar artık eskisi gibi değil. sermayelerini güçlendirdiler sıkı takip ediliyorlar. Çoğu sermayesi güçsüz kurum 3 adet kurumla birleşti.

Yani eskisi gibi hadi biz battık diyen kurum olmayacaktır. Kurum batsada sizin takas bankta kayıtlı herşeiniz kuruma giren çıkan birşey yok. ha nakit beklıyorsundur ozman kötü niyetli kurum çalabilir paranı hukukı sureçle tahmınen alırsın ama oda bir risk nihayetinde.

aracı kurumların batmasıda mantıksız bilerek batırılan kurumlar vardır geçmişte ama bir aracı kurumun ne maliyeti varda nasıl batacak. sen işlem yaptıkça para kazanıyorlar. personel gideri var bi. tıkır tıkır iş. benim gücüm yetse ben birtane açacam. Adamlar her sene sadece bizden 80 bin TL para kazandılar. hadi batır bakalım. yani çok zor aracı kurumların durduk yere batması.

Ha bu aracı kurum sahibi kötü niyetli alengirli işler yapıyordur onlar batırır. Eskiden küçük sermayelerle açılabiliyordu kurumlar haliyle böyle üçkaağatçılar çoktu fakat şimdi böyle değil. Çok büyük sermaye gerektiriyor aracı kurum olmak.

Yani bir kriz dalgası belki kurumlarıda vurur. Ancak bu kriz dalgasında kurumları batıracak seviyeye gelmişse zaten bankadakı paran da patlatıldı demektir. Tek güvencen yastık altındakı altınların olur para piyasalarının hepsi batmış olacağı için ne para çekebilirsin ne başka bir kuruma aktarım yapabilirsin.

Kısacası çok Uç sernayolar için blokaj koydurulabilir. Onun haricinde bence gerek yok.

Hele bankayla çalışıyorsunuz iyice gereksiz. Banka batma noktasına gelecekte kurumunuz öyle batma noktasına gelir. Bankanız batma noktasındaysa zaten ekonomıde batmıştır devlet bıle memura maaşını ödeyemez hale gelmiştir. Zaten dibe vurmuşsunuzdur.

Aracı kurumla çalışanlar belki blokaja daha sıcak bakabilir ancak aracı kurumla çalışıyorsa düşük komısyon için calısıyordur düşük komısyon isteyende cok ıslem yapan kişidir blokajı aç kapatla uğraşamayacağı için bunlarda ters orantı.

blokaj sadece ALIP TUTAN yatırımcıya özel mantıklı diyebiliriz.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Ben en sağlamı olsun diye ziraat'ten açmıştım hesabı o batarsa zaten söylenecek bişey yok 😀 ama banka uygulaması yetersiz bence.

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Bloke koymayı gereksiz görüyorum. işlem yapmanızı engellıyor. önce blokeyı kaldırtmanız ardından satış işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Paranız hisselerde ise takasbank 120,000 TL ye kadar güvence verıyor zaten banka mevduatlarında da böyle.
    Erhan Hocam

Takasbankta saklanan hisse değerinin 120.000 TL ile sınırlı olduğuna emin misiniz. Takasbank tüm hisseleri tutarı ne olursa olsun , saklamıyor mu ?

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

6.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Erhan Hocam

Takasbankta saklanan hisse değerinin 120.000 TL ile sınırlı olduğuna emin misiniz. Takasbank tüm hisseleri tutarı ne olursa olsun , saklamıyor mu ?

Batuhan
    boşta duran para içinmiş Güvence takas bank tümüne saklama güvencesi veriyormuş araştırınca buldum.

blok koymak bu yönden mantıklı olabilir sonuçta batmak üzere olan bir kurum siz talimat vermeseniz bile bana telefondan hisseleri sat diye talımat verilmişti bende sattım deyip takas banktan çıkan parayı kuruma çekip toz olabilir.

blok koydugunuzda bunu yapamayacaktır.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7. MKK blokesi iki gün sonra kalkıyor diye biliyorum.

https://www.google.com/amp/s/www.lat...oke-ettim/amp/

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    boşta duran para içinmiş Güvence takas bank tümüne saklama güvencesi veriyormuş araştırınca buldum.

blok koymak bu yönden mantıklı olabilir sonuçta batmak üzere olan bir kurum siz talimat vermeseniz bile bana telefondan hisseleri sat diye talımat verilmişti bende sattım deyip takas banktan çıkan parayı kuruma çekip toz olabilir.

blok koydugunuzda bunu yapamayacaktır.
    Aracı kurum batsa dahi tüm hisselerimiz takasbankta nama yazılı karşılığı bulunduğundan korunaklı olduğunu biliyordum. Siz öyle deyince tereddüt ettim.
    Benim hesabım ziraat bankasında, devamlı al-sat yapan birisi değilim. Benim stratejim uzun vade al- gözetle -fiyat aşırı şişince sat - sonradan yerine koyabiliyorsan koy üzerine olduğu için banka ile çalışmayı uygun buldum. Ziraatte batarsa ülke batmıştır zaten onada yapacak bir şey yok.
    Ancak, Şirketin benim lotlarımı açığa satış yaparak elinde sahibi olmadığı lotlar üzerinden fiyat üzerine baskı yapması hiç hoşuma gitmedi.
    Herkes davulunu kendi tokmağı ile çalsın.. Kendi lotlarıma bloke koyduracağım.
    Telefonla talimat konusu ise bankalardan ziyade, olursa aracı kurumlarda olur diye düşünüyorum.

Batuhan

Sayfa 74/153 İlkİlk ... 2464727374757684124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •