Sayfa 805/1000 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855905 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,433 - 6,440 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bilgi: klimayla ısınmanın maliyeti doğal gazla ısınmanın yaklaşık olarak iki katıdır.

doğal gazla ısınma maliyeti= (0.2 usd/m3) / (37 MJ/m3) = 0.020 usd/kwh
    elektrik sobasıyla ısınma maliyeti= 0.100 usd/kwh
    ufo ile ısınma maliyeti= kötü haber: elektrik sobasıyla aynıdır. iyi haber: havayı değil ışınların çarptığı nesneleri ısıtır.
    klimayla ısınma maliyeti= (0.1 usd/kwh) / (Performans Katsayısı (COP) 2.5 diyelim) = 0.040 usd/kwh
    lpg tüple ısınma maliyeti= (99 try/12 kg) / (13.7 kwh/kg) = 0.115 usd/kwh (elektrikten bile pahalıdır, lpg kullanmayınız.)
    kömürle ısınma maliyeti= (0.1 usd/kg) / (8 kwh/kg) = 0.012 usd/kwh
    benzinle ısınma maliyeti= 1/(12.7 kwh/kg * 0.75 kg/litre / ( 6.25 try/litre)) = 0.125 usd/kwh
    mazotla ısınma maliyeti= 1/(11.6 kwh/kg * 0.83 kg/litre / ( 6.10 try/litre))= 0.120 usd/kwh
    Bu biraz yanlış, ben de hesapladım aynısını, klima kombi ile aynı veya daha iyi maliyete geliyor. Kaliteli bir inverter klima alırsanız COP 2.5 değil 5 veya daha üstü olabilir. Bu da maliyeti yarıya düşürür.
    Ayrıca kombinin pompadan dolayı elektrik masrafı var, az değil, hesaba katılmalı. Son olarak kalorifer sisteminde ısı kaybı da klimaya göre daha büyük. Ayrıca kombideki yanmada da verim kaybı var hesaba katıldı mı bilmiyorum.
    Klimanın dezavantajı iyisi kombiden daha pahalı, yani ilk yatırım maliyeti yüksek.
    Çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız klimayla ısınmayı öneririm.

2.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bilgi: klimayla ısınmanın maliyeti doğal gazla ısınmanın yaklaşık olarak iki katıdır…
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu biraz yanlış, ben de hesapladım aynısını, klima kombi ile aynı veya daha iyi maliyete geliyor...
    hocam karar verin.. soğukta bekliyoruz hangisini açalım diye.

Kombi tüm evi isitir tum evi klima ile isitmaya kalkarsaniz batarsınız

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    hocam karar verin.. soğukta bekliyoruz hangisini açalım diye.
    küresel ısınma var zaten. gerek yok hiç birine.

5. antalyada biz klima ile idare ediyoruz tabiki dogal gaz kullananlarda var yaklasık 300 350 civarı elektrık geliyor
    dogal gaz kullananlarda var hemen hemen onlarda o civarda dogal ödüyor
    tabi biz dogal gaz kadar kaliteli ısınmıyoruz ayda 100 lirada tüp parası cabası

6. bu arada dün 5,10 diye halay ceken soma sıgırı ugramamış

7. Nomura Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ( TCMB) Çarşamba günkü enflasyon raporu öncesinde Dolar/TL 'deki kısa pozisyonunu kapattı.

Londra'da bulunan Nomura Holdings PLC gelişen piyasalar birimi idari direktörü Henrik Gullberg, “Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde para politikasında erken genişleme riskini işaret etti.

Gullberg, “Politika yapıcıların enflasyon tahminleri niyetleri hakkında ipucu verebilir ve aşağı yönlü anlamı revizyonlar büyük bir ihtimalle piyasa tarafından iyi karşılanmayacak.†dedi.

Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    bu arada dün 5,10 diye halay ceken soma sıgırı ugramamış
    O patlıcanı aldı gitti

Sayfa 805/1000 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855905 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •