Sayfa 862/1000 İlkİlk ... 362762812852860861862863864872912962 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,889 - 6,896 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    5.1639 vurdu çekti. Bu bandı da kırdı.

Bence sağlıklı hareketler değil. Zira başarı bir ülkenin döviz kurunu olabildiğince düşük oynaklıkta tutabilmesidir.

Bu tür oynaklıklar aşağı ya da yukarı ticareti yaralar. Ekonomiye zarar verir.

5.16TL'de uzun süre duracaksa sağlıklıdır. Ama bugün 5TL olup 15 gün sonra 6.50TL'ye vuracaksa bu herkes için zarardır.
    ya rxpu amma yaptın ha... bunlar da başarı peşinde koşan idealist insanlar

doları zıplatıp 7 küsürde tl'ye dönmüş, biraz mevduatta oyalanıp sonra borsada malı götürmüş tipler. millete nasıl çaktık diye ekranlarda sürekli bıyık altından gülüyorlar...

bunlar parayı yoktan kazanmadılar, milletin cebinden çaldılar. millet %50'den fazla enflasyonla her gün bu bedeli ödüyor...
    yatırım tavsiyesi değildir.

2. İthalatı zaten öldürmüştük bu düşük kurla ihracatın da ruhuna el fatiha...

Bu arada geçen yıl 300 dolar olan asgari ücret 400 dolara yükselmiş oldu. Yabancı yatırımcı koşa koşa gelir artık..(!)

3.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    ya rxpu amma yaptın ha... bunlar da başarı peşinde koşan idealist insanlar

doları zıplatıp 7 küsürde tl'ye dönmüş, biraz mevduatta oyalanıp sonra borsada malı götürmüş tipler. millete nasıl çaktık diye ekranlarda sürekli bıyık altından gülüyorlar...

bunlar parayı yoktan kazanmadılar, milletin cebinden çaldılar. millet %50'den fazla enflasyonla her gün bu bedeli ödüyor...
    Başarı hedefini tabii ki piyasa oyuncuları için koymadım. Ekonomiyi yönetenler için bu tür hareketlerin oluşmasının zayıf not olduğunu söylemeye çalışmıştım. Paran 10 gün içinde aşırı değer kaybedebiliyor ya da aşırı değer kazanıyorsa bu ekonomi yönetiminin başarısı değil başarısızlığıdır. Ticareti öldürür. Ekonomiye zarar verir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Merkez bankası ile bir sözleşme yapalım. Diyelim ki dövizi önümüzdeki 10 yıl 5TL ile 5.50TL arasında tutacaksın. Tıpkı Almanların Amerikalıların yaptığı gibi. Ben de rahat rahat ticaretime işime gücüme bakacağım. Kur riski olmayacak.

Evet derse ben %10 TL faizine razı olurum. Şaka yapmıyorum. Açsın VIOP'ta kontratlarını , biz de karşı kontratları satın alalım. %10 faize razıyım.
    Sevgili rxpu, opsiyon olarak hedge değilmi dediğin.
    Zaten aktif yapılıyor, yapıyoruz bunu.
    Sen değerli bir şahsiyet sin, herkes e cevap vermende hoş.
    Nacizhane... Unutmaki bilinçli, bilinçsiz paylaşımcılar topluluğu burası.
    Ve bu topic te özellikle dikkat etmeni isterim.
    Saygılar

5.  Alıntı Originally Posted by pawn stars Yazıyı Oku
    Sevgili rxpu, opsiyon olarak hedge değilmi dediğin.
    Zaten aktif yapılıyor, yapıyoruz bunu.
    Sen değerli bir şahsiyet sin, herkes e cevap vermende hoş.
    Nacizhane... Unutmaki bilinçli, bilinçsiz paylaşımcılar topluluğu burası.
    Ve bu topic te özellikle dikkat etmeni isterim.
    Saygılar
    Aslında şunu söylemeye çalışmıştım. Tcmb eğer önümüzdeki 10 yıl dövizi 5 ile 5.50TL arasında tutmayı taahhüt ederse ve bunu sözde değil özde mesela VIOP üzerinden açacağı kontratlar ile kesinleştirmeyi kabul ederse o zaman VIOP üzerinde açacağı ileri kontratların efektif vade faizini sıfır veya sıfır kabul edilebilecek bir seviyede girmesi gerekli. Zira 10 yıl vadeli döviz satım kontratına 5.50TL girdiğinde yıllık efektif faiz %1'in altında olmalı yani sıfır kabul edebileceğimiz bir seviyede olmalı.

Klasik bir Hedge işleminde ise 10 yıllık süreçte gelecek vadeli kontratlara ciddi bir faiz yükü binecektir. Eğer tcmb dövizi önümüzdeki 10 yıl 5..5.50TL'de tutacağında bu kadar emin ve samimi ise VIOP'ta gelecek vadeli kontratları sıfır efektif faiz ağırlığı ile açsın ben de o zaman yıllık %10 TL faizine razıyım diyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında şunu söylemeye çalışmıştım. Tcmb eğer önümüzdeki 10 yıl dövizi 5 ile 5.50TL arasında tutmayı taahhüt ederse ve bunu sözde değil özde mesela VIOP üzerinden açacağı kontratlar ile kesinleştirmeyi kabul ederse o zaman VIOP üzerinde açacağı ileri kontratların efektif vade faizini sıfır veya sıfır kabul edilebilecek bir seviyede girmesi gerekli. Zira 10 yıl vadeli döviz satım kontratına 5.50TL girdiğinde yıllık efektif faiz %1'in altında olmalı yani sıfır kabul edebileceğimiz bir seviyede olmalı.

Klasik bir Hedge işleminde ise 10 yıllık süreçte gelecek vadeli kontratlara ciddi bir faiz yükü binecektir. Eğer tcmb dövizi önümüzdeki 10 yıl 5..5.50TL'de tutacağında bu kadar emin ve samimi ise VIOP'ta gelecek vadeli kontratları sıfır efektif faiz ağırlığı ile açsın ben de o zaman yıllık %10 TL faizine razıyım diyorum.
    Güzel ifade etmişsin, Ancak bu oluşum için daha zaman var 200 yıllık wall street dahi buna garanti veremez. Merkez bankası başkanları, devlet başkanları değişiyor...
    Biz yatırımcı olarak dediğini komisyon primi ödeyerek sadece yapabiliriz şimdilik.
    Zaman içinde ekonomiler birleşir ve tek para birimine geçilir ise dünyada bu daha kolay olur sanırım.
    Saygılar Bol kazançlar

7. Sn rxpu bu bir nevi sabit kur olmaz mı? Bu durumda herhangi bir iç yada dış şokta faizler patlamaz mı?
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

8. vatandaşla inatlaşılmaz. vatandaş parasıyla bankadan dolar alıyorsa ssen bunu düşürürsen kafayı kıran benim paramla beni zarar ettiriyorsunuz diyip gidip fizki çeker kalırız sıkıntıya.

Sayfa 862/1000 İlkİlk ... 362762812852860861862863864872912962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •