Sayfa 176/999 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Uzun süre yurt dışında tasarım mühendisi olarak çalıştım.(Robert Bosch AG). 15 senedir de müteşebbis olarak Türkiye'de yüksek teknoloji sanayi ürünleri (güç elektroniği üzerine) tasarlayıp üretiyorum ve ihrac ediyorum. Elektronik Y.Mühendisiyim. 1 adet te uluslararası patente sahibim. Vestel firması hakkındaki bilgileriniz tamamen televizyon reklamlarından esinlenme. Gerçekler ile ilgisi yok.
    Çok detaya girmeyeceğim. Ama verdiğiniz tüm örnekler Türkiye'yi daha da dışa bağımlı hale getiren verimsiz yapılanmalar.
    Çok güzel tebrik ederim .30 yıldır sektörün içinde olduğunuzu varsayıyorum .Nasıl peki hedeflerinize bunca yıldan sonra ulaştınızmı ?
    Hem maddi hem manevi huzura ulaştınızmı kısaca sormak istediğim ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Uzun süre yurt dışında tasarım mühendisi olarak çalıştım.(Robert Bosch AG). 15 senedir de müteşebbis olarak Türkiye'de yüksek teknoloji sanayi ürünleri (güç elektroniği üzerine) tasarlayıp üretiyorum ve ihrac ediyorum. Elektronik Y.Mühendisiyim. 1 adet te uluslararası patente sahibim. Vestel firması hakkındaki bilgileriniz tamamen televizyon reklamlarından esinlenme. Gerçekler ile ilgisi yok.
    Çok detaya girmeyeceğim. Ama verdiğiniz tüm örnekler Türkiye'yi daha da dışa bağımlı hale getiren verimsiz yapılanmalar.
    Sayin rxpu gibi bu iş konusunda yüksek ihtisasım yok fakat kendisiyle aynı fikirde olup eklemeler yapmak isterim, bu şekilde yurtdışı argeli ve çizimli mallari bol bol birsuru zartina zurtuna para harcayip montajlayip ulkeye satan tum firmalar turkiyenin kendi kendine yetmesine karsi gelen bir tümördür. Işin kotu yani ise son donemde yabanci sermaye ucuza fabrikalarimizi kapattigi icin bize krizden cikis yolu olarak 10 yil daha bu alanda ugrasmamizi ve bu alanda daha dusuk maaslarla ugrasmamizi isteyecekler, ben bunu anlattigim icin kapitalist degilim, olani anlatiyorum, hemen saldirmasin ilgiliye duyurulur.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Çok güzel tebrik ederim .30 yıldır sektörün içinde olduğunuzu varsayıyorum .Nasıl peki hedeflerinize bunca yıldan sonra ulaştınızmı ?
    Hem maddi hem manevi huzura ulaştınızmı kısaca sormak istediğim ..

Başarı bir yolculuktur hedef değil. Ama ben yaptığım işten maddi ve manevi olarak haz alıyorum. Etrafta görünen ve içinde fazla sayıda işçi çalışan yapılar illaki bizi kalkındıracak diye bir önyargıya kapılmamalıyız. Tam tersine bunlar aslında kıt olan kaynaklarımızı ve yetişmiş insan gücümüzü yanlış yerlere kanalize ediyor da olabilir.

Sanayi devriminin başında verimli ya da verimsiz düşük ya da yüksek teknolojili her türlü imalat piyasada kendine yer bulabiliyordu. Piyasa açtı. Ancak şimdi öyle değil.
    Artık sadece yüksek katma değer yaratabilenler refaha ulaşabiliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    + Gördüğüm en doyurucu finans ve ekonomi yazılarının sahibi..

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Başarı bir yolculuktur hedef değil. Ama ben yaptığım işten maddi ve manevi olarak haz alıyorum. Etrafta görünen ve içinde fazla sayıda işçi çalışan yapılar illaki bizi kalkındıracak diye bir önyargıya kapılmamalıyız. Tam tersine bunlar aslında kıt olan kaynaklarımızı ve yetişmiş insan gücümüzü yanlış yerlere kanalize ediyor da olabilir.

Sanayi devriminin başında verimli ya da verimsiz düşük ya da yüksek teknolojili her türlü imalat piyasada kendine yer bulabiliyordu. Piyasa açtı. Ancak şimdi öyle değil.
    Artık sadece yüksek katma değer yaratabilenler refaha ulaşabiliyor.
    Emsad yani elektromekanik sanayiciler derneği üyesimisiniz ? Arkadasımın eeb sitesine baktım üye tanırsın belki aynı sektördesiniz

Rxpu kızma bana ama burası Almanya değil .Sen Alman ekolune alışmışşın öyle olsun istiyorsun ama biz hala bir Audi için o Almanlara gemiler dolusu domates satmamız gereken bir ülkeyiz .Acı ama gerçek olan bu .
    Bak senin gibi yurtdışı tecrübesi olan biri bile hala istedği seviyeye geldim diyemiyor .Burda bir sorun olduğunu görmüyormusun ?

6. Vakıfbank'ta.
    https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx adresinden son 1 ay bazında getiri açısından kıyaslandığında orta sıralarda yer alıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Emsad yani elektromekanik sanayiciler derneği üyesimisiniz ? Arkadasımın eeb sitesine baktım üye tanırsın belki aynı sektördesiniz

Rxpu kızma bana ama burası Almanya değil .Sen Alman ekolune alışmışşın öyle olsun istiyorsun ama biz hala bir Audi için o Almanlara gemiler dolusu domates satmamız gereken bir ülkeyiz .Acı ama gerçek olan bu .
    Bak senin gibi yurtdışı tecrübesi olan biri bile hala istedği seviyeye geldim diyemiyor .Burda bir sorun olduğunu görmüyormusun ?

Alman ekolüyle ilgisi yok, Almanya'da da Türkiye'de de dünyanın neresinde olursa olsun bunun böyle olması gerekli. Biz domates üretiyoruz o işler bize ters diyerek bir yere varamayız. Ben bugün elektrik panosu üreteyim, içine pahalı ithal enstrumanları monte edeyim bunu 50 sene bu şekilde yaparsam ileride içindeki pahalı yüksek teknoloji cihazları da üretirim diye bir mantık ta yok. Çünkü oradan oraya bir geçiş yok. O iş o işin doğal bir uzantısı değil. Tamamen farklı ekosistemler ve ekonomik altyapılar gerektiriyor. Problemi doğru teşhis etmezsek doğru çözümleri bulamayız.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. şeytan diyor gir dolara gör ebenin ama şeytan işte uymamak lazım

Sayfa 176/999 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •