Sayfa 881/1000 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,041 - 7,048 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    6 ay önce sadece yüksek cari açık ve dış borç sorunundan bahsediyorduk. Son 6 ayda ülkenin ekonomik sorunları listesine o kadar çok yeni madde eklendiki durum çok karmaşık hale geldi. Tek bir yol üzerinden giderek bu sorunların çözülmesi imkansız. Unsurlar o kadar temel ve büyükki şunu feda edeyim şunu kurtarayım diyemiyorsunuz. Too big to fail durumu.

31 Mart sonrası izlenecek politikayı kestiremiyorum. Ülkeyi ve ekonomiyi yönetenlerinde ne yapacaklarını tam olarak bildiklerini düşünmüyorum.
    Temmuz ayında:

FED 2019 yılında 3-4 faiz artırma ihtimali, 600 milyar dolar bilanco kücültme
    Merkez bankasına baskı
    Kanal istanbul, metrolar yollar vs projeler tam gaz

Ocak ayında

FED 2019 SIFIR faiz artırma ihtimali, kısıtlı bilanco kücültme
    Merkez bankasına sıfır baskı +24 faiz
    Tüm projeler iptal oldu

Deprem gecti gitti...Tek eksik güven....O da zaman alacak.

Depremin gecip gittiğini dolar 4,8, borsa 120, enflasyon ve faizin normal düzenine girdiğinde anlarsınız. O zaman da fırsat kacmış olur.

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Temmuz ayında:

Merkez bankasına baskı

Ocak ayında

TÜM PROJELER İPTAL OLDU.

Depremin gecip gittiğini dolar 4,8, borsa 120, enflasyon ve faizin normal düzenine girdiğinde anlarsınız. O zaman da fırsat kacmış olur.
    Yandaş'ın tüm projelerin iptal olmasına sevindirik olduğunu da gördük sayenizde.

Proce ilan ederler övünürler, proceleri iptal ederler yine övünürler. Oksimoron politikalarla işler normal düzenine girecekmiş, külahıma anlatın onu. 31 Mart'tan sonra tsunami geliyor. Kemerleri bağlayın.

Memleketin herşeyini devalüe ettiniz, eğitimini, ekonomisini, kültürünü, sanatını, sporunu, doğasını, insanlığını, ahlakını, kısaca HER ŞEYİNİ,

Doğal olarak paramız da devalüe olacak, bunu da kabullenin artık.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Temmuz ayında:

Merkez bankasına baskı

Ocak ayında

Tüm projeler iptal oldu

Sayın martin farklı şeylerden bahsediyoruz. Borsanın 120 bin doların 4.80 olması hiçbir şeyin ilacı değil. 7.20 den 5.10 a geldi, borsa 84 binden 106 bine geldi hangi sorun çözüldü. İhracat mı patladı, imalat mı arttı, işsizlik mi azaldı, hanehalkı alım gücü mü arttı?

Temel bozuk temel. Kolonlar korozyona uğramış. Kentsel dönüşüme girmek lazım.

4.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Finansal acıdan deprem gecti dicektim oraya eklemeyi unutmuşum....İşşizlik tavan olcak, esnaflar siftah yapamıcak 1-2 yıl, inşaatcılar zaten mezar, 2-3 sene civi cakamazlar...

Şöyle bi hesap yapalım..Ekstra 4 milyon kişi işşiz olsa 2 yıl boyunca, ne kadar tasarruf ederiz...

aylık ssk dahil 3 bin TL, yıllık da 36 bin TL gider.

4000000*36000 * 2 = 288,000,000 TL

288 milyar TL tasarruf işte, allah bereket versin...Bu da ekonomiyi toparlar yeterince.
    Umarım ekonomi yönetimi de böyle düşünmüyordur.
    Hayırlı akşamlar saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Onlar kendini düşünür : )

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Peki yabancı bunu bilmiyor mu?

Türkiye'nin ihtiyacı ne?. Yabancıdan para bulabilmek ve yapabiliyorsa iç borçlanma faizlerini düşürebilmek.

Bu amaca ulaşabilmek için yabancıya mı kıyak geçmeli yerliye mi?

Ben bu durumun etik olduğunu savunmuyorum ama bu durumda mantıklı olan çözüm ne sence?
    Daha önce de yazmıştım; çözüm bu saatten sonra maalesef yok; girdaba kapıldık bir kere bizi nereye savuracak göreceğiz.. ancak çözüm yok diye tahribatı büyütmek rasyonel değil. Yani battı balık yan gider yaklaşımı yanlış.. eskiden İstanbul yaklaşımı filan vardı mesela.. vay be ne günlermiş 🙂
    ytd..

7. Rahmetlinin yıldönümünde güncel bir parçası

https://youtu.be/pdDdIt9DYps

8.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Martind'nin mesajı sanırım silinmiş. Sizinkini alıntıladım.

80 milyon kişi işsiz kalsa yaşadık o zaman.

Sayfa 881/1000 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •