Sayfa 18/884 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 7065 madde; 137 - 144 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. bugun gelen alışlar bilanço öncesi alımlar olsa gerek, ak yatırım arçelik'in ilk çeyrek net karının bir önceki döneme göre %40 artmasını bekliyormuş, beyaz eşya sektöründe olumlu geçen ilk çeyrek hareketliliğinin vesbede de ciro ve kar rakamlarına arcelik paralelinde yansıyacağını düşünürsek, her ne kadar iddialı bir oran da olsa %40 net kar artışı ile en az 90 milyon civarı net kar bekleyebiliriz.

2. Arçelik satışlarını %30 karını %55 artırmış, beyaz eşya sektörünün ötv dopingi ile ilk çeyrekte rekor büyüdüğünü yazmıştım, sektör verileri bir hafta önce açıklanmıştı.

Vaktim olmadığı için arçeliğin bilanço ve gelir tablosunu inceleyemedim, sadece nihai rakamlara baktım, vaktim olunca inceleyeceğim, şirket ayrıca 1.çeyrek ve 2017 için geleceğe dönük beklentiler değerlendirmeleri ile ilgili de bir rapor yollamış kapa, incelemek lazım.

Şimdi vesbe'yi bekleyelim, operasyonlar arçelik paralelinde gitmişse eğer 800 milyona yakın bir ciro 100 milyona yakın bir net kar görebiliriz, tabi bu çok basit bir varsayım, her şey olabilir, sonuçta vesbe arçelik kadar güçlü bir şirket değil, eğer ciro artışına rağmen kar marjlarını koruyamamışsa bir cacık olmaz.

Neyse çok acı cektirdin bize vesbe, ölün 18 lira eder hala sürünüyorsun, bakalım bilançodan sonra da inat edecek misin.

3. Vesbe ihracatci %75 oraninda...ic piyasadan ayni oranda etkilenmeyebilir...

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by m.efe Yazıyı Oku
    Vesbe ihracatci %75 oraninda...ic piyasadan ayni oranda etkilenmeyebilir...

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yani arçeliğin ihracatı daha mı az...O da ürettiklerinin yarıdan fazlarını ihraç ediyor.

5. sn efe doğru söyler, arçeliğin ihracatı %60 civarında, vesbenin ise %76. Şimdi kur yüksek olduğu için ihracata olumlu yansır diye düşünebiliriz ancak beyaz eşya üretiminde kullanılan ham maddenin neredeyse tamamı -mesela yassı çelik gibi- dolar bazlı olduğu düşünülürse üretim maliyetlerinde ciddi yükselişler söz konusu, eğer vesbe yurtdışı satışlarında kur avantajını kullanamayıp yükselen ham madde maliyetleri kar marjlarını eritirse çok olumlu sonuçlar çıkmayabilir, bakalım göreceğiz, ben de çok merak ediyorum.

VESBE Solo 2017/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 72.728.000 Yıllık Değ%:11

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7. Sonuclar mukemmwl degil ama gayet iyi

GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Ötv indirimine göre bence çok da iyi bi kar değil

Sabır önceleri zehirdir; huy edinirsen bal olur. Hz. Mevlana

Sayfa 18/884 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •