Sayfa 270/999 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370770 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Bugün dolar faizi paylaşmıştım, şimdi de dolar tahmini paylaşayım. Dolar 5'in altına gelecek ya da dolar 7'nin üstüne çıkacak. Bu senaryoları inceleyelim. Dolar/TL'nin düşmesi temel olarak iki faktöre bağlı. Birincisi doların bir para birimi olarak değer kaybetmesi, ikincisi TL'sının değer kazanması.

Doların değer kaybetmesi mümkün mü derseniz dolar index'inin 95-96 bandından çıkıp 90'lara inmesi (yaklaşık %5-5.5 değer kaybetmesi) bana kısa vadede olası gelmiyor. Hatta dünyanın ekonomik büyümesindeki bozulmanın pek çok gelişmiş ülke para birimi üstünde baskı kurduğunu düşündüğümüzde dolar'ın daha da güçlenmesine sebep olabilir (FED'in faiz artışlarını ve bilanço küçültmeyi geçici olarak ertelemesi bu yüzden). Tabii bir de ABD ekonomisinin bozulması söz konusu ki ufukta abd ekonomisi için kötü günler gözükmüyor (kısa vadeyi kastediyorum 1 yıl gibi). Eğer bir anormallik olur da dolar %5 değer kaybederse USD/TRY 4.95'lere geriler.

Peki TL'sı değer kazanır mı diye sorarsak. Ülke ekonomisini yönetenlerin ekonomi bilgisi varsa TL'sını şu anda olduğundan daha değerli hale gelmesi mümkün değil. İhracatta rekabetçi olmak ve ithal ürünlerden uzak durmamız için TL'nin şu anki değeri bile fazla. Bugün TÜFE bazlı Reel Efektif Döviz Kuru açıklandı. Geçen ay 76.15'miş bu ay 75.61 olmuş. Ondan önceki ay da 75.67 imiş. TL'nın değeri aşağı yukarı dar bir bandda gidiyor. Peki Reel efektif döviz kuru 80 olur mu. Bence olmaz ve olmamalı eğer ülkenin ekonomik olarak çökmesi istenmiyorsa kısa vadede.

Bu geçici bahar havasına kanmamak lazım. Borçların yapılandırılması ertelenmesi demek. Sorun tüm çıplaklığıyla önümüzde duruyor, henüz çözülmüş değil. Ağustos 2018'deki gibi siyasi bir kriz olmasa bile 2019 yılını çok çok yüksek olasılık 6 üstünde bir USD/TRY kuruyla kapatacağız. Mevduat faizinden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum şu aralar. Para piyasası fonu bile daha çok getirirken. Ama dolar 5'in altına gelecek ve orda kalacak söylemleri gerçekten komik geliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    20 yıldır kiracılarla muhatabım ,çeşit çeşit kazık yedik mesela en son kira borcu da takarak kaçıp giden kiracıya ait 17 aylık su faturası bize kaldı.Neden kesmediniz dediğimde borç 1000.00 tl yi geçmediği sürece dokunmayın diye emir gelmiş amq.Utanmadan bunu söyleyebiliyor ******** İzsu çalışanı.Devlet çanak tutuyor bu adiliğe.Artık kiracı elektrik ve su aboneliğini kendi üzerine yapmadan dükkana adımını atamaz ama giren girdi icrayla uğraş dur.
    Aynısı bize oldu kiracı çıktı 1 senelik kira bedeli kadar elektrik parası ödedik ev için .

Adam heryere UFO koymuş ******** kiracı öyle illallah etti ki peder bey sattı evi o zaman .

Adam yeri belli idi Cafe işletiyordu ama alamadık aboneliği almadığı için birşey yapamadık

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Simdi annadiniz mi benim neden temettucu oldugumu?
    Ben deli miyim ev alacam da kicikirik kiracilara verecegim, kendi paramla rezil olacagim?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    Haneye tecavüz
    haneye tecavüz olabilmesi için evin içindeki adamın
    kapı kırmak veya kilit uydurmak surtiyle içeri girmesi gerekir
    sen görevlendirdiğin biri vasıtasıyla adama anahtar teslim etmişsin
    sonra da kira sözleşmesi yok diye kıvranıyorsun, yargıtayın sayısız içtihatı var kira sözleşmesi şart değildir diye..

5.  Alıntı Originally Posted by gk1986 Yazıyı Oku
    Bugün dolar faizi paylaşmıştım, şimdi de dolar tahmini paylaşayım. Dolar 5'in altına gelecek ya da dolar 7'nin üstüne çıkacak. Bu senaryoları inceleyelim. Dolar/TL'nin düşmesi temel olarak iki faktöre bağlı. Birincisi doların bir para birimi olarak değer kaybetmesi, ikincisi TL'sının değer kazanması.

Doların değer kaybetmesi mümkün mü derseniz dolar index'inin 95-96 bandından çıkıp 90'lara inmesi (yaklaşık %5-5.5 değer kaybetmesi) bana kısa vadede olası gelmiyor. Hatta dünyanın ekonomik büyümesindeki bozulmanın pek çok gelişmiş ülke para birimi üstünde baskı kurduğunu düşündüğümüzde dolar'ın daha da güçlenmesine sebep olabilir (FED'in faiz artışlarını ve bilanço küçültmeyi geçici olarak ertelemesi bu yüzden). Tabii bir de ABD ekonomisinin bozulması söz konusu ki ufukta abd ekonomisi için kötü günler gözükmüyor (kısa vadeyi kastediyorum 1 yıl gibi). Eğer bir anormallik olur da dolar %5 değer kaybederse USD/TRY 4.95'lere geriler.

Peki TL'sı değer kazanır mı diye sorarsak. Ülke ekonomisini yönetenlerin ekonomi bilgisi varsa TL'sını şu anda olduğundan daha değerli hale gelmesi mümkün değil. İhracatta rekabetçi olmak ve ithal ürünlerden uzak durmamız için TL'nin şu anki değeri bile fazla. Bugün TÜFE bazlı Reel Efektif Döviz Kuru açıklandı. Geçen ay 76.15'miş bu ay 75.61 olmuş. Ondan önceki ay da 75.67 imiş. TL'nın değeri aşağı yukarı dar bir bandda gidiyor. Peki Reel efektif döviz kuru 80 olur mu. Bence olmaz ve olmamalı eğer ülkenin ekonomik olarak çökmesi istenmiyorsa kısa vadede.

Bu geçici bahar havasına kanmamak lazım. Borçların yapılandırılması ertelenmesi demek. Sorun tüm çıplaklığıyla önümüzde duruyor, henüz çözülmüş değil. Ağustos 2018'deki gibi siyasi bir kriz olmasa bile 2019 yılını çok çok yüksek olasılık 6 üstünde bir USD/TRY kuruyla kapatacağız. Mevduat faizinden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum şu aralar. Para piyasası fonu bile daha çok getirirken. Ama dolar 5'in altına gelecek ve orda kalacak söylemleri gerçekten komik geliyor.
    200 milyar net borc var...Firmalar 4'lü rakamlarda yapılandırmaya gitti(ülker, doğuş)...5,5-6 gibi rakamlarda hepsi nalları diker...

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben deli miyim ev alacam da kicikirik kiracilara verecegim, kendi paramla rezil olacagim?
    Syg,
    Kötü kiracı kanser eder...Bir tane kötü kiracı emlak oyununda sizi GAME OVER yapar...

Ama oyunun kurallarını iyi bilirseniz, kötü kiracıya denk gelmezseniz...Ya da gelme olasılığınız cok düşebilir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Iyi kiraci bile olsa her ay odedi mi odemedi mi diye korku ve stress icinde hesaba bakmak, iki gun gecikse insanin aklina kotu olasiliklarin gelmesi v.s bana gore degil.
    Ihtiyar vefat edince iki daireyi de satacagim ugrasamam dairesiyle de kiracisiyla da bu yasdan sonra..
    Su ana kadar cok sukur isimi saglam tuttum, gozumun tutmadigi adamlara kiraya vermedim ve olumsuz bir durum da yasamadim ama bu ileride de yasamayacagim anlamina gelmiyor.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Yeter yaw
    Yeter yaw
    Bıktım senin bu toptancı yaklaşımından....
    Sana göre
    "Bütün asgari ücretliler topluma yükdür"
    "Bütün pazarcı esnafı çakaldır"
    "Bütün kiracılar kıçı kırıktır..."
    Sen kimsin be ?
    Yeter yaw biraz kendine çeki düzen ver...
    Toplumu germe/bölme/ötekileştirme/aşağılama...
    2 gün düzgün gidiyosun 3.gün gene cıvıtıyosun...
    Bıktım yaw....
    Bu tür gönderilerini gördükçe her seferinde ayarını vereceğim bunu bil...

Kişisel Dip bilgi:Kendimden yaşça çok büyük birini azarlamaktan elbette zevk almıyorum...Ama mecbur bırakıyor.Hatayı benim uslubumda değil onun söylemlerinde arayın ltf...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Sayfa 270/999 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370770 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •