Sayfa 329/999 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Diproyals Yazıyı Oku
    Enflasyon %20.35 Faiz %18 ? 😏
    -2.35 Faiz alicaz öylemi 😅
    Sıkı duruştan kasıtlari eksi faiz vermek mi oluyor acaba.
    Tl güvenceyi kaybedicek tamamen..
    faiz konusunda yabancı yatırımcı ikna olduğu müddetçe bize sadece üzülmek düşüyor maalesef yerleşikleri takan yok stopaj indirimini bile devam ettirmediler buzdolabına kdv indirimi bizim reel getiri elde etmemizden daha önemli görülüyor

2.  Alıntı Originally Posted by Diproyals Yazıyı Oku
    Enflasyon %20.35 Faiz %18 ? 😏
    -2.35 Faiz alicaz öylemi 😅
    Sıkı duruştan kasıtlari eksi faiz vermek mi oluyor acaba.
    Tl güvenceyi kaybedicek tamamen..
    Kendi elleriyle yine döviz krizi çıkaracaklar..bu sefer çok daha güçsüz..hem devlet hem şirketler hem halk

3. Fonları kabaca 3 e ayırıyorum
    Para piyasası likit fonları
    Tahvil bono fonları
    Hisse senedi fonları

Son 2 si zaman zaman çok güzel getiriler sağlar..
    Ama sonra bi bakmışsın eksilerde..
    Uzun vade de hepsi birbirine yakınsar..
    Zamanlamayı yanlış yaptın mı tutup birde mevduat faizinden olursun..
    Mevduatçı olmanın en birinci kuralı devamlı kardır..Devamlı sermayeye eklemelisin..
    Bunu yapmak istemiyorsan yatırımcı adamsın demektir..Mevduatçı değilsindir..

Bir çok mevduatçı bu basit kuralı çiğneyip dışarıda macera aradıkları için dağılıp gittiler..

4. Garanti emeklilik fonları

1 aylık 1 senelik 5 senelik ortalama getiriler..
    5 senelik mevduat getiri net yüzde 70 lerde..(yüzde 11 netten aldım) ona göre düşünün hesaplayın

5. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6. Döviz borçlanma katılım fonları 6 tip:

Hazine Eurobond ağırlıklı olanlar
    Özel Sektör Yerli Eurobond ağırlıklı olanlar
    Yabancı Devlet Eurobond ağırlıklı olanlar
    Yabancı Özel Sektör Eurobond ağırlıklı olanlar
    SUKUK Katılım Döviz fonları
    SUKUK Yabancı Katılım Döviz fonları

Fon yönetimi eğer iyi yapılmıyorsa çoğu zaman, bu tür fonlar döviz mevduattan daha kötü getiri elde ediyorlar.

Yani döviz fonları TEFAS daki verilere göre maalesef kötü yönetiliyor ve sınıfta kalıyor.

Döviz yatırımcısı iseniz YP TAHVİL, EUROBOND, MEVDUAT işini kendiniz yapmanız, Döviz fonları almaktan daha karlı geçmiş 5 sene TEFAS verilerine göre. Ya bu tür fonların yöneticileri dandik adamlar, ya da çok fazla işletme gideri kesiliyor. Bilemiyorum.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tesekkurler sadecegrafik..
    Fonlarin icerigi gelecek performansina isik tutar, bunu biliyorum.
    Bir fonun tefas'da alinmasi ile kendi sitesinden (bankasindan) alinmasi arasinda olabilecek fiyatlama/valor farklari beni dusunduruyor.
    Ileriki donemde acaba eurobond yatirimi icin bu fonlar araciligi ile mi yoksa tek tek vade ve eurobond mu secsem diye dusunmekteyim.
    Eurobond vergilendirmesi bana cok karisik geldi..
    Syg,

7. B tipi fonlarda stopaj alınır kardan. Satarken karınızdan düşülür.

Benim Ziraat para piyasası fonunu tercih etme nedenim satarken yeni günün fiyattan satışa izin vermesi.

FibaBanka da sanırım böyle işletiyor Para Piyasası fonunu. Aynı Ziraat gibi yeni fiyatı erken yansıtıyor para piyasası fonu bozup satarken.

Fakat İşbankası, Garanti, TEB, AKBANK dan denedim ve kesin eminim, bu vampir bankalar bir sonraki iş gününün sabah mesaisi başlayana kadar para piyasası fonunu eski günün fiyatından sattırıyor. Yani sağlam geçiriyorlar incitmeden çaktırmadan.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    yazınız üzerine inceledim çoğu bankanın para piyasası fonu aylık 1,85-1,9 arası getiri sağlamış .içeriğide tersrepo -finansman bonosu -tpp ( bunu bilmiyorum nedir ) ...bence getiri güzel...eskiden b tipi likit fonlar vardı onlarda tutardık paramızı stopajı %10 diye .acaba bu aylık 1,9 getiri net mi yoksa brüt mü ?

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tesekkurler sadecegrafik..
    Fonlarin icerigi gelecek performansina isik tutar, bunu biliyorum.
    Bir fonun tefas'da alinmasi ile kendi sitesinden (bankasindan) alinmasi arasinda olabilecek fiyatlama/valor farklari beni dusunduruyor.
    Ileriki donemde acaba eurobond yatirimi icin bu fonlar araciligi ile mi yoksa tek tek vade ve eurobond mu secsem diye dusunmekteyim.
    Eurobond vergilendirmesi bana cok karisik geldi..
    Syg,
    Eurobond vergilendirilmesi aslında karışık değil, fazla kaynak olmadığı için bilgi karmaşası var. Her ağızdan bir ses çıkınca ortaya çıkan bulamaç oluyor. Fonları tercih edecekseniz, bence, en mantıklısı Fed'in faiz indirim döngüsünü beklemek olur.

Saygılar.
    Saygılar.

Sayfa 329/999 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •