Sayfa 302/1230 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    1 lot ereğlim yok..ama ülke adına çok sevindim..maşallah ne kar yapmış, gurur duydum.
    İyi bilanço dedik ya,,,şu an %3 aşağıda...onun sayesinde arada küçük kardeş kardemir de dövülüyor %-4... beklenti bitti oyunu oynanıyor, her zaman ki gibi.

Tamam, konjonktür olarak çelikleri 2019 da zor bir yıl bekliyor...global büyümedeki yavaşlama en çok bu hisseleri etkileyecek...ama Ereğli finansallarını iyi yönetiyor ve 2019 u da fazla hasar almadan atlatacak güçte... gel gör ki borsa, çoğu zaman mantıkla değil, momentumla gidiyor... yani parayla.

Büyük para bugün sanayilerde poz azaltıp banka alıyor sonuç ortada...sanayiler aşağı, bankalar yukarı.

Not: Ereğli 8 tl altına inince grafik pahalı koşuluna takılmıyor... geçen indiğinde bilançolara dönük beklentim daha olumsuz olduğu için alım yapmadım...ama bu sefer 8 tl altına inerse alımlara başlarım,

3. Bir diğer mağdur toaso...%4 aşağıda...Ereğli kadar güzel olmasa iyi bir bilanço açıkladı...2019 beklentilerini paylaştı, ilave olumsuz bir beklenti yok, bilinen olumsuzluklar.

Son bir ayda %35 gitti...tek açıklama kar realizasyonu..bu nedenle kısa sürede hızlı gideni portföyde azaltıyorum çoğu zaman...toaso da olduğu üzere Nadire'n de olsa sıfırlıyorum.

19 altına gelince tekrar alım için takipte olacağım.

4. Piyasanın absürd mantığı budur . Seans öncesi neden-sonuç , iyi bilanço - primlenen kağıt iken (inananlar çoktur) , seans sonunda düşüşe sebep aranır ve en üst raftaki global büyümedeki yavaşlama'nın son cildi okunmaya başlar ( beklentiler - gerçekler masalına da inanan çok olur ) . Piyasada önce sonuç gerçekleşir ve sonra en rasyonel sebep aranır ve kulp olarak takılır. O sebeple temel analiz , teknik analiz , rasyolar , fibonacciler size ancak ve ancak adına süslü finansal okur yazarlık da denilen genel kültür nişanesi olarak yardımcı olabilir . Boşu boşuna kafa patlatıp kendinizi üzmeyin . Bol kazançlar .

5. Hektaş'ın da bilançosu geldi..

Sıra Tüpraş'ta.

6.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Hektaş'ın da bilançosu geldi..

Sıra Tüpraş'ta.
    Maşallah.

Gerçi maşallah dediğimiz üç gün yaşamıyor Ereğli ye maşallah dedik, bugün boyadılar.

Ptesi hektaş a da kar satışı gelebilir...ama uzun vade için önü açık...benim için grafik pahalı olduğundan kapsam dışı.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Maşallah.

Gerçi maşallah dediğimiz üç gün yaşamıyor Ereğli ye maşallah dedik, bugün boyadılar.

Ptesi hektaş a da kar satışı gelebilir...ama uzun vade için önü açık...benim için grafik pahalı olduğundan kapsam dışı.
    Aynen öyle, maşallah

Şirketler bu kar trendleri ile devam etsinler de Pazartesi ne olursa olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 302/1230 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız