Bir de 35 milyonu viop’da ezmeselerdi verebilecekleri kar payini dusunun.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bir de 35 milyonu viop’da ezmeselerdi verebilecekleri kar payini dusunun.
Sent from my iPhone using Tapatalk
imza yok.
Ben bu şekilde düşünmüyorum. Evi arabayı sigorta kasko yaptık, ev yanmadı ve araba kaza yapmadi tüh bak 5.000 tl zarardayım diyor muyuz? Demiyoruz. Dolar 7den 5.50ye düşerken iyiki viop var dedik mi? Dedik.
O zaman dolar yükselirken neden viop yapıldı diye sormayacağız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn Gkhn bu sorunuzdan anlıyorum ki viop konusunda bilginiz eksik. Viop dan 1000 dolar alıyorsanız 1000 dolar ödemezsiniz. 100 dolar teminat gösterirsiniz. O parayı da tl olarak BBP kanalında değerlendirirsiniz. Yanı viop zararı olarak görünen net zarar değildir. Bürüt zarardır bunun yanında farklı kanallardan gelir elde edilir. Viop yapmasaydı eurobond da almazdı, eurobond faiz geliri olmazdı, teminatı BBP kanalında değerlenip gelir de gelmezdi. Dolar yükselirken bir yandan eurobond kur farkı kari yazar, bir yandan viop zararı oluşur bir yandan BPP faiz kari oluşur, bir yandan da eurobond kupon faizleri geliri oluşur. hepsi toplanır bilançoda net kar çıkar. Eger viop yapmazsa ve dolar değer kaybederse bilonco zararı oluşur. Bu kabuledilemez. Viop yapıp dolar 7tl olsa bile bilonco kar gösteriyorsa bu is doğru yapılmış demektir.
Bunun gibi bir çok seçenek sayılabilir. 10tl den ASELSAN alsaydı şimdi 1 milyar portföy değeri olurdu. Viop yapmasaydı 50 milyon kar ederdi altın alsaydı 100 milyon kar ederdi gibi gibi sayısız çok daha fazla kar edebilecek yöntem sayılabilir.
Burada ölçü hedef tutmus mu? Adam sana ben 50milyon kazanırım demedi ki. 30 kazanırım dedi ve hedefi tutturdu.
Bilanço kalemlerinin içinden cımbızla çekilerek bak zarar etmiş demek işbilmezlik oluyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri