Originally Posted by
Black Dragon
Dün bir ara 9 aylık bilançolara baktım. Tam rakamlar hatırlamıyorum ancak Hindistan fabrikasının varlık değeri 210 milyon civarı idi sanırım. 85 milyon civarıda borcu var. Satış bildiriminde mali tablolara göre 125 milyon nakit diyor. Borcu hariç 125 ise şirket değeri 210 milyona satılmış olabilir. Hindistanın borcu düşünce kalan 125 milyon. Hİndistanın borçlarıda gidince 200 milyon borç düşmesi olabilir diye düşünüyorum.
Şayet bu şirketin hiçbir açıklaması tam anlaşılır birşey değil. Çıkıp açık açık biz şirketi şu rakama sattık. Borçları şu şekilde diyen yok. MAli tablolara göre 125 milyon para gelecek diyorlar hala. Varlık değerinden borç çıkınca kalan rakam 125 gözüküyor.
Hadi hayırlısı. PD si 50 milyon olan şirketin borcunun yarısının azalması demek çok güzel şeyler demek.
asıl püf noktada şu ;
Satılan finansal duran varlığın, ortaklığımızın kamuya açıklanan son finansal tablosundaki sermaye eliminasyonu sonrası özkaynaklarının Grubun kamuya son açıklanan finansal tablosundaki aktif toplamına oranı yaklaşık %12 olacağı hesaplanmaktadır.
yanlış mı yorumluyorum acaba 125 milyon luk net para girişi ve bu satılan şirketin değeri benim grup şirketleri içindeki payı % 12 .. % 12 bu kadarsa %100 ne kadar ?
Mal sahibi Mülk sahibi..hani bunun ilk sahibi .. mal da yalan mülk te yalan..var birazda sen oyalan..
Yer İmleri