Sayfa 262/1000 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,089 - 2,096 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Amerika ile olayların tırmanmasına izin verilecek gibi duruyor, dolara bahane yapılacak gibi geliyor bana . Seçimden sonra ağız da değişebilir ancak olası bir ambargoya ihtimal veren var mı? Yahut nereye kadar bir kısıtlama gelebilir? Olmaz dediğimiz çok şey oluyor da .

2. Bu noktadan sonra ucuz sebze meyve bitti. Eylül ayıydı Pursaklarda pazarda teyze (benden 3-5 yaş büyüktür) pahalılıktan yakınıyordu. Bende cevaben geçti artık o ucuz günler mirası yedik demiştim. Şimdi çevremde kolay olduğu için buğday ekip biçenler bile maliyetlerden dolayı ekmeyeceğini ifade ediyor. Yani seneye ekmekte baya pahalanacak...

3. Selam dostlar, iş yoğunluğu dolayısıyla uzun süredir foruma yazı yazamasam da arada takip ediyorum. Döviz ve döviz bazında değerlenen ürünlerle ilgili aşağıdaki görüşlerim kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Dolar/TL 5.50'yi (ve sepet kur da 5.90'ları) günlük kapanışla aşmadığı sürece sadece hedge pozisyonlarım mevcut (VİOP). Eğer 5.50 - 6.00 bandı gündeme gelirse buradan trade sayesinde elde edebildiklerimle uzun vadeli enstrümanlarda yatırım yapmak istiyorum.

ALTIN dolar bazında son iki yıldır 100 aylık hareketli ortalamasının (şu an 1353 civarı) üstünde kapatamıyor ve geri dönüyor, böyle devam ettiği sürece bulaşmıyorum. 1100'lere doğru tekrar gerilerse belki Gram/TL'de pozisyon almayı düşünebilirim.

"Ah keşke" dediğim senaryo, TL'de beklenen yeni değer kayıplarından önce PETROL'ün 40 hatta 30 doların altına gerilemesi olurdu. Çünkü bu durumda petrol yatırım fonlarına (Tefas'dan incelemek ve internet bankacılığından almak çok kolay) portföyün önemli bir yüzdesini aktarıp, duble efekt (Dolarla fiyatlanan petrolün artmasının bir süre sonra ayrıca TL'yi de değersizleşmesi) ile birlikte daha başarılı bir uzun vadeli yatırım hedeflenebilirdi diye düşünüyorum.

4. gorustugum nerdeyse 10 kisiden 8 i abd ile bir sekilde baglar kopartilip olusacak tum ekonomik krizlerin faturasi abd ye kesileceginden bahsediyor..

iran ve rusya dan uzak kalirsak seneye kisi sogukta gecirme ihtimalimizde var.

5.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    gorustugum nerdeyse 10 kisiden 8 i abd ile bir sekilde baglar kopartilip olusacak tum ekonomik krizlerin faturasi abd ye kesileceginden bahsediyor..

iran ve rusya dan uzak kalirsak seneye kisi sogukta gecirme ihtimalimizde var.
    abd ile sorunların aklı selim şekilde çözülmesini daha önceki benzer hadiselere dönmemesini bizzat reis istiyor bunuda beyan etti
    yoksa şimdiye kadar o meydanlardan ey abd ey trup sen kimsin derdi
    papuç busefer pahalı

beka beka olayı sokmedi...seçime kadar s-400 den ABD sahte kabadayılık yapılacak. her türlü s-400 lere verilecek para ile araştırma geliştimeya ayrılsa o para % s-200 ümüz olurdu en azından

7.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Ben de geçen hafta bazı ürünlerde fiyat artışları tespit ettim...
    Yada bana öyle geldi
    Soğan ithal zaten
    Tanzimler ve marketlerle piyasa ucuz mal sürülünce mal kalmamışdır piyasa da bu da fiyatların artmasına yol açmıştır
    Benim görüşüm sebze meyvede ilerleyen aylarda çok fiyat düşüşleri beklemiyorum
    Evet havaların ısınması ile tarla ürünü çıkacak / mal bollaşacak ama turist de bollaşacak
    45 milyona yakın turist gelecek onümuzdeki 5-6 ayda
    Çekirge sürüsü gibi tüketecekler
    Yazın hatırlat bir daha üzerinden geçelim bu konunun

saygılar/başrılar
    Bizim semte tüm büyük süpermarketlerde soğan 2.75 TL diye dikkatimi çekti. Soğana baktım hem şekil olarak tuhaf hemde üzerinde is rengi gibi siyahlık görünce almadım eve gittim. Akşam yemek yerken hanıma soğan kes dedim ve masaya gelen soğanı ilk ısırdığımda ağzımda müthiç bit acı tat hissedince çıkardım. Bu nasıl soğan dediğimde hanım markette denkj geldi fiyatı düşük olunca aldım dedi. Oda renginden şüphelendiği için sadece 1 kg kadar falan almış. Bende hemen çöpe attım. Çünkü soğanın ne tadı nede şekli Türkiye de yenen soğanlara benzemiyordu. Aklımdan bu soğanın Suriye den gelmiş olabileceği geçti. Malum Suriye de birçok bölgede kimyasal saldırılar olduğu için ürperdim. İşin ilginç yanı afedersiniz ama hayvana verseniz ilk ısırdığında tükürecek şekilde pis bir acı tat olan ve şeklinde ve renginde sanki tarlada yanmış ta tarladan yanık toplanmış görüntüsü olan bu soğan nasıl olur da semtimizdeki 4-5 büyük süpermarkette vatandaşa satışa sunulur dedim. Bu nasıl gümrükten geçer diye düşündüm. Arkadaşlar Maalesef ülkemiz Muz Cumhuriyetine dönmüş durumda. İnanın ne gümrük nede kontrol hepsi hikaye...Sizede bu soğanlar denk gelirse sağlık açısından almamanızı öneririm.

Suriyeden soğan değil patates geliyor
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 262/1000 İlkİlk ... 162212252260261262263264272312362762 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •