Sayfa 277/1000 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377777 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,209 - 2,216 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Para aynı para,
    Borçlu isek 1 milyar diyoruz
    Alacaklı isek 1 katrilyon diyoruz..
    Hele de siyasinin biri meydanlarda cebinden yapmış gibi hizmetleri kuruşlandırıp höykürünce "katrilyon " şart. Milyar kesmez...

Milyar yahu asgari ücretli bile 2 tane aliyor
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    11 mart 2019 patates kararnamesi sonrası gazeteci erdem atay'ın ortaya çıkardığı gerçek.

1>> aralık 2018 sonunda tarım bakanı bekir pakdemirli, "'bu ‘saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz’ diyenlere karşı şunu söylüyorum, türkiye’de para var ki ithalat yapabiliyor" demişti.*

2>> sonra ne oldu? tarım bakanlığının 25 ilde, tam 141 bin 650 dekarlık alanda patates ekimini yasakladığı ortaya çıktı. gerekçe ise çok basit: hastalık!*

3>> daha fazla hastalık (!) patateste sıkıntı çıkarınca ve türkiye'ye de patates yetmeyince ne yapılır? hem taze hem de dondurulmuş patatese ithalat yolu açılır. peki ne oldu? bugün patates ithalatı gümrük vergisinden muaf tutuldu. 200 bin tona kadar patates ithalatının önü açıldı.

4>> şimdi gelelim d*****n kuyruğunun koptuğu yere...

dünyanın en büyük dondurulmuş patates üreticisi kim? kanada merkezli küresel mccain food şirketi. peki bu şirketin ortadoğu danışmanı kim? tarım bakanı bekir pakdemirli!"

dipnot: (bkz: yerel tohum satışını yasaklayan bakanlık)

https://eksisozluk.com/entry/87606458
    kitapci nickli biri var burada gelsin yapsin aciklamasini..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    11 mart 2019 patates kararnamesi sonrası gazeteci erdem atay'ın ortaya çıkardığı gerçek.

1>> aralık 2018 sonunda tarım bakanı bekir pakdemirli, "'bu �saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz� diyenlere karşı şunu söylüyorum, türkiye�de para var ki ithalat yapabiliyor" demişti.*

2>> sonra ne oldu? tarım bakanlığının 25 ilde, tam 141 bin 650 dekarlık alanda patates ekimini yasakladığı ortaya çıktı. gerekçe ise çok basit: hastalık!*

3>> daha fazla hastalık (!) patateste sıkıntı çıkarınca ve türkiye'ye de patates yetmeyince ne yapılır? hem taze hem de dondurulmuş patatese ithalat yolu açılır. peki ne oldu? bugün patates ithalatı gümrük vergisinden muaf tutuldu. 200 bin tona kadar patates ithalatının önü açıldı.

dünyanın en büyük dondurulmuş patates üreticisi kim? kanada merkezli küresel mccain food şirketi. peki bu şirketin ortadoğu danışmanı kim? tarım bakanı bekir pakdemirli!"

Usd/TL yatırım bakış açımız farklı olsada Paylaşımınıza katılmamak mümkün değil.
    Bünge ile yağ sektörünü ele geçirip Trakya Birlik, Olin gibi işletmeleri rekabete zorlamak..
    Syhgenta ile hibrit mısır, ayçiçek tohumları ve birçok tohum dahil ilaçlarınıda tekelleştirmek bağımlı hale getirmek..
    Cargill gibi global oyuncuların ağzını finans piyasamız gibi sulandırmak...
    Büyük ve küçük baş hayvan yetişticiğinde üretime tamamen ithal tohumlama ürünlerini kullanımına teşfik etmek...
    Üretimden daha çok ithalat ve tüketim e dayalı bir tarım istihdamı yetiştirmek..
    Pancar şekeri üretimini bitirip kamış şekeri ve Mısır özü şekeri kullanımını arttırmak..
    Birçok örnek eklenebilir
    Gibi ilginç gelişmeleri yaşadığımız şu dönemde bazen şunu düşünüyorum.
    Acaba politikasızlıkta bir politikamıdır.
    Bol kazançlar

5.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    kitapci nickli biri var burada gelsin yapsin aciklamasini..
    Kitapçı doğru bildiği şeyleri savunan temiz adamdır... Takılma siyasi görüşüne. Onu doğru biliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by pawn stars Yazıyı Oku
    ... şu dönemde bazen şunu düşünüyorum.
    Acaba politikasızlıkta bir politikamıdır.
    bu coğrafyada malesef evet.

7. nisanı bile beklemeden pompalamaya başladılar: https://www.memurlar.net/haber/81488...zam-geldi.html
    yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku

1>> aralık 2018 sonunda tarım bakanı bekir pakdemirli, "'bu ‘saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz’ diyenlere karşı şunu söylüyorum, türkiye’de para var ki ithalat yapabiliyor" demişti.*

Vallahi mi ya ? Yazının sonunda resmen dumur oldum. Hani bir akraba falan bekliyordum . Ne diyorsunuz arkadaş hala inanamıyorum.

Sayfa 277/1000 İlkİlk ... 177227267275276277278279287327377777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •