Sayfa 319/1000 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    cok cesitli sebepleri mevcut..
    guc gosterisinden tut , nereye kadar gidecek bi boylarini olcelim, benim vatandasimi tutamazsindan abd secimleri , viop , kayit disi para, suru psikolojisi , tepeden mal kilitleme, fon cikisi, fon girisi, suriye, esad, akdenizdeki dogalgaz , faiz lobisi (600 baz puan olmasaydi, su an 10 tl idi) yillarin sikismasi, ic politika, konsolide icin bulunmaz nimet, dij gujlerr, betonermeye gomulen para ve mb nin beceriksizligi..
    kim s. papaz brunsonu yani kisaca..
    5.15 ten 20 kontrat long vardi bende harekete baslamadan once ve bu olaydan oncede bi kac gun zig zag yaparak 2 gun uzlasmadan guzel cakti bana, sonra mali tutacagimiz yerde zarari cikarttik bos yere zarar etmeyelim diye silkeleyip atti beni, reel dolarlarla kalakaldim..
    4.80 den borc vermistim birine 3000 kadar , 6.80 den odedi ; o derece korktu millet yani..
    korku adama her seyi yaptirir, viopta olsa mesela o borc olene kadar borc odersin..
    hani viop guzellemesi falan yapiyorlar ya, satici bulamazda acigini kapatamazsan dibine kadar siyirirlar..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Klasik mevduatçı adamı bile dolara itiyorsanız ben bundan şüphe ediyorum.Halbuki tam tersini yapmak lazım doları olanı mevduata ikna etmek gerekirken son zamanlarda ısrarla mevduatçıyı dolara iteliyorlar.
    Bir ülkede dolarizasyon olması ekonominin kötüye gitmesinden başka hiç bir anlama gelmez.

Dolarizasyon ülke yöneticilerinin senyoraj (para basma) hakkını başka ülkelere devri anlamına gelir. Ülkede ticari faaliyetler dolar üzerinden yürütülmeye başlanır. Merkez Bankası'nın TL ile piyasaları yönlendirme, enflasyonu kontrol etme çabaları etkili sonuçlar vermemeye başlar.

İşin nihayetinde dolar gereğinden fazla değer kazanıp yerli ve milli paramızı ezer. Böyle bir sonucu hangi hükümet ister, hiç biri istemez ama aciz olanlar bu duruma yol açar...
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Piyasada tl yi tamamen sıfırlayıp dolara döneriz belki
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Piyasada tl yi tamamen sıfırlayıp dolara döneriz belki
    Sn. Ayhan, aslında sizin söylediğiniz, "olmayana ergi" yöntemiyle dolarizasyonun zararlı ve ülke ekonomisi açısından zayıflık işareti olduğunu ispatlayan bir ifadedir.

Gerçekten dolarizasyon hükümet açısından güzel bir şey olsaydı tümüyle dolara geçerdik. Ama bu durumda merkez bankasının 3-5 kuruşla basıp 100-200 tl'ye satışından doğan banknot basma karı Merkez Bankası'nda kalmaz abd fed-hazineye transfer olurdu.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

5. gayet basit ve net:
    senyoraj hakkını ("sikke vergisi", yani kendisini düdükleme hakkı),
    bizim devlete vermek isteyen tl,
    amerika'ya vermek isteyen dolar,
    avrupa'ya vermek isteyen euro,
    kimseye vermek istemeyen altın alsın
    yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    gayet basit ve net:
    senyoraj (kendisini düdükleme) hakkını,
    bizim devlete vermek isteyen tl,
    amerika'ya vermek isteyen dolar,
    avrupa'ya vermek isteyen euro,
    kimseye vermek istemeyen altın alsın
    Maalesef bizde altın da dolara bağlı hemde göbekten bağlı.
    Uzun zamandır gözlüyorum.Dolar sabit kalıp ons yükselirken kaplumbağa hızında artan gram altın, ons sabit kalıp dolar artarken fişek gibi fırlıyor.Altın da sırtını dolara bağlamış.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Maalesef bizde altın da dolara bağlı hemde göbekten bağlı.
    Uzun zamandır gözlüyorum.Dolar sabit kalıp ons yükselirken kaplumbağa hızında artan gram altın, ons sabit kalıp dolar artarken fişek gibi fırlıyor.Altın da sırtını dolara bağlamış.
    altının değeri amerika'da ve dolar cinsinden belirleniyor. dandik ülkelerin para birimlerinin abuk sabuk hareketleri ne doların ne de altının değerini etkilemez...
    yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    dolarizasyoncular birşey soracağım.

5.ağustos.2018 de 5.28 olan dolar 3 gün içerisinde 8.ağustos.2018 de nasıl 7.24 gördü ?

yani rahip evinde oturuyordu karısıyla sadece koşuya gezmeye çıkamıyordu bunun içinmiydi dinamik tam nasıl oluştu. trump demir çeliğe vergi koymuştu ama halen duruyor. oradaki 3 gün içerisindeki hadise neydi aydınlatabilir misiniz ?
    Ceddin deden neslin baban,iki ileri bir geri.Başka bir dinamik görmüyorum.

Sayfa 319/1000 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •