þubat baþýndan beri sat-al yapmaya çalýþýyorum, daha hiçbir sattýðýmý yerine koyamadým
aman kaptýrmayýn dolarlarý, giden gelmiyor..
neyse ki büyük bölümü vadelide baðladým dokunamýyorum..
þubat baþýndan beri sat-al yapmaya çalýþýyorum, daha hiçbir sattýðýmý yerine koyamadým
aman kaptýrmayýn dolarlarý, giden gelmiyor..
neyse ki büyük bölümü vadelide baðladým dokunamýyorum..
Formasyon hedefi verecek var mý. Biri 5.47 demiþti ora geçirilirse nere...
Sanýldýðý gibi IMF ye gitmek ve IMF den para getirmek dolarý düþürmez (!) Tam aksine yükseltir.
Ankara'da 1100 odalý sarayý, Ýstanbul'da bir çok köþk ve sarayý, 4 uçaðý sayýsýz hizmetkarý, binlerce korumasý, özel güvenlik gücü, milyarlarla ifade edilen örtülü ödenek sahibi, bu ülkenin kaderi iki dudaðýnýn arasýna verilmiþ birinin, sanki iþmiþ gibi, aldýðý maaþý ortaya getirilip duruluyor.
Yok 70.000 liraymýþ da neymiþ...
Hani, benzetmek gibi olmasýn, tilkiyi kümese müdür yapmýþlar...
Sormuþlar. Aylýk ne maaþ istersin diye...
Tilki de:
- Vallahi demiþ, gülmekten konuþamýyorum. Gönlünüzden ne geçerse verin razýyým.
Merkez bankasý dolar short durumu (kontrat sayýsý - fiyat):
mart sonu: 403 bin adet, ort 5.39
nisan sonu: 1.2 milyon adet, ort 5.59
haziran sonu: 700 bin adet, ort 5.66
aðustos sonu: 39 bin adet, ort 5.83
ekim sonu: 17 bin adet, ort 5.98
Nisandaki patlamaya dikkat, long kontrat açan aracý kurum daðýlýmýna bakýnca bir kurumda yoðunlaþma yok, her kuruma daðýlmýþ, yani genele yayýlmýþ bir alým var, toplam hacim 1.2 milyar dolar, az buz deðil. Bunlar ya spekülasyonla para kazanmak isteyenler ya da reeldeki dolar riskini hedge etmek isteyenler, yani piyasa nisanda dolarda ciddi artýþ bekliyor ya da ciddi artýþtan korkuyor ve kendini korumaya çalýþýyor.
MB ortalama satýþ fiyatý dolar tahmini için kullanýlabilir(?)
Þu an dolar 5.44, martý burada ya da daha yukarýda kapatýrsa ilk kez MB zarar yazacak vioptan.
[QUOTE=BORA YAÞAR;3235219]Ankara'da 1100 odalý sarayý, Ýstanbul'da bir çok köþk ve sarayý, 4 uçaðý sayýsýz hizmetkarý, binlerce korumasý, özel güvenlik gücü, milyarlarla ifade edilen örtülü ödenek sahibi, bu ülkenin kaderi iki dudaðýnýn arasýna verilmiþ birinin, sanki iþmiþ gibi, aldýðý maaþý ortaya getirilip duruluyor.
Yok 70.000 liraymýþ da neymiþ...
Hani, benzetmek gibi olmasýn, tilkiyi kümese müdür yapmýþlar...
Sormuþlar. Aylýk ne maaþ istersin diye...
Tilki de:
- Vallahi demiþ, gülmekten konuþamýyorum. Gönlünüzden ne geçerse verin razýyým.[/QUOTE
Devlet....devletler....varolduðundan bu yana....hiçbir zaman herhangibir devlet.....bir insanýn ikidudaðý arasýnda olmadý....
Daha dün...en güçlü erk ve örgütten biri olan....feto ve gurubu bir gecede hain ilan edildi....devlet budur....!!!!!...
Yapmayýn Allah aþkýna sizi takip eder okurum ....hiç olmazsa siz böyle bir yazýyý buraya koymayýn....
Bahsi mevzu olan kiþi....en yukardakide olsa...eðerki devlet kendisi için bir tehlike hissetsin....saniyede buhar....
Devletleri yüzlerce kiþi yönetir....ki bu sayý bir çok ülkede 1000'leri geçer.....!!!!!!!!....
Yer Ýmleri