Anket Sonuçlarını Gör: 31 Mart Yerel Seçimlerin de hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?

Oylayan
755. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • CHP

351 46.49%
  • İyi Parti

119 15.76%
  • AKP

175 23.18%
  • MHP

39 5.17%
  • HDP

14 1.85%
  • Saadet Partisi

34 4.50%
  • Büyük Birlik Partisi

8 1.06%
  • Demokratik Sol Parti

15 1.99%
Sayfa 140/434 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon
Arama sonucu : 3466 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: 31 Mart Yerel Seçimlerinde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?

1.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Zurna çalarlardı, bir tane arap orada eceliyle bile geberse, bırakın sehidi!

Bu arap sevicileri tanimiyormusunuz, arap orada sehit olacak, bunnar ustune turbe koyarlardi!
    Beni az çok bilirsin, arapları bitim kadar sevmem ve güvenmem. 1 tane kalleş dostum olacağına 1000 tane delikanlı düşmanım olsun.
    Ama mezar taşlarında Lübnan, Filistin, Ürdünden gelenler yazıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    SİVAS
    Gönderi
    4,327
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Yahudi şehit sayısı 77 kişi. Toplamda 558 gayrimüslim asker şehit oldu.

Hic Canakkalede sehit olmus arap falan duymadim ben, emme Suveys kanal seferinden donen askerlerimizi desip karınlarında altin arayan arap iti cok duydum!
    Git araştır burada sallama Irak tan ,Suriye den ,Hatay dan ve daha bir çok yerden şehit düşen binlerce arap ,kürt ,hintli ,endonezyalı vs. var...Yahudiden ,gayrimüslimden şehid olmaz cahil...Şehitlik kavramı müslümana has bir kavramdır...Sallamadan önce biraz araştır ...Tepeden bakarak burada ancak kendini ve kendin gibileri kandırırsın...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by nugurlu Yazıyı Oku
    Git araştır burada sallama Irak tan ,Suriye den ,Hatay dan ve daha bir çok yerden şehit düşen binlerce arap ,kürt ,hintli ,endonezyalı vs. var...Yahudiden ,gayrimüslimden şehid olmaz cahil...Şehitlik kavramı müslümana has bir kavramdır...Sallamadan önce biraz araştır ...Tepeden bakarak burada ancak kendini ve kendin gibileri kandırırsın...
    Sen de pek araştırmışa benzemiyorsun..

Doğrudur.. Halepten, Kudüs'ten Hicaz'dan, Trablusşam'dan, Bağdat'tan, Süleymaniye'den, Bingazi'den, Trablusgarp'dan, Hama'dan, Şam'dan, Süleymaniye'den, Rakka'dan, Nablus'tan, Musul'dan, Kerkük'ten, Lazkiye'den, Yafa'dan, Halilürranhman'dan, Kerbela'dan vs. vs.. binlerce şehidimiz vardır Çanakkalede..

Ama git bir bak bakalım isimlerine.. Kaç tane arap olabilecek isim bulacaksın..

Bir diğeri de.. Şehitlik müslümana haz değildir.. Her dinin ve inanışın kendine haz bir şehitlik anlayışı vardır.. Aç bakalım İngilizce sözlüğü.. şehit kelimesinin karşılığı var mıdır yok mudur.. Ya da Japonca sözlüğüne bak..

Bir diğeri de..

Ben Çanakkalede şehit düşmüş Hintli ve Endonezyalı birini bilmiyorum.. Araştırmanın sonucunu bir paylaşsan da biz de bilgilensek..

Az daha hızını alamasan kızılderililer de vardı diyeceksin..

Takkiyeci senii... Hadi ordan.. hadi ordan.. bi şey biliyoom diye ortaya çıkmışsın..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Bak Sivassipor bak..

Aşağıdaki listeye bak..

Her Halep'liyi Hicaz'lıyı arap sanma..

Bak bakalım isimlere..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    SİVAS
    Gönderi
    4,327
    Çarpıtma ,cımbızlama bu konuda çok kaynak var...Kısaca bu linki izle ...

https://www.youtube.com/watch?v=ENxSDX-eLzk

Ayrıca şehitliğin ne olduğunu kaynağından öğren deliğanlı ...Şehitlik şahitlik demektir ,Şahadet kökünden gelir...Müslüman olmayan islam inancına göre şehit olmaz ...Şehitlik, özü islam olan vatan millet ve din için vardır...Gayrimüslümden şehit olmaz ona ölü denir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by nugurlu Yazıyı Oku
    Çarpıtma ,cımbızlama bu konuda çok kaynak var...Kısaca bu linki izle ...

https://www.youtube.com/watch?v=ENxSDX-eLzk

Ayrıca şehitliğin ne olduğunu kaynağından öğren deliğanlı ...Şehitlik şahitlik demektir ,Şahadet kökünden gelir...Müslüman olmayan islam inancına göre şehit olmaz ...Şehitlik, özü islam olan vatan millet ve din için vardır...Gayrimüslümden şehit olmaz ona ölü denir.
    yotube videolarını kaynak mı sanıyorsun.. Önüne gelen youtube'da video yayınlıyor..

Senin gibi saflar da bunlara inanıyor..

Konuyu din eksenine çekmek istemem ama..

Eğer Hanifligi de, Museviliği de, Davudiliği de, Hristiyanlığı da Allah gönderdiyse neden sadece Müslümanlığa şehitlik bahşedildi..

Sallama..

Senin gayrimüslim dediklerin de senin için ölü kendisi için martyr diyor ama..

Senin gözüne yarım yamalak bildiğin, muhtemelen onu da kulaktan dolma bilgilerle öğrendiğin din perdesi inmiş..

Benimle tarih ve din konusunda tartışma.. cehaletin tüm foruma ayan olur..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    SİVAS
    Gönderi
    4,327
    İdeolojik zırvaları ,İslamın özüyle kıyaslama...Şehitliğin doğası İslamdır ,çünkü mükafatı ahirettedir...İslam inancının özü budur ...Hadis ve Ayetler le sabittir...Senin söylediğin bazı inançlarında benzer kavramları olabilir ama onlar farklı kavramlardır ,şehitle karıştırmak yanlış olur...Saygı duyarım ama şehitlik değildir...Ayrıca gayrimüslümünde benim şehidimi sıradan bir ölü olarak adlandırması son derece doğaldır ,çünkü o şekilde inanıyor...O bakımdan kaynak İslamdır ama bir müslümana göre yani benim gibi düşünen yüzmilyonlarca müslümana göre...

Youtube'daki yayının sonunda kaynakları belirtilmiştir...Demek ki tamamını izlemediniz.

İsterseniz buraya birçok kaynak yapıştırabilirim ama o video işin özetidir.

8. E kolay değil tabii...

Emevilerin, az da olsa Abbasilerin ganimetleri tükenene kadarmış saadet günleri.

Sadece tükenen ganimetleri değil tükettikleri dini bile Türklere kaptıran Arapların yüzlerce yıldır biriken kin ve nefreti, elbet birileri tarafından farkedilecekti.

Batı Asya'da İngilizin bulduğu en büyük ganimet aslında ne petrol ne de jeostratejik önem idi. Buldukları ve işledikleri bu nefret ve kin idi.

Ancak bu ganimeti Batı 2. Dünya Savaşından sonra yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Karşısına bu kez Anadolu'nun Kurtuluş Hareketi'nden ilham alan Arap Milliyetçiliği çıktı.

Bu kez imdatlarına tarihi, kültürü, müfredatı ile oynadığı ve Kurtuluşu değil teslimiyeti öğrenen yazık ki Anadolu yetişti.

Bu çok kısa özetle demem o ki istisnalar olsa da genellenen bu düşmanlığın Batı Asya'da dökülen kanda büyük payı var ve coğrafyaya barış, huzur ve mutluluğun gelişini geciktiriyor. Saygılar.

Sayfa 140/434 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •