Sayfa 372/1000 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,969 - 2,976 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    15 sene evvel ben 4200 euro civarı net maaş alıyordum yurt dışında. Daha sonra orada firma kurduğum için istifa ettim. Bu sefer gidişimde merak ettim sosyal güvenlik kurumuna uğradım ve araştırdım.

Eğer ben istifa ettikten sonra müteşebbis olmasaymışım serbest takılsaymışım.

İlk 12 ay 2520 euro/ay (net ücretin %60'ı kadar)

Ve daha sonraki aylarda *bugune kadar* kesintisiz ayda 1400-1500 euro civarı acil durum yardımı yapacaklarmış. Gidip bizzat sosyal güvenlik kurumuna sordum.

Yani

İlk 12 ay 2520 euro/ay x 12 = 30.240 euro.

2004 yılının şubat ayının başından bugüne (20.3.2019) kadar 1400 euro/ay x 181 ay = 253.400 euro.

Toplamda bugüne kadar: 253.400 euro + 30.240 euro = 283.640 euro ödeme yapacaklarmış!!!!?!?!?!?!

(Bu parayı usd'ye çevirip 2004 yılından itibaren düzenli eurobond alsaymışım 500.000 euronun üzerinde para yapıyor bu arada?!?!?!?)

Ayrıca bu acil durum yardımı dedikleri nane süresiz. Yani bundan sonrası için de (emekli olana kadar) devam edecekmiş.

Türkiye'ye dönüp iş kurmakla hata mı ettik ne?
    benim gurbetçi hasan dayı 2000 euro emekli maaşı alıyordu almanyadan şimdi arttı mı bilmiyorum ayrıca buradan da primini yatırmış emekli olmuş çift emekli maaşı yani çalıştığı zamanda kazandığını burada arsaya bağlamış 8 daire 4 dükkan da buradan almış allah uzun ömürler versin hasan dayıma

2.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Çok iyi para, yazık olmuş, yılbaşı ikramiyesi kazanmış gibi olur insan.
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    benim gurbetçi hasan dayı 2000 euro emekli maaşı alıyordu almanyadan şimdi arttı mı bilmiyorum ayrıca buradan da primini yatırmış emekli olmuş çift emekli maaşı yani çalıştığı zamanda kazandığını burada arsaya bağlamış 8 daire 4 dükkan da buradan almış allah uzun ömürler versin hasan dayıma
    Sağlık olsun diyelim. Ama Avrupa'da emeklilik 70 yaşında diye kendimizi kandırmayalım. Bu çarpıcı örneği onun için yazdım. Orada emeklilik 90 yaşında da olsa sistem çalışanı işsiz kaldığı an emekli ediyor.

Ayrıca bu gidişimde sordum. Geriye dönük bir şey çıkar mı dedim?. Yok kardeş onu işinden istifa ettiğinde yapacaktın dedi. (3 ay vakit varmış, ayrıca yeni iş kurarsan da işsiz sayılmadığın için tabii ki olmayacaktı.).

Peki dedim ben bu işi sevdim şimdi tekrar aynı haklara sahip olmak için ne yapmam lazım?. En az 12 ay maaşlı olarak çalışmam gerekiyormuş. Kafayı da takmadım değil hani. Şimdi 12 ay orada çalışsam herifler beni resmen aylık 2000 euro maaş ile emekli edecek.

İşin özü: Politikacıların burada sıktığı palavralara kimse inanmasın. Çalışanlar açısından Türkiye'den daha kötü şartlar neredeyse sadece Afrika ülkelerinde var artık. İşverenler için şartlar iyiydi ama son zamanlarda orası da oka sarmaya başladı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sağlık olsun diyelim. Ama Avrupa'da emeklilik 70 yaşında diye kendimizi kandırmayalım. Bu çarpıcı örneği onun için yazdım. Orada emeklilik 90 yaşında da olsa sistem çalışanı işsiz kaldığı an emekli ediyor.

Ayrıca bu gidişimde sordum. Geriye dönük bir şey çıkar mı dedim?. Yok kardeş onu işinden istifa ettiğinde yapacaktın dedi. (3 ay vakit varmış, ayrıca yeni iş kurarsan da işsiz sayılmadığın için tabii ki olmayacaktı.).

Peki dedim ben bu işi sevdim şimdi tekrar aynı haklara sahip olmak için ne yapmam lazım?. En az 12 ay maaşlı olarak çalışmam gerekiyormuş. Kafayı da takmadım değil hani. Şimdi 12 ay orada çalışsam herifler beni resmen aylık 2000 euro maaş ile emekli edecek.

İşin özü: Politikacıların burada sıktığı palavralara kimse inanmasın. Çalışanlar açısından Türkiye'den daha kötü şartlar neredeyse sadece Afrika ülkelerinde var artık. İşverenler için şartlar iyiydi ama son zamanlarda orası da oka sarmaya başladı.
    dün eyt ile ilgili söylediklerim belki bazı arkadaşları kızdırdı benim demek istediğim bizdeki sosyal güvenlik sistemi mağdur yaratma üzerine kurulu herkesin penceresinden mağduriyet manzarası farklı görünüyor mesela bende bağkur priminin her sene brüt asgari ücretin yüzde 32 isine endekslenmesinden mağdurum en düşük bağkur primi 818 TL oldu bu artış böyle devam ederse belki belli noktadan sonra bağkur primini bile ödeyemeyeceğim belki de hiç emekli olamayacağım o yüzden mesele sadece eyt meselesi değil mesele sosyal güvenlik sisteminin güncellemeye ihtiyaç duyması 2008 sonrası ise ayrı bir olay zaten ayrıca bağkurlunun daha yüksek prim günü ödeyip daha az emekli maaşı alması ayrı garabet !! bes sisteminin pazarlama stratejisi de bunun üzerine kuruldu emekli maaşı düşecek bese gir kendini sağlama al

4. Bazıları gerçekten ya anlamıyor ya da Anlamamak için mücadele ediyor kimse 38 veya 43 yaşında emekli olunsun denmiyor ssk ya girişteki haklarıyla emekli olmak istiyor yoksa sen yasa çıkar emeklilik yaşını 90 yap ama bunu geriye dönük yapamaz bundan sonra deyip o maddeye geçirebilirsin işine gelen de SSK'lı olur işine gelmeyen olmaz yani maç oynanırken Kural değişti örnek sen bir yere işbaşı yapmışsın 5000 TL maaşla 5 ay çalışıyorsun altıncı ayın sonunda patronun 3000 TL veriyor Bundan sonra böyle diyor Kabul eder misin o ayki maaşını da 5000 olarak alıp İşine gelirse 3000tlTL çalışırsın İşine gelmezse çalışmazsın mesele bu

El elin esegini islik calarak arar...basina gelmedikce bir baskasinin kayiplari umrunda olmaz...avrupada var mi boyle bir atasozu?

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Bizimkiler olsa şöyle yapar...O emekli maaşını alır, iş yerini de kurar karısının üzerine...Eğer yasa çıkarırlarsa karının üzerine de şirket olamaz diye, o zaman yeğenin üzerine şirket acar : )

Ama katılıyorum, ülke afrika ülkesi olma yolunda ilerliyor..

7.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Bizimkiler olsa şöyle yapar...O emekli maaşını alır, iş yerini de kurar karısının üzerine...Eğer yasa çıkarırlarsa karının üzerine de şirket olamaz diye, o zaman yeğenin üzerine şirket acar : )

Ama katılıyorum, ülke afrika ülkesi olma yolunda ilerliyor..
    Bir konuyu atlamayalım eğer karısının ya da yeğenin üzerine firma kurarsa karısı ve yeğeni de bu yardımı almaktan mahrum kalacak. O nedenle o iş biraz yaş. bizim Türklerin orada ne yaptığını söyleyeyim. Karı koca bu yardımı alırlar. Firma falan kurmak gibi aptalca işlerle de pek vakit kaybetmezler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. 20 Mart Çarşamba 14:11 HAZİNE: 1 MİLYAR DOLAR EUROBOND İHRACINA 3 KATINA YAKIN TALEP GELDİ

20 Mart Çarşamba 14:11 HAZİNE: TAHVİL TUTARININ TAMAMI EURO YÜKÜMLÜLÜĞE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Sayfa 372/1000 İlkİlk ... 272322362370371372373374382422472872 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •