Sayfa 806/999 İlkİlk ... 306706756796804805806807808816856906 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 6,441 - 6,448 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. http://www.patronlardunyasi.com/habe...irladik/217978

ABD’li nişasta bazlı şeker tekeli Cargill’in geçen yıl hazırladığı raporda, Türkiye’ye şeker fabrikalarını özelleştirmesi tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Cargill'in üst düzey yöneticisi, bu raporu hükümetin istediğini, kendilerinin de raporu hazırladığını itiraf etti.

Çok ilginç bu konu da başlığımızda tartışılmıştı.

2.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    Londra 21 Mart (Reuters)-

"Vakıfbank 5 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracında talep toplama bugün başlarken, ilk getiri beklentisi yüzde 8.375-8.5 aralığında açıklandı. "

Döviz mevduatının stopajını yükseltirken dışarıdan ortalama %8.4 ile borçlanmak. gerçekten ayıptır günahtır.

çelik kasa alıp, paramı bankadan çekip, yarısını külçe altın yarısını dolar yapıp evde saklayacağım. bu durumda en güzeli bu heralde.
    hocam vade 5 yıl. yıllık döviz mevduatıyla karışmasın

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    stopaj indirimi yapıldıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam mb mevduatların vade istatistiğini yayınlamıştı vadelerde uzama görüldü diye yani stopaj indiriminin amacına ulaştığını açıklamıştı ! stopaj indirimi son derece doğru hamleydi ancak çoğunluk 3 ay yaptı ve 3 aylık mevduatların vade dönüşü geldiği zaman mudi bir anda 4, 5 puan düşmüş mevduat faizi ile karşılaştı yine tl de kalmak isteyen bir şekilde fonlara girdi onda da düzenleme yapıldı ! bir kediyi kutuya hapsederseniz hırçınlaşır ve tırmalamaya başlar
    Yakında TL stopajı da düşürmek zorunda kalabilirler mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Yakında TL stopajı da düşürmek zorunda kalabilirler mi?
    açıkçası ben bekliyorum olur mu olmaz mı orasını bilemem ! eğer mb bu sene faiz indirimi düşünüyorsa faiz indirimi yaptığı zaman kur üzerine düşme ihtimali olan şimşeği engelleyecek bir paratoner lazım olacak ! paratoner olarak stopaj indirimi pekala düşünülebilir ! yada dolarizasyon aynı hızla devam ederse şimşeğe gerek kalmadan da stopaj düzenlemesi gelebilir ! tabi bunlar benim beynimin uydurduğu şeyler

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    açıkçası ben bekliyorum olur mu olmaz mı orasını bilemem ! eğer mb bu sene faiz indirimi düşünüyorsa faiz indirimi yaptığı zaman kur üzerine düşme ihtimali olan şimşeği engelleyecek bir paratoner lazım olacak ! paratoner olarak stopaj indirimi pekala düşünülebilir ! yada dolarizasyon aynı hızla devam ederse şimşeğe gerek kalmadan da stopaj düzenlemesi gelebilir ! tabi bunlar benim beynimin uydurduğu şeyler
    Bu sene faiz indirmesi olası değil...Stopajı da tekrar kaldırabilirler..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    bu arada dth larda 1 yıla kadar tüm vadelerde %20 olan stopaj aktifbankta % 15 .
    32 güne aktifbank % 4 veriyor, mevduat karşılığı 4,25 olmuş oluyor . ilginç. hakikaten ilginç.
    stopajı % 18'den % 20'ye çıkarmakla dth larda çözülme beklenmesi anlamsız, ama aktifbank lehine olan marjın açılması ilginç
    aman abi uyandırma

oraya da el atmasınlar
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    Mevcut piyasa şartlarında;
    Tüm faize dayalı TL varlıklarda stopaj "SIFIR"lanmalıdır veya sürekli olarak %5 olmalıdır. (Mevduat,Bono-tahvil dahil)
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8. Yaparlar onu da bence de...ÖTV/KDV indirimini uzattıklarına göre...Ona da ihtiyaç olacaktır yeniden...

Sayfa 806/999 İlkİlk ... 306706756796804805806807808816856906 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •