Sayfa 410/1000 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510910 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,273 - 3,280 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Yani şöyle, basar parayı doları 10 liraya çıkarır , 10 lirayı gören herkes de satar zaten . Milletin elinden toplamış olur dövizi.
    Ha bunu yabancıya yapamaz . Yabancı dolar olarak tutuyor hesabı. Ama yerli yatırımcı dolar 10 lira olsa kar ettim sanacak .
    Eğer para basılırsa ve halk bunu enflasyon olarak hissetmeye başlarsa dövizi o eşikten elinden çıkarmaz, çünkü çıkartmak zorunda kalmaz. Mantık şu eğer piyasaya fazla para verilirse halkın eline zaten fazla TL geçmeye başlıyor demektir. Bu durumda da dövize daha çok talep yaratılacaktır. Denklem her zaman fazla olan likiditenin az olana kaymasıyla dengelenir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eğer para basılırsa ve halk bunu enflasyon olarak hissetmeye başlarsa dövizi o eşikten elinden çıkarmaz, çünkü çıkartmak zorunda kalmaz. Mantık şu eğer piyasaya fazla para verilirse halkın eline zaten fazla TL geçmeye başlıyor demektir. Bu durumda da dövize daha çok talep yaratılacaktır. Denklem her zaman fazla olan likiditenin az olana kaymasıyla dengelenir.
    İllaki sopa zoruyla vereceğiz yani doları, illaki ugrastıracagiz

Peki şöyle olur mu : doların 10 lira olması bir hafta yahut halkın kazandım dediği noktalar 8 olur 9 olur neyse yani . Ama enflasyonu hissetmesi daha uzun sürecek, iş işten geçmiş olacak .

Bugün bir esnafla konuştum. A4 kağıdı 20 liradan satmış yazın, kağıt bitince toptancidan yeni kağıtları 22 liradan almış. Dolar da böyle olabilir . Enflasyon geç yansıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    para yok hesap üzerinden kayıt yapılıyor
    doları nakit almıyor ki tl mevduatını dolara çeviriyor
    Fiyat nasıl belirleniyor peki satan birileri var ki fiyatı var?

4.  Alıntı Originally Posted by broker33 Yazıyı Oku
    Rica ederim Başkan . Adamların ne parası nede borsası hiç uyumuyor desek yeridir . bizimki gibi saat 18:10 çek fişi git yapmıyorlar .
    Geçen aklıma geldi bence piyasalar gündüz yerine gece açık olsa daha çok işlem hacmi olabilir, borsa akşam açık olsa işlem yaparız ama gündüz işten güçten bakamıyorum bile onun için uzun vadeli yatırımcı okuyorum ister istemez.

5.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    İllaki sopa zoruyla vereceğiz yani doları, illaki ugrastıracagiz

Peki şöyle olur mu : doların 10 lira olması bir hafta yahut halkın kazandım dediği noktalar 8 olur 9 olur neyse yani . Ama enflasyonu hissetmesi daha uzun sürecek, iş işten geçmiş olacak .

Bugün bir esnafla konuştum. A4 kağıdı 20 liradan satmış yazın, kağıt bitince toptancidan yeni kağıtları 22 liradan almış. Dolar da böyle olabilir . Enflasyon geç yansıyor.
    İlk şok enflasyondan değil, TL bolluğundan gelir. Eğer merkez bankası piyasaya olması gerekenden fazla para sürerse, dar para arzını arttırır. Bu da sistem içindeki geniş para arzını var olan para politikası ve zorunlu karşılıklar neticesinde birden bire patlatabilir. Yani merkez piyasaya 10 milyar TL sürer, zorunlu karşılıklar düşükse (ki merkez bankası sürekli ZK'ları aşağıya çekiyor) geniş para arzı bir anda patlar. Merkezin 10 milyarı piyasada para çarpanı oranında bir anda 50-100 milyara katlanabilir.

İşte bu andan itibaren para çarpanı çok çok düşük değilse herkesin elinde TL bollaşmaya başlar. Halkın elinde TL bollaşmaya başlayınca elindeki doları satıp daha çok TL edinmek istemeyecektir. Bu çok mantıksız olur.

Paranın itimadını ve itibarını korumak , para arzını iktisadi faaliyetle uyumlu bir oranda ayarlamakla yükümlü olan merkez bankasının görevidir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Para arzina bakiyorum cok yogun artış yok ama iktisatta bize para arzinin hangi sartlarda arttirilacagina ilişkin kurallarla uyuşmuyor
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Geçen aklıma geldi bence piyasalar gündüz yerine gece açık olsa daha çok işlem hacmi olabilir, borsa akşam açık olsa işlem yaparız ama gündüz işten güçten bakamıyorum bile onun için uzun vadeli yatırımcı okuyorum ister istemez.
    Gündüz yerine gece değilde future piyasaları kesinlikle olmalı . yoksa tüm dünya piyasalarının gece işlem yaptığını düşünemiyorum
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ....
    Adam olmayana , Düşman bile olmam ....

Sayfa 410/1000 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460510910 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •