Sayfa 34/216 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 265 - 272 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1. Şuan orada bitmiş 100 m2 daire 600k civarı bu projede 390 k bittiğinde yapılacak yatırımlarla beklentim 800 k varmı böyle karlı bir yatırım???

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by sssg Yazıyı Oku
    Şuan orada bitmiş 100 m2 daire 600k civarı bu projede 390 k bittiğinde yapılacak yatırımlarla beklentim 800 k varmı böyle karlı bir yatırım???

En ucuz daireler 11bin küsur paydan başlıyor yani mevcut fiyatla yaklaşık 430bin liraya denk geliyor. Bunun bir de 3 senelik enflasyon farkı var bunu da %11den hesaplasak en ucuz dairenin 3 sene sonraki maliyeti yaklaşık 560 bine denk geliyor. Diyelim ki 3 sene sonra en ucuz bitmiş daire fiyatı 800bine satılsın. Senin karın %45 olur. Zaten bu karın fazlasını temeli sağlam herhargi bir hisseye yatırım yaparak kazanırsın. Hem de alacağın risk daha az olur.

Nokia 3310 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. doğmamış cocuğa don bicilmez diye bi söz vardır bi hisse yeni halka arz olduysa ondan yükseliş beklemeyin çünkü hisse dağınık kimse alıp götürmez.toplaması lazım birileri sonra kaldırıp çakar .. ikinci olarak bu hisseye fazla yabancılar girmez hangi yabancı böyle hisse alıpta sonra ev sahibi olup evi satmaya kalkacak genelde yabancı yatırımcılar borsada fonlar ve kurumlardır.. onların evle işleri olmaz .) zaten paraları cok ev isterseler gider alırlar bitmemiş projede ne işleri var .) ben sevmedim bu projeyi.. gerçek ev almak isteyenler hisse yükselse daha pahalıya ev alacaklar en az 11 bin lot olması lazım 11 bin lotluk kac daire var ) 12-13-14-15 bin lotlar diye gidiyor... =) şimdiden bu lotları alsan 3 sene orda para kalacak.. o parayı faizle işi olanlar bankaya yatırır .) kesin geliri olur faizle işi olmayan kar payı veren bankalara yatırır .) yada borsada çok iyi temettü veren hisseler var
    her sene gidip onları alın her sene temettüyü alırsınız o temettü ile ya hisseleriniz çoğalır yada temettü paranızı alırsınız..

bazı arkadaşlarda vakıf yatırım müdale etmesi lazım diyor hiç borsadan anlamıyorlar )) aracı kurumlar hisseyi halka arz ederken komisyonu alırlar zaten bankların elinde hacizden binlerce ev var onları satamıyor yeni evi alıpta ne yapacaklar. )

borsada türkler ortalama bi hissede 10 gün kalıyorlarmış yabancılar 120 gün .) kumar gibi görmeyin borsayı anlık kazanc olmaz

ev için düşünenlere bi şey diyemem ama bu hisseden para kazanmak isteyenlere kısa vadede geçmiş olsun ) kısa vadede zor ama orta vadede veya uzun vadede bişey diyemem .) çünkü bizim borsada beş para etmez hisseler uzaya gitti veya BAZI hisselerin fabrikasının bahçesindeki arsayı satsan borsadaki değerinden kat kat daha yüksek çıkar...

ucacak kacacak değerlenecek diye hikaylerede fazla inanmayın kaçan aşada kaçar .)) hem yukarı kaçarsa çok hisseler var

anlattığım hikaye yatırım tavsiyesi asla değildir... iyi yaşa dediğim kişi 2 gün sonra kanser olmuş ÇOK YAŞA dediğim kişi 3 gece sonra vefat etmiştir . hasta olana şu iyi gelir iç dediğim kişi gece bitmeden vefat etmiştir .)
    Son düzenleme : ales; 28-04-2017 saat: 09:19.

4. Arkadaşlar şuan bir daire alacak kadar bu hisseye para yatırdım ve yaptığım tüm hesaplara göre iyi bir yatırım yaptım. Şuan ki hisse fiyatı çok cazip ve birileri düşük bu rakamdan hisseleri topluyor. Beğenmeyen almaz bu hisseden pay. Kalkıp kötü yorumlar yapan ve akıl veren arkadaşlar başka hisseler var EVET gidin oradan hisse alin. Benim kızdığım 3k hisse alıp 3 günde para kazanmaya çalışıp sonra az düşünce ky nın ağlaması. Arkadaş bu adamlar açıklama yaptı bölgede olusacak değerlemeleri yazıp soylediler. Bugün bu hisse düşüyorsa 3 günde zengin olma hayali kuranlar yüzünden düşüyor. Beğenen alır beğenmeyen almaz. Gerisi de boş muhabbet olur vesselam....

Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    En ucuz daireler 11bin küsur paydan başlıyor yani mevcut fiyatla yaklaşık 430bin liraya denk geliyor. Bunun bir de 3 senelik enflasyon farkı var bunu da %11den hesaplasak en ucuz dairenin 3 sene sonraki maliyeti yaklaşık 560 bine denk geliyor. Diyelim ki 3 sene sonra en ucuz bitmiş daire fiyatı 800bine satılsın. Senin karın %45 olur. Zaten bu karın fazlasını temeli sağlam herhargi bir hisseye yatırım yaparak kazanırsın. Hem de alacağın risk daha az olur.

Aldiginiz hisseye de enflasyon dahil oldugu icin hesaplamaya dahil edilmez. Yani verdiginiz rakamlara gore 3 yil sonunda getiri yaklasik yuzde 90 olacaktir. 3 yilda bu getiriyi saglayacak sirketi bulup ortak olmak dediginiz kadar manavdan elma secmek gibi olsaydi ortalik zenginlerle dolu olurdu.

LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Merhaba arkadaşlar

42,5 tan halka arza girip fiyatı 39 a kadar düştüğüne ve burada kaldığına göre eleştiren arkadaşları daha fazla dikkatli dinlemeliyiz.

Piyasa yapıcılığı denen bir kavram ve borsada hisse bazından uygulanan sahiplik var.
    Bu kağıtta tahtayı alışlarla satışlarla dolduran kurum hangisi yoksa büyük açık var anlamına gelir.
    Biri sahibi olmalıydı yoksa kim yazıyor kademelere 200 lot alış ve satışları bu görev kime ait vakıfamı başka bir kuruma mı?
    Eğer sahibi yoksa birileri tarafından manipüle ediliyor demektir dikkatli okuyun speküle değil manipüle dedim.
    Bu durumda da SPK devreye girerek incelemesi gerekir.
    Kimse bana vay efendim küçük yatırımcı satıyor da düşüyor demesin ky nın tek seferde verebileceği satış hacmi nedir o kadar parası varsa neden buradan alsın 3 yıl beklesin!
    Fiyat 39 - 42,5 arasında kademelerde çok satış yok masalını kimse anlatmasın.
    O zaman tahtada fiyatı 39,12 iken göndereyim 1000 lot alış 42,5 a hemen halka arz fiyatına gelsin.
    Hadi arkadaşlar bu hafta kimse satışa yazmasın bir şey bakalım satışı kim dolduruyor SPK ya şikayette bulunayım incelesinler.

Herkese iyi hafta sonları, 1 mayıs işçi bayramı kutlu olsun.

http://www.borsaistanbul.com/urunler...yasa-yapicilik

7.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Aldiginiz hisseye de enflasyon dahil oldugu icin hesaplamaya dahil edilmez. Yani verdiginiz rakamlara gore 3 yil sonunda getiri yaklasik yuzde 90 olacaktir. 3 yilda bu getiriyi saglayacak sirketi bulup ortak olmak dediginiz kadar manavdan elma secmek gibi olsaydi ortalik zenginlerle dolu olurdu.

LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Verdiği temettülerle birlikte o oranı geçer bile. Ereğli, isdemir, soda, aselsan, trakyacam, froto... O evler bitince 800bin lira olacak ta bu kağıtlar yerinde mi sayacak. Bu kağıtların 3 yıllık grafiklerine bakıldığında nerden nereye geldikleri görülüyor. Üstelik alınacak risk çok daha düşük.

8.  Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    Verdiği temettülerle birlikte o oranı geçer bile. Ereğli, isdemir, soda, aselsan, trakyacam, froto... O evler bitince 800bin lira olacak ta bu kağıtlar yerinde mi sayacak. Bu kağıtların 3 yıllık grafiklerine bakıldığında nerden nereye geldikleri görülüyor. Üstelik alınacak risk çok daha düşük.

Katılıyorum satıp kurtulmamdaki karar benzerdi. Dolar düştü dolar bile alınsa bundan daha fazla kar getireceğini düşünüyorum.
    Borsa kumardır durmasını bilmek gerekir.

Sayfa 34/216 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •