Sayfa 412/1000 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    benim mantığım almıyor arkadaşlar. şimdi birisi 10 milyon tl vadeli hesabını kapatıyor dövize çeviriyor euro pound diyelim. anında çevriliyor bu para. ee bu para nereden geliyor anında ?

yani demem o ki bu çevrimler sadece ekranda mı oluyor yoksa çevirdiğinizde banka gidip bu parayı anında temin mi ediyor ? 100 milyar dolar dth var bu gerçekten var mı ekranda mı yazıyor sadece bilgilendirir misiniz.
    Dunyada ki paranin buyuk cogunlugu sanaldir, banknot yoktur. Bu yuzden yuksek meblagda para cekmek istediginizde bankayi onceden bilgilendirmek gerekir, cunku banknotun banka icin bir maliyeti vardir.

Ornegin bazen atm den para cektiginde banknot gicir gicirdir. Bu para basma degildir, banknot ihtiyaci dogmustur ve merkez bankasi basmistir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Fiyat nasıl belirleniyor peki satan birileri var ki fiyatı var?
    Fx piyasasi. Bankada ki doviz islemleri de bu kapsamdadir. Onemli olan dolardir. Diger butun paralar dolarin fiyatina gore olusur.

Bu olmaz. Sabit kur rejimine gecse bile bu dusuk fiyattan degil yuksek fiyattan olur.

Mantikli bir hamle degil. Bunu yapsa ne olacak ki. Dolar karaborsaya duser ve degeri daha cok artar.

Simdi gordum 15 mart haftasinda yerlesik doviz mevduati 4 milyar dolar artmis. Para bulan dolar aliyor. [emoji3]

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Simdi gordum 15 mart haftasinda yerlesik doviz mevduati 4 milyar dolar artmis. Para bulan dolar aliyor. [emoji3]

Onlar dolar gayme almıyor, bilgisayar uzerinde rakam aliyor!

Verin fiziki dolar gaymemi deseler 3+1 alirlar ancak!

O rakamin fiziki olarak % 5 si bile karşılanamaz!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Gaya bey gece 4 te bile çalışıyor
    bir halt olacağı yok.

IMF Sözcüsü Gerry Rice, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, "Türk ekonomisinde önemli bir yavaşlama var ve hükümetin bu soruna anında ve doğru yanıt vermesi gerekiyor" dedi.
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    dolarda aynı değilmidir bankada durdu eyvallah aldım cebe koydum nakit tl de aynı
    J.P Morgan abimize göre nakit olan sadece altın. Onun dışındakiler ki para da buna dahil sadece kredi.

Cebimizde taşıdığımız para da aslında tam bir nakit değil. Zira para merkez bankasının geri alma taahhüdü verdiği ve piyasaya sattığı bir kredi. Yani son kertede parayı ilk yaratanın sözünde durup durmama olasılığı paranın evrensel sürekliliğini ve nakit özelliğini zayıflatıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 412/1000 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •