volatiliteye bak perşembe 5.48 cuma 5.76 p.tesi 5.56 salı 5.44 gel de bu ülkede ihracat ithalat yap,oynaklığa gel,swap faizleri 20 yılın zirvesinde
dolar neden artmalı gelin yazalım yani londra kafayı mı yemiş de dolar long pozisyonu alıyor.
mb rezervleri puf olmuş,önceki hafta izah edilemeyen düşüşler oldu
s400 ,menbiç, golan tepeleri riskleri masada
yurt içi döviz hesapları tarihi rekorda piyasadaki mevduatın %52 si dolar cinsine döndü,yerli 5.50 altında ciddi alıcı
enflasyon bir parça gerilemiş olsa da hala yüksek ve yapısal bir adım yok
mb 24 faizi yıl sonuna kadar 400-500 baz düşüreceği masada
kesinleşmiş bir resesyon ve daralmanın nerede sonlanacağına dair belirsizlik
bakan albayrak'ın dolarla ilgili akıl tutulması yaşatırcasına yaptığı geyik minvali açıklamalar
bankaların mevduat faizlerini 19-20 bandına düşürmesi,enflasyonun altında faiz vermesi
dolar stopaj oranlarının artırılması
ötv-kdv gibi indirimlerin bazı sektörlerde uzatılması ve genişlemeci maliye politikalar
hazine bütçesinin (imf tanımlı olmayan) error vermesi.
hazine tahvillerinin iptal edilmesi ,kamu aracılığıyla satış yapılıp tahvil piyasası faizlerinin düşürülmesi
en kötüsü geride kaldı şeklinde iyimser açıklamalar
halkın ekonomiye olan güvensizliği
meclisin tamamen devre dışı kalması ile sarayın her sabah tek başına istediği yasayı çıkarabilme yetkisi gücü
yabancı tüm derecelendirme kuruluşlarının türk lirasını çöp seviyesinde fiyatlanması
31 mart seçimi ile ortaya çıkabilecek siyasi riskler.
tüm bunların üstüne bir de yabancıya tl yi keserek swap faizlerini patlatıyorsun.
buraya not düşeyim yabancı bunu affetmez.
Ben dusecek dedigimde beni ters indikator olarak tanimlayan arkadaslarima saygilar![]()
Vk6 22.83 vk5 22.60 para miktarı düşük olana ppf
dolar 5.38 e indi terste kalan yabancıların vaşaklarını burup marş söyletiyorlar![]()
Yer İmleri