Sayfa 583/1000 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,657 - 4,664 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Hocam sizin bahsettiğiniz rasyonel düşünce.

Başımızdakiler ise açtıkları imam hatip okullarında genç beyinlere de enjekte etmeye çalıştıkları doğmaları var, bunlara göre hareket ediyor. Faizin günah olduğuna inanan bir insan faiz konusunda nasıl rasyonel davranacak?

Burada herkes dışarıdan gelecek sıcak paradan bahsediyor, 3-5 günlük vade ile olaylara bakıyor. Sıcak para en iyi şartlarda bile ülkeye en fazla 3-5 ay kazandırır, doğrudan yabancı yatırımlar başlamadan kur, faiz ve enflasyon rakamları optimum düzeyleree gelmez. Sıradan bir piyasa analistinin bile hiç bir güvencesinin olmadığı ülkeye kim sabit yatırım yapar? Ancak sanki MB'nın bir kaç atraksiyornu ile işler rayına girebilirmiş hüsnü kuruntusuna kapılıyoruz burada.
    Rasyonel olmayan bir düşünce uzun süre var olamaz. Mutlaka bir dengeye gelecektir.

Merkez bankasının hamlesinin geçmişe göre başarılı olmasının bence tek sebebi politikacıların bu sefer olaya müdahil olmamış olmaları. Bu bir tesadüf olabilir mi?. Geçen seneye göre olaylara bakış açısında bir değişiklik bence var.

Evet yeterli değil, fırsatını bulurlarsa tekrar baskı başlayabilir ama ufak ta olsa rasyonal minimumda ikna olmuşlar gibi duruyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Ponzi desek suna kısaca, ortada 25-30 milyar dolar gayme disinda bir halt yok!
    Paranın kendisi zaten yasal bir ponzidir. Bu hemen hemen bütün dünyada böyle. Bazı paraların ponzileri çok kuvvetli, bazılarının ise çok zayıf. Yapacak bir şey yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

3. cümleye gel..
    SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump, kimin arazisini İsrail'e veriyorsun, BM kararına göre orası Suriye toprağı

bilerek yapıyor. sanırım abd bulaşsın dolar artsın, sonrasında da ‘bak dış güçler arttırdı doları, bizim ekonomi iyi” sonucu çıkartmak hedefi.
    sonuç oy toplamak.
    bu kışkırtmaya abd gelmiyor bu sefer

4. USD 5,3754 damat istifa edecek galiba, birileri haberi almıştır. Beka için damat bile feda edilir.

Alıntı Originally Posted by Mira Yazıyı Oku
    USD 5,3754 damat istifa edecek galiba, birileri haberi almıştır. Beka için damat bile feda edilir.
    yada imf ile anlaşılıyor mu? aslında başka çıkışda gözükmüyor.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Rasyonel olmayan bir düşünce uzun süre var olamaz. Mutlaka bir dengeye gelecektir.

Merkez bankasının hamlesinin geçmişe göre başarılı olmasının bence tek sebebi politikacıların bu sefer olaya müdahil olmamış olmaları. Bu bir tesadüf olabilir mi?. Geçen seneye göre olaylara bakış açısında bir değişiklik bence var.

Evet yeterli değil, fırsatını bulurlarsa tekrar baskı başlayabilir ama ufak ta olsa rasyonal minimumda ikna olmuşlar gibi duruyor.
    Hocam buna paralel bişey sormak istiyorum. Eğitimsiz ve mufazakar biri, eğitimin ve bilimin değerini anlayabilir mi ? Bu zihniyetin ülkenin kıt parasını verimli sektölere (laik kesime) aktarabilirme ihtimali var mıdır ? Türkiye katma değersiz alanlarda ucuz işgücü ile yüzde 4-5 büyümeye devam edebilir mi ?

Onümüzdeki 1-2 yılda ülke ölü kedi sıcraması yaparsa, birikimlerimin tamamını yurtdışı endekslere cıkarmayı düşünüyorum...Acaba diyorum, bu ülke teknoloji ülkesi hiç olmadı, basit işlerlerle cok yogun tempoda calışıp büyüyebilir mi, eğer büyüme potansiyeli varsa burda tutmak istiyorum....Kafam karışık acıkcası : )

7.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam buna paralel bişey sormak istiyorum. Eğitimsiz ve mufazakar biri, eğitimin ve bilimin değerini anlayabilir mi ? Bu zihniyetin ülkenin kıt parasını verimli sektölere (laik kesime) aktarabilirme ihtimali var mıdır ? Türkiye katma değersiz alanlarda ucuz işgücü ile yüzde 4-5 büyümeye devam edebilir mi ?

Onümüzdeki 1-2 yılda ülke ölü kedi sıcraması yaparsa, birikimlerimin tamamını yurtdışı endekslere cıkarmayı düşünüyorum...Acaba diyorum, bu ülke teknoloji ülkesi hiç olmadı, basit işlerlerle cok yogun tempoda calışıp büyüyebilir mi, eğer büyüme potansiyeli varsa burda tutmak istiyorum....Kafam karışık acıkcası : )
    Türkiye büyüse bile evet bu kalitesiz ve hormonlu oluyor, yani belirli dönemlerde hormonlu büyüse dahi gelişemiyor.

8. 5.3399 vurdu çekti.

Sayfa 583/1000 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •