Sayfa 696/1000 İlkİlk ... 196596646686694695696697698706746796 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,561 - 5,568 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Dandik TL'ye %19 mevduat faizi verirsen her şeye müsait hale gelirsin tabi.
    Bu ülkede kimsenin inanmadığı TÜİK bile gıda enflasyonunu %30 açıkladı. Vatandaşın yaşadığı gıda enflasyonu %50 dir.
    %19 mevduat demek; sen dandik TL'yi sat evrensel paraya geç demektir. TL'ye %11 negatif faiz; pööh pööh pöhh.
    Madem öyle vatandaş da böyle yapıyor, dandik TL satıp evrensel paraya geçiyor.
    Yerli üst aklın, TL istifçilerine gözü gibi bakması lazımdı. Organik pamuklar içinde koruyup kollaması gerekirdi.
    Çünkü TL'yi bankada istifleyenlerin parası yerli üst aklın o çok sevdiği inşaat lobisine kredi olarak gidiyor.

2. Bu hengamede unutuluyor ama Hazine bütçesinin durumunu da heç iyi görmüyorum. MB deki TL hesabı Mart ayına 39 milyar lirayla başladı şu anda 13 milyar lira. Arada MB ye döviz bozdurup buraya atılanları falan karıştırdım artık takibi zor. 26 milyar lira ekside bu ay dün itibariyle.

Ocak ve Şubat aylarında hazine tarihinin (2006 ya kadar gittim) en büyük net borçlanmlarını yaptı. 49.2 milyar lira net borçlanma var TL ve döviz olarak. Geçen yılın tamamındaki net borçlanma 60 milyar lira karşılaştırma amaçlı.

Daha 3. aydayız. Bu yıl çok zor geçecek.

3. Bazi Hisseler yuzde 6 düşüşten daha iyi toparlaniyor yuzde 2 artışta, ne kadar ilginç
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

4. Dolariniz bankada mı evde mi duruyor arkadaşlar?

Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Swapp 1200 den 50 ye inmiş
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Swapp 1200 den 50 ye inmiş
    %15 vurdu çekti ayhan başkan.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by yasard Yazıyı Oku
    Dolariniz bankada mı evde mi duruyor arkadaşlar?

Bizimkiler, pederin daha doğrusu , bankada ağam. Bazen dedikodusu yapılan tarzda bir durum olacağını düşünmüyorum. Banka en güvenli yer. Bence.

Ama verdikleri düşük faize de kızmıyor değilim.

Alıntı Originally Posted by yasard Yazıyı Oku
    Dolariniz bankada mı evde mi duruyor arkadaşlar?

Ne bankada ne de evde. Gömdük, üzerine de kalın beton döktük.

Sayfa 696/1000 İlkİlk ... 196596646686694695696697698706746796 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •