Alıntı Originally Posted by mevduat Yazıyı Oku
Ercan Gocmen
@ercangocmen

Kimi zaman vadeli ve spot arasındaki fiyat farkı, sıfır riskle güzel getiriler sunuyor. Örneğin #AKBNK'ı 6,19TL den alıp aynı anda AKBNK Nisan VİS'İ 6,33TL den satarsanız 31 gün için elde edeceğiniz getirinin mevduat eşleğini %30 biraz üstü olur. Risk sıfır, getiri mevduat üstü.
Risk sıfır çünkü 6,19 TL den aldığınız #AKBNK ı Nisan sonunda 6,33 TL den satmayı garantilemiş oluyorsunuz. Spot'tan 1.000 AKBNK almışsanız 10 AKBNK Nisan VİS satmalısınız ki risk tam olarak kapatılsın. Her an değişen bu fırsatları müşteri temsilcileriniz ile konuşun.
Müşteri temsilcisi ile konuştum. Swap faizleri yükseldiğinde hesaplamıştık. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor dedi. Ama herhalde sizin dediğiniz anlık fırsatları. Böyle arbitrajları hesaplayan bir yazılım var mı? Ya da ortaklaşa bir yazılım yazdırtabiliriz hep birlikte.