Sayfa 95/992 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 753 - 760 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. ABD'de de mevduatçıyı harcamışlar.
    Mevduatçının makus talihi her yerde aynı galiba.
    Mevduatçının birikimini ucuza birilerine pompalamak gariplerin kaderiymiş.
    https://tr.investing.com/news/econom...aybetti-564481

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Baska hic bir geliriniz yok ise o sinir gecerli, yoksa direk miktar ne olursa olsun beyan ediliyor.

Syg,
    80 bin dolar beyan sinirina tabi olan gelirler nelerdir ? sadece mevduat dışı yatırım gelirlerimi ?
    Teşekkürler

3. CHP Grup Başkan Vekili Özel, "Damat Bey, boşuna paket açıklamasın. En iyi ekonomik paket, damadı paketlemektir." demiş,

doğru söze ne denir?
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    80 bin dolar beyan sinirina tabi olan gelirler nelerdir ? sadece mevduat dışı yatırım gelirlerimi ?
    Teşekkürler
    80 bin dolar nereden cikti bilmiyorum ama diyelim ucretlisiniz bir yerden ucret aldiniz ve bu nedenle bir gelir vergisi veriyorsunuz, veya kira geliriniz var bu nedenle beyanname veriyorsunuz, veya temettu karpayi geliriniz var, bunlar nedeni ile beyanname veriyorsaniz eurobond gelirlerinizi de bunlara ekleyeceksiniz ve toplam kazanc uzerinden %15-35 arasinda vergiyi giderlerinizi ve cikan vergiden daha once kaynaginda kesilmis vergileri stopajlari mahsup edip odeyeceksiniz.

http://gib.gov.tr/node/128637

http://www.gib.gov.tr/sites/default/...kulsermaye.pdf

Burada her turlu bilgi orneklerle anlatilmis.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    Sayın dudu, 1 yılı aşmayan dolar eurobondu alacağım yada Burgan dijital %4 faize transfer edeceğim
    Sizce 1 yılı aşmayan eurobond almak mi daha iyidir? Yoksa burgan %4 dijitale geçmek mi
    Eurobond fiyatı 105.2 ve kupon faizi 3.75 ise. 105 K USD'de eurobondun 200-300 USD daha fazla getirisi oluyor 07.11.2019 itfa ödemeli eurobond için.

6. Arkadaşlar %28,75 bono faizinin mevduat karşılığı kaça denk geliyor? Hesaplamaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım.Birinde stopaj %10, diğerinde %15. Yapamadım hesabı.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

7.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Arkadaşlar %28,75 bono faizinin mevduat karşılığı kaça denk geliyor? Hesaplamaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım.Birinde stopaj %10, diğerinde %15. Yapamadım hesabı.
    % 30,44 oluyor.

8.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Arkadaşlar %28,75 bono faizinin mevduat karşılığı kaça denk geliyor? Hesaplamaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım.Birinde stopaj %10, diğerinde %15. Yapamadım hesabı.
    28.75*0.9/0.85 = 30.44 yapar hocam

Sayfa 95/992 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •