Sayfa 44/946 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 345 - 352 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu veri doğrultusunda aslında DTH'lar çözülmüyor da olabilir. Çözülüyormuş gibi gözükmesi para aktarım mekanizmasının yavaşlaması ile de olabilir. Yani illaki dövizin bankadan çekiliyor olması gerekmez. Bir kaç büyük çaplı döviz kredisi yenilenmeyip sonlandırılsa dahi bu tür bir azalmaya yol açabilir. DTH mudisi hiç bir harekette bulunmasa dahi böyle bir durumda DTH'lar düşüyor gibi gözükebilir.
    Aynen oyle. Tl de ki azalis miktari muazzam. Bu para bankada dolara da gitmedigine gore demek ki cikilmis.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Merkez Bankasının haftalık istatistiklerine göre geçen hafta;(29 Mart haftası)

1-Yurt dışı yerleşikler 601.5 milyon dolar hisse senedi, 735.8 milyon dolar Hazine tahvili satarak Türkiye'den çıktılar..

2-Yurt içi yerleşiklerin TL cinsinden mevduatları 18.698 milyar TL azalarak , 1030.193 milyar TL'den 1011. 495 milyar TL'ye indi.Yaklaşık 3.3 milyar dolara karşı gelen TL'nin döviz tevdiat hesabına geçtiği tahmin ediliyor.

3-Yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı 2.646 milyar dolar arttı,TL mevduattan dövize 3.3 milyar dolar geldiği varsayılırsa aradaki fark kadar yani 654 milyon doların da sistem dışına çıktığı yorumlanabilir..Döviz tevdiat hesaplarındaki artış yılbaşına göre 20.902 milyar dolar yükseldi.
    Son veri ile birlikte yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı 181.925 milyar dolara,döviz tevdiat hesabının tamamı ise 213.930 milyar dolara çıkmış oldu.

Toplam mevduatın %47.55'i TL,%52.45'si döviz olmuş oldu.

4-Geçen haftanın seçimden önceki son hafta olması nedeniyle kamu bankalarının verdikleri TL cinsinden kredileri %1.79 artarak zıplattıkları görüyoruz,böylece TL kredi hacmindeki yıllık artış da %3.03'e çıkmış oldu..(NOT:Merkez Bankasının verisinde geçen hafta verilen TL kredilerinin ne kadarının kamu ne kadarının özel bankalara ait olduğu ifade edilmiyor,bunu daha sonra BDDK raporundan göreceğiz,ancak geçen hafta swap faizlerinin rekor seviyelere yükselmesi nedeniyle TL'ye sıkışan özel bankaların kredi hacminin artışına katkı vermediği tahmin ediliyor)
    Piyasalardaki son gelişmeler ve seçimlerin geride kalmış olmasından dolayı ,bu haftadan itibaren ise TL kredilerde yeniden daralma bölgesinde hareket etmesini bekliyorum.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    GÜNDEM:Bugün Almanya'da enflasyon,ABD'den üretici fiyat endeksi verileri gelecek.İçeriden bizden ise Şubat ayı ödemeler dengesi verisi gelecek.
    Bugün ayrıca piyasaların dikkatle takip ettiği ,Merkez Bankasını yayınladığı haftalık para ve bankacılık istatistikleri verisi yayınlanacak.Bugün yayınlanacak veri ile:

-Seçimlerin bitmesi ile,geçen hafta da ifade ettiğim gibi, -özellikle kamu bankaları ile pompalanan -TL cinsi kredilerde yeniden bir gerileme dönemine girilmesini ve bu yönde ilk verinin bugün yayınlanmasını bekliyorum.
    -TL cinsinden mevduatlardaki erimenin geçen hafta da devam ettiğini bugün yayınlanacak veri ile bunu görebileceğimizi tahmin ediyorum.
    -Bir önceki veride TL mevduattaki çözülmenin tamamı döviz tevdiat hesabına geçmemiş,bir bölümü sistem dışına çıkmıştı.Bugün yayınlanacak veride de benzer bir tablo göreceğimizi tahmin ediyorum
    Merkez Bankasının haftalık istatistiklerine göre geçen hafta;(5 Nisan haftası)

1-Yurt dışı yerleşikler 156.4 milyon dolar hisse senedi, 38.9 milyon dolar Hazine tahvili satarak Türkiye'den çıktılar..

2-Yurt içi yerleşiklerin TL cinsinden mevduatları erimesini sürdürerek , 15.663 milyar TL azalarak , 1011.495 milyar TL'den 995.832 milyar TL'ye indi.Yaklaşık 2.795 milyar dolara karşı gelen TL'nin döviz tevdiat hesabına geçtiği tahmin ediliyor.

3-Yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı Eylül ayından bir ilk defa geçen hafta 801 milyon dolar azaldı.TL mevduattan dövize 2.8 milyar dolar geldiği varsayılırsa aradaki fark kadar yani 3.6 milyar doların da sistem dışına çıktığı yorumlanabilir..

Toplam mevduatın %46.84'ü TL,%53.16'si döviz olmuş oldu.

4-Geçen hafta TL kredi hacminde %0.39 azalma oldu.Yıllık kredi hacmindeki nominal artış -kamu bankalarının kredi hacmindeki büyük artışa rağmen- %2.58 artışta kaldı.Yıllık enflasyonun %19.71 olduğu dikkate alınırsa bu veri reel olarak kredi hacminde sert daralmayı gösteriyor.Önümüzdeki haftalarda kredi hacmindeki değişimin sadece reel değil nominal olarak da negatif bölgeye geçerek daralmanın devam edeceğini öngörüyorum

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Toplam mevduatın %46.84'ü TL,%53.16'si döviz olmuş oldu.
    BDDK'nın yayınladığı güncellenen 8 Nisan 2019 verisine baktım bugün,

Oranı hesapladım tam tamına: DTH/toplam mevduat= %54.10911

https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8 Nisan 2019 verisine baktım bugün,oranı hesapladım tam tamına: DTH/toplam mevduat= %54.1

https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
    Merkez Bankasının verisi ,geçen haftanın son iş günü, yani 5 Nisan itibariyle düzenlenmiş.Demek ki Pazartesi günü TL mevduatlarda erime devam etmiş.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Merkez Bankasının verisi ,geçen haftanın son iş günü, yani 5 Nisan itibariyle düzenlenmiş.Demek ki Pazartesi günü TL mevduatlarda erime devam etmiş.
    Başka ufak bir fark daha dikkatimi çekti. Bddk verisi ile merkez bankası arasında küçük bir fark oluyor.
    Örneğin BDDK'nın 5.Nisan 2019 verisinde oran %53.75 civarındaydı. Bu fark iki nedenden olabilir.

1- BDDK ile tcmb'nin baz aldıkları kur farklı olabilir. (efektif/averaj v.b)
    2- Tcmb bazı mevduat türlerini hesaba dahil etmiyor olabilir.

Farkın neden kaynaklandığından emin değilim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Başka ufak bir fark daha dikkatimi çekti. Bddk verisi ile merkez bankası arasında küçük bir fark oluyor.
    Örneğin BDDK'nın 5.Nisan 2019 verisinde oran %53.75 civarındaydı. Bu fark iki nedenden olabilir.

1- BDDK ile tcmb'nin baz aldıkları kur farklı olabilir. (efektif/averaj v.b)
    2- Tcmb bazı mevduat türlerini hesaba dahil etmiyor olabilir.

Farkın neden kaynaklandığından emin değilim.
    Bankalar arası mevduat var,110.687 milyar TL.Ben hesaplama yaparken onu hariç tutuyorum ,fark oradan kaynaklanıyor olabilir.

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...138560-mEcam-P

8. 11 Nisan Perşembe 15:31 ABD ÜFE MART'TA YILLIK %2,2 ARTTI, BEKLENTİ %1,9

11 Nisan Perşembe 15:31 ABD ÜFE MART'TA AYLIK %0,6 ARTTI , BEKLENTİ %0,3

11 Nisan Perşembe 15:30 ABD İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI 6 NİSAN HAFTASINDA 196 BİN OLDU, BEKLENTİ 210 BİN

Sayfa 44/946 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •