Sayfa 127/946 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Iyide senden 100 kat guclu adama sen benim dusmanimsin dersen ne olur?
    Vietnam K.Kore Küba İran Rusya Çin vb. dedi ne oldu, yeryüzünden silindiler mi?
    Burada yanıldığın nokta şu, Türkiye'ye düşmanlık ilan eden ABD'dir, sana düşen yalnızca bunu kabul etmek.. Hayır kabul edemem teslim olurum, ABD ülkeye vali atasın öyle idare ederiz diyorsan o da senin bileceğin iş.!.

2. Arkadaşlar mazbata işi ne olacak ? Ne düşünüyorsunuz ? 2 hafta oldu.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Troller yüzünden buradaki cevherleri görmüyormuşuz . Ne insanlar varmış arkadaş bu sayfada . Her biri ayrı bir menba.

Ama olmuyor böyle, sonra bu insanlara bakınca insanın içine bir umut doğuyor, bu insanlarla ülke düzelir diyoruz. Sokağa çıkınca da hevesimiz kursağımızda kalıyor.
    Tek sorun, buradakilerin cogunun elit olmasi deyelim, Turkiye gercegi olan ise sokakta gordugunuz!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

4.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Tek sorun, buradakilerin cogunun elit olmasi deyelim, Turkiye gercegi olan ise sokakta gordugunuz!
    Üstadım tşkler iltifatınız için. Beni şımarttınız.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Nash dengesinin sağlanabilmesi için iki taraf için de kayıp ve kazançların istatistiki olarak mümkün olabilmesi gerekli. Eğer bir ülke kendi kayıplarının da karşı tarafın kazancına dönüşebileceğini çok bariz bir şekilde açık ediyorsa burada oyun teorisi terk edilmiş demektir. Artık oyun teorisinden çok monopolist kuralları devreye girer. Monopolist tarzı stratejilerde ise genelde her taraf açısından toplam kazanç oyun teorisine göre daha az olabilir. O nedenle tüm aktörler nash dengesine yaklaşmayı hedeflerler zira bir taraf kaybetse dahi bilinir ki toplam kazanç her zaman diğer alternetiflere göre daha fazladır.
    Abi o halde nerde açık verdik , Suriye olayının başında bir denge vardı o halde. Önce kim dengeyi bozdu sence ? Kıbrıs mı? PYD değil bence PYD Amerika nın yeniden kendi lehine denge sağlama aracı oldu . Yoksa oyun bizden bağımsız mı?

6.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Şimdi üstadlara bir sorum var. Biz aile olarak maaş gelirine sahibiz ve gelirimiz son 2 yılda sürekli eridiği için artık tasarruf ve yatırım bizim için tatlı bir hayal gibi. Ben şimdi özellikle indirimlerde çocuk için 2 - 3 yıllık planlı giysi, oyuncak vs, ev için ihtiyaç malzemleri, spor ayakkabı falan biriktiriyorum.Sizin bu konuda farklı tecrübeleriniz veya tavsiyeleriniz var mı?Diyeceksiniz dolar konusunda ne alaka ama bakıyorum bundan dolardan çok artıyor parayı dolara yatırsam bu kadar kazanamam 10 TL' ye 1 yıl önce aldığım birşey şimdi indirimde 45 - 50 TL
    Masrafsız yaşamak için önceden yapılmış yatırımlara ihtiyaç var.Misal, ekmek masrafını azaltmak isteyenin ekmek makinası edinmiş olması lazım,çünkü ekmek masrafından kısma noktasına geldiğinde zaten ekmek makinası alamayacak duruma gelmiş demektir.Önemli ihtiyaçları kısmadan,büyük ölçüde kendi kendime yeteyim,gidip köyde yaşıyayım diyen birinin,bugün milyon üstü sermayeye ihtiyacı olur.
    Emek,tecrube,özveri,sermaye olduktan ve radikal kararlar aldıktan sonra asgari ücretle geçinmek mümkün.Bunları edinmeyen veya sermayesini tüketmiş birisi ise çok zorlanır.Mesela emeklilerin bir bölümü işin ilmini çözmüştür.Forumda ara ara konuyla ilgili ipuçları yazmıştım

7.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Abi o halde nerde açık verdik , Suriye olayının başında bir denge vardı o halde. Önce kim dengeyi bozdu sence ? Kıbrıs mı? PYD değil bence PYD Amerika nın yeniden kendi lehine denge sağlama aracı oldu . Yoksa oyun bizden bağımsız mı?
    İlk açığı Suriye konusunda bence Ahmet Davutoğlu verdi. O noktadan sonra denge bozulmaya başladı. Toparlamak mümkün olamadı.
    Hatta Davutoğlu'nun yaptığı zincirleme hatalar daha büyük olayları da tetiklemiş olabilir.

Örneğin bu paradigma değişimlerinin başında başkanlık sistemi geliyor. Erdoğan kendi kontrolünde olmayan bir başbakanın bu denli büyük bir hata yapabilme ihtimalini ilk Davutoğlu ile deneyimledi.

Başkanlık sistemine geçisi bence Davutoğlu'nun yaptığı büyük hatalar tetikledi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Yav basın dolarları o halde gidip uzak doğuda bir ada alalım. 5 yıla kalmaz Atlantis gibi ülke oluruz. Benim 28 dolarım var feda olsun.

Sayfa 127/946 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •