Originally Posted by
savasC
bu topikte ve viop topiginde defalarca yazildi, elde olmayan dolar ile aciga satarak bir sonuca ulasilamayacagi..
lakin mb burokratlari ve viop islem tesis eden yapi kim ise israrla bundan bir sonuc alinabilecegini dusunuyor , tl satip tl kar alarak dolari dusurmek gercekten enteresan..
guzel yazi olmus, tesekkurler..
eklenecek cok sey var ve fakat siyasi mevzuya girer, eldeki miktari az cok tahmin edebiliyoruz sadece, zaman icinde ne kadar rezervi kalmis gorecegiz..
2003/2013 yillarinda bedava dolar dagitilirken istiflemeyen mb yoneticilerinin yatacak yeri yok onu ekleyebilirsiniz..

Dolar - TL yi 10 yıl boyunca 1.30 - 1.70 bandında resmen çıpayla tutup ..
Bunun adına da dalgalı kur sistemi diyip bizlerin aklıyla dalga geçenlere yazıklar olsun ....
Ülkemiz de binlerce üretim yapan fabrika bu akla zarar politikalar yüzünden kapandı ...
Bu firma sahiplerinin tamamı ya ithalatçı oldu , zincir marketlere mal tedarik etme yolunda birbiriyle yarıştı ...
Ya da düşük faizli konut satma telaşına düşüp , inşaat firması kurup müteahhit oldu ...
Ve bizler ülke olarak şu an da bunların içine düştükleri durumdan nasıl kurtulacaklarını düşünüp kafa patlatıyoruz ...
Bankaları seferber ediyoruz ...
Tarıma destek vermesi gereken kamu bankaları bile benim çiftçime kredi vermiyip bunların önüne kırmızı halı seriyor ...
Beyler konuşacak çok şey var da ..
Forum da sürekli yazamıyorum ...
İş güç kafam kazan gibi oluyor ...
Herkese saygılar ...
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ....
Adam olmayana , Düşman bile olmam ....
Yer İmleri