Sayfa 243/946 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 1,937 - 1,944 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Rxpu üstadım ozaman bu adamların operasyonel karı falan yok. Bildiğimiz anadolu insanı gibi malı masatı gömmüşler dolarla altına TL devalüe oldukça bunlar para kazandık diyorlar ancak ellerindeki dolar miktarı artmıyor.
    La havle vela kuvvete deyip çekiliyorum kendimce. Asgari ücretlinin aylık aldığı 70 TL sine bese aktarıcaz diye göz diken adamlar paraları vadeli işlemlerde eziyorlar maşallah be.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

2.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Rxpu üstadım ozaman bu adamların operasyonel karı falan yok. Bildiğimiz anadolu insanı gibi malı masatı gömmüşler dolarla altına TL devalüe oldukça bunlar para kazandık diyorlar ancak ellerindeki dolar miktarı artmıyor.
    La havle vela kuvvete deyip çekiliyorum kendimce. Asgari ücretlinin aylık aldığı 70 TL sine bese aktarıcaz diye göz diken adamlar paraları vadeli işlemlerde eziyorlar maşallah be.
    Bunu yapan bir merkez bankası olduğu için yasal olarak bu tür bilançolamalar yapmaya hakkı var. Örneğin tahminimce ellindeki varlıkların değer artışı oluştuğunda bu oranda TL'de sıfırdan yaratabiliyor. Merkez bankası dışında bir özel sektör firması olsaydı bu değer artışının vergisini verdikten sonra bu karı dağıtmak için bu varlıkları satmak zorundaydı.

Ancak merkez bankası kendisine verilen kanuni haklar neticesinde bu karı değeri artan verlıklarıını satarak değil bu varlıkların değer artışı oranında TL emisyon yaratarak dağıttı. Karın çok büyük bir kısmı da aslında operasyonel gelirlerden değil bu tür varlık değer artışlarından kaynaklanmış gözüküyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Rxpu üstadım ozaman bu adamların operasyonel karı falan yok. Bildiğimiz anadolu insanı gibi malı masatı gömmüşler dolarla altına TL devalüe oldukça bunlar para kazandık diyorlar ancak ellerindeki dolar miktarı artmıyor.
    Eger merkez bankasi kar ediyorsa ekonomide bir problem var demektir. Son 10 yilda merkez bankasi en cok gelir vergisi odeyen kurumlarin basinda geliyor. Oysaki 2008 oncesinde cok gerilerdeydi.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Fahri buyukelcilik var diye biliyorum.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by Banaspati Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Konsolosluk var
    Dun yazdim emme, G. namlı sahisi andığımdan silinmis.

ADANADA TAM 158 YILDIR ABD KONSOLOSLUGU VARDIR.

Adana bir zamanlar cok önemliydi, simdi varmi bilmiyorum fakat, ziktirici Italyanin bile konsolosluğu vardi Adanada.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaptığı seçim değerlendirme konuşmasında il meclisinde aldığı oylara değinerek "Oy oranımız yüzde 18,81'dir. O da 1881'dir, o da Atatürk'ün doğumudur." dedi.

Akp nin oyu 32ye mi düşmüştür diyo
    bir halt olacağı yok.

7. Ne zaman Merkez'in Londradaki swap piyasasına dalıp ortalığı dağıtması lafı geçse aklım şu fıkra geliyor. Biraz uzun ve kötü bir adet kelime geçiyor içinde bu yüzden şimdiden özür dilerim.

Şehirlerarası giden bir otobüs yolda giderken karşılarına büyük bir koyun sürüsü çıkar. Otobüs durmak zorunda kalır, beklerler, beklerler ama sürünün ucu bucağı yoktur. Yol tamamen kapalı olduğu için yolcular aşağı iner ve tartışmaya başlar.

Birisi der ki : Korna çalalım korkar kaçarlar
    Öteki der ki : Otobüsü üstlerin sürelim, ezer geçeriz.
    Bir başkası : Ateşten korkar bunlar büyük bir ateş yakalım.

Onları dinleyen Temel lafa karışır. Benim bir fikrim var der.

Tüm gözler Temel'e çevrilir acaba ne diyecek diye. Temel sakince anlatmaya başlar.

Ha şuradaki büyük sazlar var ya... Kalabalık evet der.

Oradaki sazları kesip şöyle 2-3 karış boyunca adam sayısı kadar yapalım... Kalabalık, sonra der.

Temel devam eder. Sonra o sazları alıp götümüze sokalım.

Haydaa kalabalık karışır, bu ne saçmalık, ne alakası var kardeşim diyen diyene.

Temel cevap verir : Bu da bir fikirdir daa.

İşte Merkezin fikri de böyle bir fikirdi. Şimdi de yerli swaplarıyla net rezervi yükseltiyor. Bu da başka bir fikirdir.

8. Bu arkadaşlar enflasyonu düşüreceklerken iş üstünde yakalanmışlar.

https://www.posta.com.tr/10-liradan-...cektik-2142732

Sayfa 243/946 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •