Sayfa 208/992 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Bol para döneminde paralar betona gömüldü..Şimdi kıtlık zamanı bu kıtlık Global resesyonla birleşirse Faizler 90 yıllara mutlaka dönecektir...Bir dönem adamın biri DOW 5000 lere inecek diyordu ben bu adam kafayı yemiş olurmu diyordum çok fazla zaman geçmeden dow emlak balonu ile oralara rahat indi...Şmdi birikim yapanların keyif süreceği borçlu olanların ceza çekeceği dönemdeyiz ve hala yolun başındayız....

2.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    1- faizler 24 den 20 ye inecek dediğinde kızmadım, 15 e inecek dedin kızdım, bu mümkün olmayan bir rakam.

2- faizlerin seçim öncesi kredi faizlerini düşürebilmek adına 20lere ineceğini biliyordum ve bunu 100 defa söyledim.

3- türkiyeli değilmişsin ve türkiye iran olma yolunda ilerliyormuş söylediğine göre, insanlar herşeyi söylemezler, ben zaten bilgisini paylaşmayı seven bir adamım ve oldukça paylaşmaya çalışıyorum ancak benimde bazı söyleyemeceğim şeyler var, standart bir aileden gelmiyorum ve bu devlet uğruna gerek askeri gerek başka şekilde birçok aile bireyimizi kaybettik, bu devlete çok emek verdik, türkiyenin gizli hiyerarşik yapısının hiçbir zaman iran olmasına müsade etmeyeceğini, türkiyenin yönetimsel yapılarından önce türk halkının hiçbir şekilde türkiyenin iran olmasına müsade etmeyeceğini sana garanti edebilirim.

4- Tl faizler %35 olacak, dolar faizlerinde bukadar kesin rakam veremeyebilirim fakat en kötü ihtimalle olası bir imf senaryosunda dahi imf nin sağlayacağı likidite yeterli olmadığından, en basit bddk günlük bültenden bakabileceğimiz rakamlara göre ve yurtdışındaki yatırımcıya verilen dolar faizlerini gördükçe, orta vadede dolara %6-7 faiz verilmesi çok uçuk bir iddia olmaz, 2002 krizinde türkiyenin daha sürdürülebilir tamponları ve nakite dönebilir kaynakları vardı, buna rağmen off shore sistemi tam yaygınlaşmadan çocukken tv karşısında çekirdek çitlerken %10-12 veren bankaları unutmadım dolara, elbette ogunki kur vs. çok fark var ama birçok şeyi kıyasladığımda orta vadede dolar için %6-8 aralığı bana çok gelen bir ihtimal değil.
    Sn mertkucukuncu önümüzdeki bu süreçte dolar için fiyat beklentiniz varmı ? Var ise kaç acaba ? Yazılarınızı beğeniyorum ve kıymet vererek okuyorum , teşekkürler .

Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Sn mertkucukuncu önümüzdeki bu süreçte dolar için fiyat beklentiniz varmı ? Var ise kaç acaba ? Yazılarınızı beğeniyorum ve kıymet vererek okuyorum , teşekkürler .
    Hocam birbirinden farklı cok fazla tahminim var, bu yuzden ihtiyacim olmadikca dolar alamiyorum

4. Esas çöküş ABD de olacak. Corporate Buyback ler ile borsaları şişirdiler. Zombie şirketler bile yüksek oranlardan işlem görüyor. Erkan Öz son videosunda detaylı anlatmış.

https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=cRCW3I5PYUs

Fiziksel ALTIN GÜMÜŞ PLATİN PALADYUM vb dışında sigorta yok bence. Dünyada trilyonlarca dolar para var borsa, emlak ve türev piyasalarda. Uzattıkça uzatıyorlar. Sündürdükçe HİPERENFLASYON şiddeti daha da yüksek olacak.

Portföyünüzde mutlaka sağlam para olsun. Yani kağıt olmayan ve kolayca basılamayan. Kağıt paraların ömrü giderek kısalacak.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bol para döneminde paralar betona gömüldü..Şimdi kıtlık zamanı bu kıtlık Global resesyonla birleşirse Faizler 90 yıllara mutlaka dönecektir...Bir dönem adamın biri DOW 5000 lere inecek diyordu ben bu adam kafayı yemiş olurmu diyordum çok fazla zaman geçmeden dow emlak balonu ile oralara rahat indi...Şmdi birikim yapanların keyif süreceği borçlu olanların ceza çekeceği dönemdeyiz ve hala yolun başındayız....

5.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    1- faizler 24 den 20 ye inecek dediğinde kızmadım, 15 e inecek dedin kızdım, bu mümkün olmayan bir rakam.

2- faizlerin seçim öncesi kredi faizlerini düşürebilmek adına 20lere ineceğini biliyordum ve bunu 100 defa söyledim.

3- türkiyeli değilmişsin ve türkiye iran olma yolunda ilerliyormuş söylediğine göre, insanlar herşeyi söylemezler, ben zaten bilgisini paylaşmayı seven bir adamım ve oldukça paylaşmaya çalışıyorum ancak benimde bazı söyleyemeceğim şeyler var, standart bir aileden gelmiyorum ve bu devlet uğruna gerek askeri gerek başka şekilde birçok aile bireyimizi kaybettik, bu devlete çok emek verdik, türkiyenin gizli hiyerarşik yapısının hiçbir zaman iran olmasına müsade etmeyeceğini, türkiyenin yönetimsel yapılarından önce türk halkının hiçbir şekilde türkiyenin iran olmasına müsade etmeyeceğini sana garanti edebilirim.

4- Tl faizler %35 olacak, dolar faizlerinde bukadar kesin rakam veremeyebilirim fakat en kötü ihtimalle olası bir imf senaryosunda dahi imf nin sağlayacağı likidite yeterli olmadığından, en basit bddk günlük bültenden bakabileceğimiz rakamlara göre ve yurtdışındaki yatırımcıya verilen dolar faizlerini gördükçe, orta vadede dolara %6-7 faiz verilmesi çok uçuk bir iddia olmaz, 2002 krizinde türkiyenin daha sürdürülebilir tamponları ve nakite dönebilir kaynakları vardı, buna rağmen off shore sistemi tam yaygınlaşmadan çocukken tv karşısında çekirdek çitlerken %10-12 veren bankaları unutmadım dolara, elbette ogunki kur vs. çok fark var ama birçok şeyi kıyasladığımda orta vadede dolar için %6-8 aralığı bana çok gelen bir ihtimal değil.
    tamam guzel yazmissin bakariz ne olur. irandada 40 yil once devrim olurken sizin 10 kat daha guzel cumleler yazilirmis. senin sozlerin bazisi baska sozunu bir tur iptal ediyor, faizlerin 35 olmasi biliyormusun anlami nedir?!

turkiye iran falan dedigimde sen gidip 2013 den dolar tl ve dolar rial grafigine bak guzel anlarsin ne olur ayni sekilde hareket ediyor ve iki ulkenin de durumu bir tur ayni yonde gidiyor. tanzim iran ve turkiyede ayni zamanda basladi ve cok seyler demek istemiyorum. belki zenginsiniz haberiniz yok!

18 e kadar indi faizler kendinde biliyorsun ve dedigim gibi statistik rakam onemli ortalama ulkede. yoksa biri cok buyuk miktar biraz fazla alir onu saymak yanlisdir. birde zaten 20 faiz 17 demektir bu ulkede
    bir seyde hatirladim. irandada faizler simdi 20 civarinda! net elbet,

abi bu pahaligin nedeni dolarin yukselisimidir acaba sadece?!

P.S. Bnece iran turkiye konusun ben bitirim sizi rahatsiz etmeyelim.

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Hiçbir şey olmaz sayın heval birikimciler her dönem az yada çok dayak yemiştir borçlular affedilmiştir

Şefim çek ordan bir bailout yanında da too big to fail getir
    Son düzenleme : Enflasyon; 23-04-2019 saat: 08:29.

7.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Hala aktif deyip duruyorsunuz şunlara. Risk primini düşündüğünüzde bu kadar pasif kalan bir bankaya aktif diyemiyorum

Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
    Sizi pasifbank çalışanı sanıyordum değilmişsiniz tebrikler gerçekçi bir yorum olmuş

8. Question

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    dolarin vadeside tl uzerinden hesaplanir korkmayin
    bankalar insanlarin dolarlarin tl ye cevirmek istiyor gine soylemem gerekir o yuzden baski yapiyor faizde ve vergide
    akbankta sadece dolar yatirmistim 5.19 olan zaman dedi dolarlarin yarisin sat getir buraya yillik 24 vereriz sana. o zaman anladim o nokta minimum noktadir!
    Arkadaşlar banka internet şubesinde işlem yaparken isteğimiz dışında döviz alma - satma işlemi olurmu böyle birşey hiç duydunuz mu ?

Sayfa 208/992 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •