Originally Posted by
mertkucukuncu
1- faizler 24 den 20 ye inecek dediğinde kızmadım, 15 e inecek dedin kızdım, bu mümkün olmayan bir rakam.
2- faizlerin seçim öncesi kredi faizlerini düşürebilmek adına 20lere ineceğini biliyordum ve bunu 100 defa söyledim.
3- türkiyeli değilmişsin ve türkiye iran olma yolunda ilerliyormuş söylediğine göre, insanlar herşeyi söylemezler, ben zaten bilgisini paylaşmayı seven bir adamım ve oldukça paylaşmaya çalışıyorum ancak benimde bazı söyleyemeceğim şeyler var, standart bir aileden gelmiyorum ve bu devlet uğruna gerek askeri gerek başka şekilde birçok aile bireyimizi kaybettik, bu devlete çok emek verdik, türkiyenin gizli hiyerarşik yapısının hiçbir zaman iran olmasına müsade etmeyeceğini, türkiyenin yönetimsel yapılarından önce türk halkının hiçbir şekilde türkiyenin iran olmasına müsade etmeyeceğini sana garanti edebilirim.
4- Tl faizler %35 olacak, dolar faizlerinde bukadar kesin rakam veremeyebilirim fakat en kötü ihtimalle olası bir imf senaryosunda dahi imf nin sağlayacağı likidite yeterli olmadığından, en basit bddk günlük bültenden bakabileceğimiz rakamlara göre ve yurtdışındaki yatırımcıya verilen dolar faizlerini gördükçe, orta vadede dolara %6-7 faiz verilmesi çok uçuk bir iddia olmaz, 2002 krizinde türkiyenin daha sürdürülebilir tamponları ve nakite dönebilir kaynakları vardı, buna rağmen off shore sistemi tam yaygınlaşmadan çocukken tv karşısında çekirdek çitlerken %10-12 veren bankaları unutmadım dolara, elbette ogunki kur vs. çok fark var ama birçok şeyi kıyasladığımda orta vadede dolar için %6-8 aralığı bana çok gelen bir ihtimal değil.
Yer İmleri