Sayfa 515/760 İlkİlk ... 15415465505513514515516517525565615 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 4,113 - 4,120 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. ihracatı tüm yılda 9,5 milyon olmuş...buda aşağı yukarı çeyreklerde 2,5 milyona denk geliyor...yani ihracatı öyle ahım şahım değildir...ama bu şirketin püf noktası ürünlerini döviz bazında satıyor olmasıdır...buda bir çeşit tüm ürünleri ihracat ediyor manasını ortaya çıkarıyor...

o yüzden de kar marjı giderek artıyor...özelikle döviz bazlı borcu ve diğer finansal borçları ciroya oranladığımızda gittikçe azalıyor...buda şirketi daha likit kılıyor..olası risklere karşı bünyesini sağlam kılıyor....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    2017 yılında 82 milyon olan ciro ,2018 yılında tam 193 milyona çıktı..2019 yılında 250 milyon.....2020 yılında 300 milyon dersek ve bir kaç yıl içinde döviz borcunu tamamen bitireceğini varsayarsak (ki her yıl borcu azalıyor ) o vakit yıllık 75 milyon kar edebilen bir şirket olacaktır...bu şirket hem temetü verecektir hem de vakti geldiğinde sermaye artışı yaparak bedelsiz verebilecektir...

kısacası şirket iyi olma yolunda adım adım ilerlemektedir...uzun hisse almak isteyenlerin rahatlıkla alabileceği bir hisse...
    sk.keko, 2017 cirosu 82.000.000 tl yazıyorsunuz ama benim gördüğüm 2017 cirosu 149.469 tl.
    ya siz yanlış yazıyorsunuz ya ben bakan kör oldum

3.  Alıntı Originally Posted by Atakan5234 Yazıyı Oku
    sk.keko, 2017 cirosu 82.000.000 tl yazıyorsunuz ama benim gördüğüm 2017 cirosu 149.469 tl.
    ya siz yanlış yazıyorsunuz ya ben bakan kör oldum
    aboooo çok büyük bir hata yapmışım...dediğiniz doğrudur...2017 yılı ciro 149,5 milyonmuş ...net karı ise 15,1 milyonmuş...bu hatadan dolayı çok çok özür diliyorum...tüm rakamları tekrardan doğrusunu yazarak düzeltmek gerekiyor...

ciro 149,5 milyondan 193 milyona yükselmiştir. %30 ciroda artış olmuş...net kar ise 15,1 milyondan ,26,3 milyona yükselmiştir..burdaki oran da %74 tür...

yani ciro %30 büyümüş iken kar ise %74 büyümüştür....buda finansal giderlerinin ve borçlarının etkisini yitirmesinden kaynaklanıyor...

uyardığın için tekrardan teşekürler...nasıl bu hatayı yapmışım bende şaşırıyorum...son zamanlarda bir kaç şirketi incelemiştim...sanırım kafa karışıklığı bundan olmuş...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    aboooo çok büyük bir hata yapmışım...dediğiniz doğrudur...2017 yılı ciro 149,5 milyonmuş ...net karı ise 15,1 milyonmuş...bu hatadan dolayı çok çok özür diliyorum...tüm rakamları tekrardan doğrusunu yazarak düzeltmek gerekiyor...

ciro 149,5 milyondan 193 milyona yükselmiştir. %30 ciroda artış olmuş...net kar ise 15,1 milyondan ,26,3 milyona yükselmiştir..burdaki oran da %74 tür...

yani ciro %30 büyümüş iken kar ise %74 büyümüştür....buda finansal giderlerinin ve borçlarının etkisini yitirmesinden kaynaklanıyor...

uyardığın için tekrardan teşekürler...nasıl bu hatayı yapmışım bende şaşırıyorum...son zamanlarda bir kaç şirketi incelemiştim...sanırım kafa karışıklığı bundan olmuş...
    inssanlık hali olabilir tabi ki, eğer dediğiniz gibi ciro %135 artsaydı hisse bir yada birkaç tavan görürdü zaten. inşallah o günler de gelir diyelim ve yatırıma devam edelim. saygılar..

5.  Alıntı Originally Posted by Atakan5234 Yazıyı Oku
    inssanlık hali olabilir tabi ki, eğer dediğiniz gibi ciro %135 artsaydı hisse bir yada birkaç tavan görürdü zaten. inşallah o günler de gelir diyelim ve yatırıma devam edelim. saygılar..
    bende uzun süredir blcyt ın bilançolarını takip etmiyordum..malum son zamanlarda durdoya yoğunlaşmış idik..fiyat olarak takip ediyordum ama diğer verilerini takip etmiyordum...bende bir gariplik sezinliyordum ama açıkçası anlayamıyordum...bu uyarı çok iyi oldu..bu kadar büyük bir hatayı yapmışım hiç bir vatandaş da beni uyarmıyordu...

6. Hissede ky. Fazla değil demek ki takip eden çok fazla kişi olmadığına göre. Buralar bana göre de dip fiyatlar blcyt için. Cirosu artan karı artan, temettü veren üreten bir firma. Beklemeye değer.

7. keko hocam, az önce yüklü satan sen miydin diye düşünmedim diyemem
    cirodaki yanlışı farkedince çıktın mı yoksa hisseden?

8. Arkadaşlar temettü ne zaman veriyor bilen varmı

Sayfa 515/760 İlkİlk ... 15415465505513514515516517525565615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •