Sayfa 455/946 İlkİlk ... 355405445453454455456457465505555 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 3,633 - 3,640 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Siz tüik in açıklayacağı herhangi bir oranın, KY yi dolar yatırımından vazgeçireceğini düşünüyor musunuz?
    Kısmen. 1 yıllık vadeliye göre daha çok vazgeçtirebilir. Az olsun garanti olsun diyen mevduatçıların da bir kısmı reel faiz alınamıyor diye dolar altın vb. çeşitli yatırım araçlarına döndü. En azından bu kısım kazanılabilir. Yüzde 20lerden 19lardan da mevduat bağlayan birçok kişi vardı. Banka faiz mevduat başlığında görebilirsiniz. Keza o kişiler de zarar etmedi dolar uzun bir süre 5.30-5.50 bandında durdu. Doğru zamanda doğru hamleler lazım...

2. Yukselemeyen sey duser..

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Tasarruf Paradoksu baglaminda devletin yapmis oldugu sey yanlis diyemeyiz

Oyle ki sana enflasyon uzerinde faiz verirse bu para yatirim yerine mevduata gidecektir, bu da piyasada para akisini azaltir, firmalar is yapmaz, ekonomi duraksar ve issizlik artar

Birey reel faiz alamadigi icin dolar ikamesine basvurur ve devlet bu kezde dolarin onunu kesmek icin hamlelerde bulunur - su anda yapildigi gibi -

Devlet bireyin elinde ki parayi harcamasini arzu eder, politikalari ile buna itmeye calisir. Tesvik verir, konuta, otomobile talebi artirmaya calisir vs.

Ancak Turkiye de ki hane halki inatcidir. Eskiden hane halki dolar al sat yapiyordu ama artik aldigi dolarlari satmiyor, cunku son yillarda yasananlar yatirimcilari urkuttu, ozellikle agustos soku derin yaralar acti ve hane halki dolarda istedigini almadigi muddetce vazgecmeyecektir.
    Kaliteli bir yazı vatandaşım taşıma maliyeti sarfiyatı harfiyatı bunları hesaplamaz. Duygusal beyni gelişmiştir artık kendince kendini hedge etmiştir. Pekala çok güzel ama yedirirlermi böyle devalleri millete ben sanmam.. O zaman ne olacak ? Hatırlarsanız dolar kurunu 2001 den 2011 e kadar sabit tuttular ki bu 98 ve 2000 devalinden hemen sonra oldu geçen ağustostaki şok 1.dalgamı 2. dalgamı benjaminin sorusu bu.. Tasarruflar ve faiz konusuna gelince paradoks-çıkmaz olduğunu düşünmüyorum çünkü tasarruf sahiplerine ufak bir reel faiz verip tasarruflarını alıp devlet ve iştirakı şirketler eliyle toplu bir üretim veya tüketim girdisine dahil ederek tüketim ekseninde daha düşük maliyetlerle tasarruf sahipleri için daha ucuz ürüne erişim sağlamak mümkün, üretim ekseninde de sağlanan güçlü tasarruflar sermayesini sürekli doğrudan yatırımlara yönlendirerek ileriye dönük verimlilikte ciddi artışlara ve refaha destek verebilir böyle bir senaryo.. Ne olduda bu sistemde herşey bireysel tüketime endekslendi ona çok şaşırıyorum.

Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Kaliteli bir yazı vatandaşım taşıma maliyeti sarfiyatı harfiyatı bunları hesaplamaz. Duygusal beyni gelişmiştir artık kendince kendini hedge etmiştir. Pekala çok güzel ama yedirirlermi böyle devalleri millete ben sanmam.. O zaman ne olacak ? Hatırlarsanız dolar kurunu 2001 den 2011 e kadar sabit tuttular ki bu 98 ve 2000 devalinden hemen sonra oldu geçen ağustostaki şok 1.dalgamı 2. dalgamı benjaminin sorusu bu.. Tasarruflar ve faiz konusuna gelince paradoks-çıkmaz olduğunu düşünmüyorum çünkü tasarruf sahiplerine ufak bir reel faiz verip tasarruflarını alıp devlet ve iştirakı şirketler eliyle toplu bir üretim veya tüketim girdisine dahil ederek tüketim ekseninde daha düşük maliyetlerle tasarruf sahipleri için daha ucuz ürüne erişim sağlamak mümkün, üretim ekseninde de sağlanan güçlü tasarruflar sermayesini sürekli doğrudan yatırımlara yönlendirerek ileriye dönük verimlilikte ciddi artışlara ve refaha destek verebilir böyle bir senaryo.. Ne olduda bu sistemde herşey bireysel tüketime endekslendi ona çok şaşırıyorum.
    Bunun icin bir hikaye lazim, yeni bir hikaye, temeli saglam bir hikaye

Iktidar yiprandi artik ve bu hikaye icin yeni bir olusum, yeni kisiler gerekli

Bu ulkenin sorunu bir turlu normallesememesi

Eger yeni bir iktidar gelir ve normallesme adimlari atilirsa insanlarin guveni artar ve buna gore yasamlarini devam ettirirler.

Turkiye nin yonu bati olmalidir. 3 sey onarilir ise gerisi zaten corap sokugu gibi gelir

Adalet, Demokrasi ve Egitim

Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Aylık enflasyon korumalı %3-5 stopajlı mevduat yapılsın dolardan gerçekten vazgeçirmek isteniyorsa. 1 yıl sonra ne olacağı değil 10 gün sonra ne olacağı belli değil...
    Sorun enflasyonun kac olup olmadigi degil, sorun enflasyonun inandirici olup olmadigi.

Hane halki her gun bunu gunluk hayatinda gozlemliyor ve rakamlara asla inanmiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    Elimizde güçlü bir koz yokmu borçlarımızı silsinler yada affedermi af dilesek işe yarayabilir

http://www.turkrus.com/476391-rusya-...-dolar-xh.aspx

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/bo...bilir-28053765

https://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html
    1. Rusların sildiği borçların hepsi siyasi ilişkilerin sonucunda verilmişti, verilirken geri ödenmeyeceğinin bilindiğinden eminim. Üstelik bizim alacaklımız da Ruslar değil, batılılar.

2. Yunanistan da AB üyesiydi yani deli kendi delileri idi idare ettiler.

3. ABD'nin borcu da kendi para cinsinden olduğu için en azından görülebilir bir gelecekte problemleri olmaz.

Tek çıkış yolumuz, bu iktidardan kurtulmak ve 2-3 sene kemer sıkmaya razı olmak.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Yarin piyasalar icin onemli bir gun.

1. Enflasyon >>> Yarin enflasyon beklentilerden yuksek gelirse TCMB nin son toplantida metinden cikardigi ifadenin acisi cikabilir. Medyan rakam 2.3% ancak bunun uzerinde gelse daha yillik enflasyona etkisi baz etkisinden dolayi sinirli olacak. Eger 2% nin altinda gelirse onumuzde ki 6 ayda guclu baz etkisi olacagi icin piyasa bunu olumlu karsilayacaktir. Yillik enflasyonun yeniden yuzde 20 uzerine cikip cikmayacagi onemli.

2. Secim karari >>> Pazartesi Istanbul secim karari aciklanacak. Oncesinde ki son islem gunu. Karari bilenler buna gore islem yapacaklardir

3. FITCH >>> Herhangi bir beklenti yok ama azda olsa negatif bir surpriz bekleyen var.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Yarin piyasalar icin onemli bir gun.

1. Enflasyon >>> Yarin enflasyon beklentilerden yuksek gelirse TCMB nin son toplantida metinden cikardigi ifadenin acisi cikabilir. Medyan rakam 2.3% ancak bunun uzerinde gelse daha yillik enflasyona etkisi baz etkisinden dolayi sinirli olacak. Eger 2% nin altinda gelirse onumuzde ki 6 ayda guclu baz etkisi olacagi icin piyasa bunu olumlu karsilayacaktir. Yillik enflasyonun yeniden yuzde 20 uzerine cikip cikmayacagi onemli.

2. Secim karari >>> Pazartesi Istanbul secim karari aciklanacak. Oncesinde ki son islem gunu. Karari bilenler buna gore islem yapacaklardir

3. FITCH >>> Herhangi bir beklenti yok ama azda olsa negatif bir surpriz bekleyen var.
    MB Mayıs sonu için 6.06 viop kontratları yapmış.
    Doları herhalde bu tutuyor.
    DXY filan artarken doların yerinde sayması ilginç.
    6 ve üzeri olmıyacak galiba yakın bir gelecekte.

Sayfa 455/946 İlkİlk ... 355405445453454455456457465505555 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •