Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Eğer kura döviz satışı ile müdahale edilediyse bu mutlaka eşgüdümlü bir faiz ayarlaması ile yapılmalıydı. Zira bu müdahalenin etkisini 4-5 katına çıkartabilirdi.

İleride eğer faiz artışı ile müdahale edilmesi gerekirse de bu detay çok önem kazanacak zira o zaman da rezerv satışı yapılmayarak sadece faiz ile müdahale edilirse orada da da faizin gücü zayıf kalabilir.

O nedenle rezevleri gerçek müdahalenin (faiz+döviz satışı) yapılacağı zamanlara saklamak en doğru olanı gibi gözüküyor.

Faiz müdahalesinin gerekli olduğu durumlarda eğer piyasa oyuncuları rezervlerin düşük olmasından dolayı eşgüdümlü bir müdahalenin gelemeyeceğini görürlerse merkez bankasının daha yüksek bir faiz ile müdahale etmesi gerekebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eğer kura döviz satışı ile müdahale edilediyse bu mutlaka eşgüdümlü bir faiz ayarlaması ile yapılmalıydı. Zira bu müdahalenin etkisini 4-5 katına çıkartabilirdi.

İleride eğer faiz artışı ile müdahale edilmesi gerekirse de bu detay çok önem kazanacak zira o zaman da rezerv satışı yapılmayarak sadece faiz ile müdahale edilirse orada da da faizin gücü zayıf kalabilir.

O nedenle rezevleri gerçek müdahalenin (faiz+döviz satışı) yapılacağı zamanlara saklamak en doğru olanı gibi gözüküyor.

Faiz müdahalesinin gerekli olduğu durumlarda eğer piyasa oyuncuları rezervlerin düşük olmasından dolayı eşgüdümlü bir müdahalenin gelemeyeceğini görürlerse merkez bankasının daha yüksek bir faiz ile müdahale etmesi gerekebilir.
    Siz yabancı yatırımcı olsanız. Türkiyeye yatırım yapar mıydınız. Yoksa daha öngörülebilir bir ülkeyi mi seçerdiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Siz yabancı yatırımcı olsanız. Türkiyeye yatırım yapar mıydınız. Yoksa daha öngörülebilir bir ülkeyi mi seçerdiniz.

Anket yapsanız..."Türkiyeye yatırım yapardım" kaç oy alırdı sizce?

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Anket yapsanız..."Türkiyeye yatırım yapardım" kaç oy alırdı sizce?
    Ben kendi görüşümden fazlasını bilemem. Yabancı yatırımcı olsam bu kadar ince noktalarda bile aksiyon alınan ekonomide uğraşmak yerine daha az aksiyonu olan piyasaları tercih ederim.

O egeli ben değilim

Yatırımcıların farklı tipleri var.

1-Uzun vadeli istikrar arayan yatırımcı.
    2-Kısa-orta vadeli ama istikrar arayan yatırımcı.
    3-Kısa vadeli yüksek spekülatif yatırımcı.
    4-Çok kısa vadeli spekülatörler ve arbitrajörler.

1,2 olsaydım kesin çıkardım, 3 olsaydım pozisyon azaltırdım ya da değiştirmezdim.

4 olsaydım yüksek risk yüksek getiri/kayıp stratejisi ile pozisyon arttırmayı düşünebilirdim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yatırımcıların farklı tipleri var.

1-Uzun vadeli istikrar arayan yatırımcı.
    2-Kısa-orta vadeli ama istikrar arayan yatırımcı.
    3-Kısa vadeli yüksek spekülatif yatırımcı.
    4-Çok kısa vadeli spekülatörler ve arbitrajörler.

1,2 olsaydım kesin çıkardım, 3 olsaydım pozisyon azaltırdım ya da değiştirmezdim.

4 olsaydım yüksek risk yüksek getiri/kayıp stratejisi ile pozisyon arttırmayı düşünebilirdim.
    Teşekkür ederim. Bende sizle hem fikirim tek kaygım 4. sıradakilerin şu anda mb’nin taktiklerini test ettikten sonra yavaş yavaş taşlarını dizip zamanı geldiğinde bizi daha fazla para için sıkıştırmaları

O egeli ben değilim

Teşekkür ederim. Bende sizle hem fikirim tek kaygım 4. sıradakilerin şu anda mbâ€â•nin taktiklerini test ettikten sonra yavaş yavaş taşlarını dizip zamanı geldiğinde bizi daha fazla para için sıkıştırmaları

İşte o sıkışma noktasında merkez bankasının gücü yetmez ise yüklü bir faiz artışı gerekir. 2. ve 3. tipteki yatırımcılar 4. tipteki yatırımcının oyun alanını daraltacak şekilde piyasaya girerler. 1-2 yıl sistemi beslerler ve ayakta tutarlar ama eğer temel sorunlar bu süreçte yine çözümlenmez ise 1.tip yatırımcı ikna olmaz süreç başa döner.

Ama temel sorunlar çözümünde ve yapısal reformlarda yol kat edilirse bu sefer de 4. tip yatırımcı 2. ve 3.tip yatırımcının oyun alanını kısıtlamaya başlar. Faizi kalıcı olarak düşürecek olan her zaman 1. tip yatırımcıdır.

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku

Yabancı yatırım için daha öngörülebilir kaç ülke var sizce?
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •