Sayfa 795/946 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 6,353 - 6,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. #6353
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Onlarca futbol stadı yapmanın kararı şu siyasal hedefler için alındı:

    - Yığınları futbolla uyutmak bizim bulduğumuz bir şey değil. Faşizm ve futbol kolkolalığı herkesin bildiği bir olgu.

    - Daha da önemlisi yandaş müteahhitlere iş yaratıp, devlet bütçesinden servet aktarmak.


    Bunu da kendi cebinden yapılmış bir hayrat gibi satmak da Erdoğan'ın hüneri.


    Yersek tabi..

    Stadyumdaki seyirciyi tehdit etmek kafayı yemenin son kertesidir bana göre.

  2. İstanbul seçimine fazla kafayı takmayın. Bu iktidar nasıl olsa gidici. Yerli, yatırım yapmıyor, yabancı, yatırım yapmıyor. Bu durum bu iktidar gidinceye kadar değişmeyecek. Yani her günümüz bir gün öncesinden kötü olacak. Ben bu lafları 2-3 yıldır söylüyorum. Bu iktidar gidinceye kadar söyleyeceğim.

    İstanbul seçimleri önemsiz mi? Hayır önemli, AKP büyük bir farkla kaybederse erken seçimi tetikleyen bir indikatör olur. Hayırlı olur. Olmazsa 6 ay 1 yıl daha debelenme (dengelenme diyorlar buna) süreci devam edecektir. Bu süre içinde yerli yatırım yapar mı? Yapmaz. Yabancı yatırımcı yapar mı? Yapmaz. Bu süre boyunca göreceğimiz para yalnızca sıcak para olur, bu da milli gelirdeki artıştan yüksek bir götürüye neden olur. Yani küçülmeye devam ederiz.

    Sonuçta iktidar değişir. Askerlerimizi Suriye'den çeker, dış barışı tesis ederiz. Demirtaş hapisten çıkar iç barışı tesis ederiz. Bu sayede iki konuda ilerleme sağlanmış olur. Birinci bütçemizi delik deşik eden askeri harcamalara son vermiş oluruz. İkincisi yerli ve yabancı yatırımcı bu ülkenin yatırım yapmaya uygunluğuna ikna olur. Ülkeye kalıcı, istihdam yaratan, kaynak getiren bir yatırım süreci başlar. Hem bütçe giderlerindeki azalma hem de artan yatırımlar ülke ekonomisine can suyu vermeye başlar.

    Biliyorum bir çok arkadaş, o konuyu karıştırma diyecek ben de onlara şunu diyeceğim. Kafanızı kuma gömmekle sonuçları değiştiremezsiniz. Benim söylediklerimi 30-40 yıl sonra torunlarınız okulda yakın Türkiye tarihi dersinde okuyacaklar. Sizin şu anda kabul edip etmemenizin bir önemi yok. Ne kadar geç kabul ederseniz ödenecek fatura o kadar büyük olacak.

    Bahçeli bile Öcalan Avukatlarıyla görüşsün deme aşamasına, Erdoğan "bir merminin fiyatını biliyor musunuz" diyen ağlamaklı bir konuma gelmişse biz vatandaşların bundan durumun vehameti ve nedenleri konusunda pay çıkarmamız gerekmez mi?
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

  3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tribünlerdeki "Her şey çok güzel olacak" sloganlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ya bu statları biz yaptık, biz. Bunlar yanlış yolda. Ama biz düzelteceğiz. Hepsi kayda giriyor" dedi.
    adam aleni tehtit edmeye devam ediyor sonra kalkıp demokrasiden bahsediyor
    tek adam olursa sonuçları bunlar olur diye yazmaktan telef olmuştuk
    elbette aynı tayfada olanlar bize ne gıren cıkan size diye bilir
    lakin gün gelir bu adalet sizede gerekebilir ozaman da sizi görecegiz giren cıkanı

  4. Tüm millet ya parasını TL mevduata ya da dolara yatırmış nerede kişisel kazanci varsa ona gitmiş herkes ahkam kesiyor .
    En vatanperveri oynuyor.

    Kimsenin umrunda değil millet ne de vatan.

    Şu çağa denk geldiğim güne lanet olsun

    General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

  5. #6357
    Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,299
    Beyler öncesinde söyledim, oylar çalınamaz. Satın alınır, başkasının yerine kullanılır yahut maç bittikten sonra kural değişir, onu bilemem . Ama sandığa giren pusula çalınamaz. Maddi hata olur ama yeniden sayımlarda gördünüz üç beş sandıkta 1 oy . Oraya gelen görevliler sabah hava aydınlanmadan geliyor, aç susuz gece yarılarına kadar çalışıyor, maddi hata olabilir ama oy çalınamaz.

  6. Alaaddin Aktaş'ın hesaplamalarına göre:

    Net döviz rezervi:10.5 milyar dolar. (13 milyar dolar swap dahil)

    Swap hariç:-3milyar usd çıkıyor. (9.3 milyar dolar değerindeki altın rezervleri hariç)

    Bu durumda brüt rezervlerden 3 milyar usd açığa satılmış durumda olabilir.

    Katar ile yapılan swap bu 13 milyar dolara dahil mi değil mi belli değil. Katar mb'nin tcmb ile EFT hattı açık olmadığından bu veriye katar swapının dahil olmama ihtimali az bir ihtimal değil. Bu durumda brüt rezervdeki açığa satış miktarı teorik olarak 6 milyar dolara ulaşmış olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  7. #6359
     Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    Dolar alıp ülkenin kötüye gitmesinden zevk duyan, kendisinin sanki başka vatanı varmış gibi insanları dolar almaya teşvik eden insanların ahlak ve hırsızlıktan bahsetmeleri? Bu dolar madem sattıkça düşen bir şey...kamu bankları satıp düşürmüş ya...neden herkes bireysel satmıyor? Başka ülke mi var gidecek? Baştan tırnağa kadar herkes sorumlu bu konuda....
    Son 3 cümlede haklısınız.
    O zaman şöyle yapalım.
    Tüm vatandaşlar, özellikle de yönetim ve yönetim yandaşları yurt içi ve yurt dışı mal varlıklarını açıklasın. Mal varlıkları tam olarak tespit edilsin. Hep beraber elimizde ne varsa satalım. Satmayan ******** olsun.
    Öncelikle de en tepeden başlayalım. Sn Binali Yıldırım ve ailesinin yanlış hatırlamıyorsam 17 şirketi ve 30 gemisinin (sayı konusunda emin değilim, araştırılması gerek) helal yoldan nasıl alındığını, bu kadar servetin nasıl yapıldığını da araştıralım. (Bize de vizyon olur, çalışır onlar kadar zengin olur, ülkemize katkıda bulunuruz). Var mısınız?

  8. Biz iyi ve kötü günde vatanımızın yanındayız.. Eleştiri başka bir şey itiraf başka bir şey...

Sayfa 795/946 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •