Sayfa 828/946 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838878928 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 6,617 - 6,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Bursa Yazıyı Oku
    Evet çok doğru ama bu bir günde olmayacak. 2-3 ay sürer tamamen piyasaya enjekte olması o paranın. O zamana kadar faiz artışı çözüm gibi gözükecek.
    Sanmam, bayramdan önce emekli ikramiye ödemeleri var 25 milyar TL. Sn. jon dowes'a sordum.

Likidite açığı kapanırsa ne yaparız ey 507 dedim.

Oraya gelene kadar çok daha büyük sorunlarımızın oluşabileceğini söyledi.

Olsun gelelim oraya dedim. Oraya gelebilirsek ve likidite açığı kapanmış ise para politikası araçları olarak sadece ZK'lara verilen faizler ve sterilizasyon faizi elimizde kalır dedi.

Sterilizasyon faizini yükseltmek sıkıntılı diyor. Yeteri kadar sterilizasyona oluşacak seviyeye gelmek daha da fazla para basmak gibi olur diyor.

Geriye kalan ZK opsiyonunda ise başka büyük bir sorun var. (sabah bahsetmeye çalıştığım bir sorun) Endojen bir sorun.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Bursa Yazıyı Oku
    Evet çok doğru ama bu bir günde olmayacak. 2-3 ay sürer tamamen piyasaya enjekte olması o paranın. O zamana kadar faiz artışı çözüm gibi gözükecek.
    Faiz arttırılır mı arttırılmaz mı..
    12 Haziran öncesi olağanüstü toplanıp artış yapmazlar.
    GLP'den fonlamaya başlarlar en kötü..
    12 Haziran'da arttırırlar mı.
    Bu soru çok önemli.
    Gerçekten ne yapılacağı belli değil..

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sanmam, bayramdan önce emekli ikramiye ödemeleri var 25 milyar TL. Sn. jon dowes'a sordum.

Likidite açığı kapanırsa ne yaparız ey 507 dedim.

Oraya gelene kadar çok daha büyük sorunlarımızın oluşabileceğini söyledi.

Olsun gelelim oraya dedim. Oraya gelebilirsek ve likidite açığı kapanmış ise para politikası araçları olarak sadece ZK'lara verilen faizler ve sterilizasyon faizi elimizde kalır dedi.

Sterilizasyon faizini yükseltmek sıkıntılı diyor. Yeteri kadar sterilizasyona oluşacak seviyeye gelmek daha da fazla para basmak gibi olur diyor.

Geriye kalan ZK opsiyonunda ise başka büyük bir sorun var. (sabah bahsetmeye çalıştığım bir sorun) Endojen bir sorun.
    25 milyar Tl iki ikramiyenin toplamı. Yani 12 milyar bu bayram 12 milyar da ondan iki ay sonraki kurban bayramından önce.
    Kalan kısmına katılırım.
    Never test the depth of river with both the feet!
    W.B.

4. https://twitter.com/RobinBrooksIIF/s...70914636922881

interest differential on Argentina's Peso is 65%, yet markets are still deeply skeptical. The same differential for Turkey is only 28%. I'm structurally positive on the Lira, but what's needed to stabilize it is a strong interest rate defense. We're not there yet.

5.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Faiz arttırılır mı arttırılmaz mı..
    12 Haziran öncesi olağanüstü toplanıp artış yapmazlar.
    GLP'den fonlamaya başlarlar en kötü..
    12 Haziran'da arttırırlar mı.
    Bu soru çok önemli.
    Gerçekten ne yapılacağı belli değil..
    Zaten öteki başlıkta ben de öyle yazdım. Haftaya GLP'ye geçerler. Sonraki hafta da faiz artırmak zorunda kalırlar. 12 Haziran'a kadar bekleyebilecekleri bir ortam olacağını düşünmüyorum.
    W.B.

6. Forumdaşlar sanırım iletişim kopukluğu oluyor,

Bu parayı piyasaya enjekte ederlerse o bahsettiğiniz politika faizi , faiz artışı , geç likidite erken likidite , amuda kalkmış likidte falan çalışmaz.

Tüm bu araçlar yüksek bir likidite açığında çalışabilecek araçlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by Bursa Yazıyı Oku
    25 milyar Tl iki ikramiyenin toplamı. Yani 12 milyar bu bayram 12 milyar da ondan iki ay sonraki kurban bayramından önce.
    Kalan kısmına katılırım.
    Yani Hazinenin emekli ikramiyesinden başka ihtiyacı olmayacak mı bu süreçte? Memurlara maaş ödemeyecek mi? Seçim harcamaları yapılmayacak mı? Var da var ben sadece 1 kalemi saymıştım.

23 Haziran'da seçim yok mu?

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yani Hazinenin emekli ikramiyesinden başka ihtiyacı olmayacak mı bu süreçte? Memurlara maaş ödemeyecek mi? Seçim harcamaları yapılmayacak mı? Var da var ben sadece 1 kalemi saymıştım.

23 Haziran'da seçim yok mu?
    Tamam hocam sonuçta tahmin yapıyoruz sen bir ayda piyasaya girer 40 milyar Tl diyorsun. Ben 2,5 ayı bulur diğer bayramın ikramiyesi zamanında da tamamen bitmiş olur enjektesi diyorum. Tahmin sonuçta, sabaha kadar konuşsak yine somut bir tarih olmayacak ortada, zamanla göreceğiz...
    W.B.

Sayfa 828/946 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838878928 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •