Sayfa 135/467 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235 ... SonSon
Arama sonucu : 3731 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    Arkadaşlar GK kimler katılacak..

Birde gündem maddelerinde neler yazmak istersiniz

GK katılın lütfen ve şerh koyun...

GK katılamayacak olan ve maddelere bir şey yazmak isteyen bana yazsın arkadaşım katılacak ona iletebilirim...

Ama imkanı olan kendi katılsın lütfen

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    Sayın Hissedaşım, ben de katılamayacağım malum çalışıyoruz. Sizden ricam var arkadaşınıza iletirseniz çok sevineceğim, hatta kim katılırsa toplantıya rica ediyorum şunu sorun:

Şirketin kanunu niteliğinde olan esas sözleşmesinde 27nci madde Karın dağıtılması altında e) bendinde (aşağıda paylaşıyorum) vergiler düşüldükten sonra ve geçmiş yıl zararı olmadığı müddetçe şirketin hiçbir mazeret göstermeden (ekonomik konjektür vb) 1. Temettüyü dağıtması gerekiyor. Buna rağmen şirket neden karı ertesi yıla aktarmaya çalışarak kendi esas sözleşmesine aykırı davranmaya çalışıyor?

Madde: 27 – KARIN DAĞITILMASI (*15.05.2013 tarihli 2012 yılı Olağan Genel Kurul’da değiştirilen şeklidir.*)

Şirketin genel giderleri ile muhtelif amortisman gibi şirketçe ödenmesi ve ayrılması zorunlu olan meblağlar ile Şirket tüzel kişiliği tarafından ödenmesi zorunlu vergiler hesap senesi sonunda tespit olunan gelirlerden düşüldükten sonra geriye kalan ve yıllık bilançoda görülen dönem kârı, varsa geçmiş yıl zararlarının düşülmesinden sonra sırası ile aşağıda gösterilen şekilde tevzi olunur:
    e) Kanun hükmü ile ayrılması gereken yedek akçeler ayrılmadıkça, esas sözleşmede pay sahipleri için belirlenen kâr payı ve nakden ve/veya hisse senedi biçiminde dağıtılmadıkça; başka yedek akçe ayrılmasına, ertesi yıla kâr aktarılmasına ve kâr payı dağıtımında, yönetim kurulu üyeleri ile memur, müstahdem ve işçilere, çeşitli amaçlarla kurulmuş olan vakıflara ve bu gibi kişi ve/veya kurumlara kâr payı dağıtılmasına karar verilemez.

Lütfen bunu sorun, ben ve eminim benim gibi başka arkadaşlar bu sözleşmeyi okuyup bu şartlara göre değerlendirme yaparak hisseyi satın aldık, bir şirket o yıl için geçerli kurallarını yıl hesap kapanışı sırasında değiştiremez, değiştirirse bu karar sonraki mali yıl için geçerli olmalıdır çünkü geçmişte alım yapmış yatırımcı o anki mevcut sözleşmeyi baz alarak yatırım yapar.

Temettümüzü dağıtsın bu ********ler geberttiler hisseyi.
    Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Payrıt Yazıyı Oku
    Sayın Hissedaşım, ben de katılamayacağım malum çalışıyoruz. Sizden ricam var arkadaşınıza iletirseniz çok sevineceğim, hatta kim katılırsa toplantıya rica ediyorum şunu sorun:

Şirketin kanunu niteliğinde olan esas sözleşmesinde 27nci madde Karın dağıtılması altında e) bendinde (aşağıda paylaşıyorum) vergiler düşüldükten sonra ve geçmiş yıl zararı olmadığı müddetçe şirketin hiçbir mazeret göstermeden (ekonomik konjektür vb) 1. Temettüyü dağıtması gerekiyor. Buna rağmen şirket neden karı ertesi yıla aktarmaya çalışarak kendi esas sözleşmesine aykırı davranmaya çalışıyor?

Madde: 27 – KARIN DAĞITILMASI (*15.05.2013 tarihli 2012 yılı Olağan Genel Kurul’da değiştirilen şeklidir.*)

Şirketin genel giderleri ile muhtelif amortisman gibi şirketçe ödenmesi ve ayrılması zorunlu olan meblağlar ile Şirket tüzel kişiliği tarafından ödenmesi zorunlu vergiler hesap senesi sonunda tespit olunan gelirlerden düşüldükten sonra geriye kalan ve yıllık bilançoda görülen dönem kârı, varsa geçmiş yıl zararlarının düşülmesinden sonra sırası ile aşağıda gösterilen şekilde tevzi olunur:
    e) Kanun hükmü ile ayrılması gereken yedek akçeler ayrılmadıkça, esas sözleşmede pay sahipleri için belirlenen kâr payı ve nakden ve/veya hisse senedi biçiminde dağıtılmadıkça; başka yedek akçe ayrılmasına, ertesi yıla kâr aktarılmasına ve kâr payı dağıtımında, yönetim kurulu üyeleri ile memur, müstahdem ve işçilere, çeşitli amaçlarla kurulmuş olan vakıflara ve bu gibi kişi ve/veya kurumlara kâr payı dağıtılmasına karar verilemez.

Lütfen bunu sorun, ben ve eminim benim gibi başka arkadaşlar bu sözleşmeyi okuyup bu şartlara göre değerlendirme yaparak hisseyi satın aldık, bir şirket o yıl için geçerli kurallarını yıl hesap kapanışı sırasında değiştiremez, değiştirirse bu karar sonraki mali yıl için geçerli olmalıdır çünkü geçmişte alım yapmış yatırımcı o anki mevcut sözleşmeyi baz alarak yatırım yapar.

hepimize referans oldunuz sayın Payrıt

3.  Alıntı Originally Posted by selimsen Yazıyı Oku
    Bir şirket düşünün lisans ücreti ve diğer malzeme ,hammadde tedariki adı altında örtülü kar transferi yapılıp giderler çoğaltılıyor.Kar azaltılıp Vergi matrahı düşürülüyor.Hisse değeri düşük tutulması için tahtada baskı uygulanıyor.
    Tahtada işlem yapan şirketin türevleri ,tahta kuruları tüm küçük yatırımcıları soymaya ,bitirmeye yönelik işlem yapmaktadırlar...
    Bu durum ne kadar devam edecek.Sorumlu kurumlar ne işe yarar.Ekonomik terör diyorsunuz.İşte bu tahtada yapılanlar aynen budur.
    imza attım...

Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

4.  Alıntı Originally Posted by Payrıt Yazıyı Oku

Madde: 27 � KARIN DAĞITILMASI (*15.05.2013 tarihli 2012 yılı Olağan Genel Kurul�da değiştirilen şeklidir.*)

Not aldım ve ilettim...
    Saygılar

Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

5. https://www.youtube.com/watch?v=icZ-OlVSvb4

genel kurula gelsin çok gerildim

6. Dedim ya bunların niyeti bozuk.

Bence ne olur. Son Tahminim şöyle. %100 bedelli Bunun %35,i Temettüden olabilir.

Attık bakalım tutacakmı.

ytd.

7. Temettü Tutarı: 350,00 TL
    Bedelli Sermaye Artırımı İçin Ödenen Tutar: 1.000,00 TL
    Net Ödenen Tutar: -650,00 TL
    Sermaye Artırımından Gelen Hisse: 1.000,00 adet
    Hissenin Yeni Fiyatı: 1,00 TL
    Son Durumda Toplam Hisse Adedi: 2.000,00 adet
    Son Durumda Hisselerin Toplam Değeri: 2.000,00 TL

şahsi fikrim. ytd. hiç değildir.

8. Sayın nokta atışı senin hesabına göre 1000 Lotu olanın ne ödemesi ve temettü sü olur

Sayfa 135/467 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •