Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8000 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Hayat tecrübesi, borsa tecrübesi bir nehri içip bir tas işeyebilmek gibi . ( alıntıdır )

Önümüzde bir sürü done var, hangisini seçsen birbirine zıt ve mantıkla örülmüş senaryolar kurabiliyor insan .

Doğruyu mu düşünüyoruz yoksa düşünmek istediğimizi mi doğruluyoruz?

Müthiş bir algı operasyonu altındayız. S- 400 alınır mı, ambargo olur mu, Doğu Akdeniz , Suriye, iç siyaset. ...

Belki de forumun hatta arttırıyorum sosyal medyanın en donanımlı insanları oturup bir karara varamıyoruz.

Devasa bir servet transferi olacak , hangi tarafta olacağımıza bilgimiz değil de şansımız karar verecek galiba.
    Ekonomik kriz
    Siyasi belirsizlik
    İstanbul seçimlerinin muallaklığı
    İç politikada gereksiz riskli gerginlikler
    S-400 füzelerin 1 ay sonra gelecek olması
    ABD nin bize olası askeri ve ekonomik yaptırımları
    ABD ile İran arasında ki gerginliğin savaşa doğru gitmesi
    Bulunduğumuz coğrafyada jeopolitik risklerin zirve yapması
    Bu yıl sonu ticaret savaşları ile çıkması çok yüksek olan global kriz

Benim kararım belli, yukarıdaki riskler olduğu ve sürdüğü sürece..
    Bu gibi ortamlarda altın her zaman güvenli limandır diyor...
    Sarı kızıma sıkı sıkı sarılıp mışıl mışıl uyuyorum.

İyi geceler.

2.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Ekonomik kriz
    Siyasi belirsizlik
    İstanbul seçimlerinin muallaklığı
    İç politikada gereksiz riskli gerginlikler
    S-400 füzelerin 1 ay sonra gelecek olması
    ABD nin bize olası askeri ve ekonomik yaptırımları
    ABD ile İran arasında ki gerginliğin savaşa doğru gitmesi
    Bulunduğumuz coğrafyada jeopolitik risklerin zirve yapması
    Bu yıl sonu ticaret savaşları ile çıkması çok yüksek olan global kriz

Benim kararım belli, yukarıdaki riskler olduğu ve sürdüğü sürece..
    Bu gibi ortamlarda altın her zaman güvenli limandır diyor...
    Sarı kızıma sıkı sıkı sarılıp mışıl mışıl uyuyorum.

İyi geceler.
    Bu kadar olumsuzluğa rağmen birileri hala gidip borsada ver yansın hisse alıyor ya şaşıyorum. Borsa çakılınca da zır zır zır zırlıyorlar. Ulan öyle kör yatırımcılar var ki İnanın söz gelimi ülkemiz savaşa girse ve bombardıman altında olsa iki bombardıman arası koşup bankamatikten hisse alacak kadar inatçı ve at gözlüğünden bakan bir yatırımcı kitlesi var. Borsada olanlar ortada. Yaptırımlar açıklandığı an kaç gün çakılacağı ortada. doların nasıl fişekleyeceği ortada ama yinede çoşkuyla hisse alıyorlar. Bursada para kazanma devri tersine döndü sanırım. Yıllardır .... fonu öncülüğünde borsayı şişirip durdular. Borsa Balonu patladığında ben onların halini göreceğim.

3.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Bu kadar olumsuzluğa rağmen birileri hala gidip borsada ver yansın hisse alıyor ya şaşıyorum. Borsa çakılınca da zır zır zır zırlıyorlar. Ulan öyle kör yatırımcılar var ki İnanın söz gelimi ülkemiz savaşa girse ve bombardıman altında olsa iki bombardıman arası koşup bankamatikten hisse alacak kadar inatçı ve at gözlüğünden bakan bir yatırımcı kitlesi var. Borsada olanlar ortada. Yaptırımlar açıklandığı an kaç gün çakılacağı ortada. doların nasıl fişekleyeceği ortada ama yinede çoşkuyla hisse alıyorlar. Bursada para kazanma devri tersine döndü sanırım. Yıllardır .... fonu öncülüğünde borsayı şişirip durdular. Borsa Balonu patladığında ben onların halini göreceğim.
    bilinçli yatırımcıyı ayrı tutuyorum tez ve görüşleri kendilerini baglar
    birde yatırımcı adı altında kumarbaz tayfası var
    kumarbaz her gece kaybedsede yine kumara gider ona neden diyemessin çünki onun işi kumarbazlıktır
    rulet oyuncusunu poker oynarken göremessin yada çok nadir keza pokerciyide rulette fazla göremezsin
    çünki zevk alamaz gönüllü tecavüzde zevk almak esastır

Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    dolar bazında bist 1987 de 1.5 dolardı bugün 1.3 dolar 32 yılda.Şişen bir şey yok ki neyi patlayacak.Patronlar küçük yatırımcıyı temettu vs vermeden sağıyor o ayrı birşey.

Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    dolar bazında bist 1987 de 1.5 dolardı bugün 1.3 dolar 32 yılda.Şişen bir şey yok ki neyi patlayacak.Patronlar küçük yatırımcıyı temettu vs vermeden sağıyor o ayrı birşey.
    2001 yılında da 0.45 dolar.Şişen bir şey olmadığı doğru ama bütün kötü senaryoların hepsi gerçekleşirse daha aşağıya gidebileceği epeyce yer de var.Bütün olumsuzlukların henüz fiyatlandığını söyleyemeyiz.2001 yılında olmayan siyasi,jeostratejik fiyatlanmayan riskleri bir tarafa bırakalım,şu an Türkiye ekonomisinin içine düştüğü ekonomik kriz bir çok parametreye göre 2001 yılından daha ağır.2001 yılında %9' larda olan işsizlik oranı şu anda %14.7,tarım dışı işsizlik %16.9,genç işsizlik %26.1.daha yeni açıklanan tüketici güven endeksi tarihinin en düşük seviyesinde,şirketler 2001 yılından farklı olarak aşırı borçlu(o zaman 66.9 milyar dolar olan şirketlerin borcu yılbaşı itibariyle 498.2 milyar dolar),üstelik önümüzdeki 1 yıl içinde ödenecek 177 milyar dolar dış borcun toplam dış borç 448 milyar dolara oranı çok yüksek 177/448=%39.5.Merkez bankasının rezervleri çok yetersiz.Enflasyon yüksek,ekonomi çok sert küçülüyor.Üstelik bu sefer IMF ve Avrupa Birliği çıpası olmadığı için 2001 yılında olduğu gibi (sert devalüasyonun desteğiyle ihracatı da arttırarak) krizden hızla çıkamayacağız,yıllarca küçük büyüme oranlarıyla krizin şiddeti azalsa da içinde olmaya devam edeceğiz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •