Sayfa 247/1001 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    Sermaye piyasalarının sürdürülebilir büyümedeki rolü ile kurumsal yatırımcı olarak emeklilik fonlarının sermaye piyasalarının derinleşmesine ve sağlıklı fiyat oluşumuna sağladığı katkılar dikkate alınarak, Kurulumuzun i-SPK.4632 s.kn. (03.03.2016 tarih ve 7/223 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen “Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehberâ€de yer alan standart fonların ve para piyasası fonlarının portföylerine alınacak varlık ve işlemlere ilişkin sınırlamalarda değişiklik yapılmıştır.

Yapılan değişiklik ile;

i) Standart fonların portföyünün asgari %10’unun BIST 100, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Borsa İstanbul A.Ş. tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylarda,
    ii) Para piyasası fonlarının portföyünün asgari %25’inin devlet iç borçlanma senetlerinde

yatırıma yönlendirilmesi gerektiği düzenlenmiştir.

Ayrıca, mevcut fonların yeni portföy sınırlamalarına uyum sağlaması için 31.07.2019 tarihine kadar geçiş süreci tanınmıştır.

bu ne demek arkadaşlar.

http://www.spk.gov.tr/Duyuru/Goster/20190527/0
    Para piyasası fonlarını piyasa çalkantıda iken alıp dursun diye alıyorduk. İyice oyunun kurallarını bozmaya başladılar. Şimdi yatırımcılar elindeli para piyasası fonlarını yabancı para fona çevirirler...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Para piyasası fonlarını piyasa çalkantıda iken alıp dursun diye alıyorduk. İyice oyunun kurallarını bozmaya başladılar. Şimdi yatırımcılar elindeli para piyasası fonlarını yabancı para fona çevirirler...
    Ben bahsi geçen PPF'lerin, emeklilik fonları PPF'leri diye anlamıştım. Öyle olmasa bile getirilerde fazla değişiklik olacağını zannetmiyorum. DIBS oranları hakkında bizlere daha detayli bilgi verecek arkadaşlardan da destek bekleriz.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bunlar normal PPF'ler için değil yanlız.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Ben bahsi geçen PPF'lerin, emeklilik fonları PPF'leri diye anlamıştım. Öyle olmasa bile getirilerde fazla değişiklik olacağını zannetmiyorum. DIBS oranları hakkında bizlere daha detayli bilgi verecek arkadaşlardan da destek bekleriz.
    Bu tebliği emeklilik fonları PPF'leri diye doğru anlamışsınız. DİBS oranları an itibariyle %26'dır.

5. Zaten BES PPF'lerinde mevduat oranı mecburiyeti de yoktu ve normal PPF'lerden fazla getiri elde ediliyordu, bu kararla normal PPF'lerin mevduat zorunluluğu, BES PPF'lerine devlet tahvili olarak getirilmiş oldu.

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bunlar normal PPF'ler için değil yanlız.
    BES fonları için haklısınız ancak orada da oyunun kuralları maç devam ederken değişmiş olmuyor mu?

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    BES fonları için haklısınız ancak orada da oyunun kuralları maç devam ederken değişmiş olmuyor mu?
    Maalesef öyle.
    Biz normal PPF'deyken de bir baktık bir sabah PPF'ler şu kadar mevduat yapacak denildi.
    Alıştık süprizlere.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Maalesef öyle.
    Biz normal PPF'deyken de bir baktık bir sabah PPF'ler şu kadar mevduat yapacak denildi.
    Alıştık süprizlere.
    Süre verilmiş 31.07.2019 a kadar değişim olmaz,
    Kötü Tarafı Fondan Çıksanız Sanırım Bes İptal Ediliyor Vs.
    Son düzenleme : NewsTR; 27-05-2019 saat: 20:54.

Sayfa 247/1001 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •