Sayfa 761/992 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 6,081 - 6,088 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    Aktif gecelik %25,15 ile bayram şekeri verdi
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2.  Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    A haber Türkiye küçülme verisini yayinlamiyor
    Büyüme diye verir...Negatif büyüme

Bu en kötüsü ve buradan artık ülke olarak iyileşme başlayacaksa iyi...Ama devam ederse kötü...

Çeyreklik bakarsan

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Türkiye ilk çeyrekte % 1.3 büyüyerek teknik resesyondan çıktı

Böylece üst üste iki çeyrek daralarak teknik resesyona giren ekonomi bu çeyrekte % 1.3 büyüyerek resesyondan çıktı. Ekonomi 2018'in son çeyreğinde çeyreklik bazda % 2.4 daralmıştı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    (Yenileme) Türkiye ekonomisi 2019 yılının ilk çeyreğinde % 2.6 daraldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılının birinci 3 aylık dönemi Gayri Safi
    Yurtiçi Hasıla sonuçlarını açıkladı.

TÜİK'in konuya ilişkin haber bülteni aşağıda bulunuyor:

"Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) %2,6 azaldı

Gayrisafi Yurt İçi Hasıla birinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,6 azaldı.

Üretim yöntemiyle Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahmini, 2019 yılının birinci çeyreğinde cari fiyatlarla %16 artarak 914 milyar 699 milyon TL oldu.

Gayrisafi Yurt İçi Hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; tarım sektörü toplam katma değeri %2,5 arttı, sanayi sektörü %4,3 ve inşaat sektörü %10,9 azaldı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri %4 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2019 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,3 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %1,3 arttı.

Hanehalkı nihai tüketim harcamaları %4,7 azaldı

Yerleşik hanehalklarının ve hanehalkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşların (HHKOK) toplam nihai tüketim harcamaları, 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak %4,7 azaldı. Devletin nihai tüketim harcamaları %7,2 artarken gayrisafi sabit sermaye oluşumu %13 azaldı.

Mal ve hizmet ihracatı %9,5 arttı, mal ve hizmet ithalatı ise %28,8 azaldı

Mal ve hizmet ihracatı, 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak %9,5 artarken ithalatı ise %28,8 azaldı.

İşgücü ödemeleri %20,9 arttı

İşgücü ödemeleri, 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %20,9, net işletme artığı/karma gelir %10,8 arttı.

İşgücü ödemelerinin Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı %39,3 oldu

İşgücü ödemelerinin cari fiyatlarla Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı geçen yılın aynı çeyreğinde %38,3 iken bu oran 2019 yılının birinci çeyreğinde %39,3 oldu. Net işletme artığı/karma gelirin payı ise %43,3'den %40,8'e düştü.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Poyraz Yazıyı Oku
    Hocam hali hazırda bir kamu kurumunda mali işler sorumlusuyum. Mesajını alıntıladığınız arkadaşın yazdığı oranlar net taban maaşlar. Yani içerisinde dediğiniz gibi harcırah, sosyal destek, döner sermaye filan yok. Taban ham net maaşlar. Bu dediklerinizde olursa bu meblalar yukarı yönlü artar. Saygılar.
    Teşekkürler hocam
    Kamu'da maaşlar sandığımdan çok daha yüksekmiş
    Özel'in kahrı çekilmez bu durumda

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Mal ve hizmet ihracatı %9,5 arttı, mal ve hizmet ithalatı ise %28,8 azaldı

Bu ortamda dolarin artmamasi dogal degil mi?

Lokaller de bozdurup bozdurup harcayacaklar...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Çeyreklik bakın moraliniz düzelsin...

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Isyatirim uluslararasi piyasalar bultenindeki tum eurobondlari alabiliyor olmamiz lazim.
    Siz isteyin biz buluruz demislerdi bana.
    Syg,
    Doğru ikincil piyasada alabiliyoruz ancak hepsinde alt limit 250,000 USD

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Teşekkürler hocam
    Kamu'da maaşlar sandığımdan çok daha yüksekmiş
    Özel'in kahrı çekilmez bu durumda
    Vaaay yuji hocam bana guvenmediniz de isin merkezinden mi bilgi aldiniz...simdiye kadar ne dediysek o ustad...

Sayfa 761/992 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •