Sayfa 918/1000 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,337 - 7,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1. Forumdaşlar samimi olarak soruyorum Ağustos 2018'deki gibi bir devalüason olduğunda ,

işsizliğin şu ankinden daha düşük olacağını düşünüyor musunuz?

Hepimiz döviz kuru artışından kazanç elde edeceğiz (ben de). Ona tamam.

Ama hakikaten bu hamlenin özel sektör döviz borcu ele alındığında işsizliği düşüreceğini düşünüyor musunuz?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Güven yokken TL faizi yükselterek dolarizasyonu asla engelleyemezsiniz!

Güven ne ile olur:

1) Kamu harcamalarını azaltırsın.
    2) Şeffaf olursun.
    3) Gelir garantili projelerin ödemelerini bütçeye göre ötelersin. Ödeme yapmazsın bütçeyi aşıyorsa zamana yayarsın.
    4) ihaleleri yaparken fizibilite şartını zorunlu kılarsın.
    5) Dolaylı vergiyi kalıcı olarak azaltırsın

Bunları yapmazsan faizi istediğin yükselt. Hiçbir işe yaramaz. Dolarizasyon FOREVER olur maalesef!

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben de zaten güven ortamı varsa (ve tabii bunun teyidi olarak dolarizasyon düşmüş ise) faiz indirilsin diyorum.

Yani güven ortamı yok iken faiz indirmekte acele etmeyelim diyorum.

Benim söylediğim güven yokken ne yapılacağı.

Güven oluşturulamıyorsa en azından bu yünde bir adım olduğunu göstermek için TL cazip kılınmalıdır diyorum.

NOT: Eylül-Aralık döneminde TL teşvik edildi.Stopaj indirimi sağlandı. Yüksek faiz illaki nominal oran ile yapılmak zorunda değil stopaj indirimi de kredi faizini yükseltmeden efektif faizi yükseltebilir.

O dönem dolarizasyon %5 kadar düştü. %50'nin altındaydı diye biliyorum. Şimdi %55.

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Güven yokken TL faizi yükselterek dolarizasyonu asla engelleyemezsiniz!

Güven ne ile olur:

1) Kamu harcamalarını azaltırsın.
    2) Şeffaf olursun.
    3) Gelir garantili projelerin ödemelerini bütçeye göre ötelersin. Ödeme yapmazsın bütçeyi aşıyorsa zamana yayarsın.
    4) ihaleleri yaparken fizibilite şartını zorunlu kılarsın.
    5) Dolaylı vergiyi kalıcı olarak azaltırsın

Bunları yapmazsan faizi istediğin yükselt. Hiçbir işe yaramaz. Dolarizasyon FOREVER olur maalesef!
    Ben güven ne ile oluru sormuyorum.

Güven yok ve belirli bir süre de tesis edemeyeceğiz.

Bu durumda ve bu güvensiz süreç zarfında ne yapacağız diyorum?

Güven oluştuğunda zaten ne olacağında herkes hemfikirdir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4. Bakın size bir iyi aile çocuğu KEREM ALKİN

https://twitter.com/keremalkin/statu...325209089?s=21

Bu yalama matematik bilmiyor ********. Bir de PROF olmuş dallama. Hem de CB baş danışmanlarından eşşoğlu...

Hayatımda bu kadar hatalı bir hesaplama görmedim!!! Aynen kopyalıyorum twitini;

“2002 sonu dolar-TL efektif satış kuru dikkate alınarak,1 Ocak 2003-31 Mayıs 2019 arası Türkiye’nin kümülatif enflasyonundan ABD’nin kümülatif enflasyonu deflate edildiğinde, birikimli enflasyona endeksli dolar-TL kuru için seviye 5,5440-5,5570 TL olarak tanımlanabilir.Bilginize”

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar samimi olarak soruyorum Ağustos 2018'deki gibi bir devalüason olduğunda ,

işsizliğin şu ankinden daha düşük olacağını düşünüyor musunuz?

Hepimiz döviz kuru artışından kazanç elde edeceğiz (ben de). Ona tamam.

Ama hakikaten bu hamlenin özel sektör döviz borcu ele alındığında işsizliği düşüreceğini düşünüyor musunuz?

Abi öyle bir deval değil de, mesela hedefini koysun 2 sene içinde doları en az 8 TL yapacağım buna göre pozisyon alın desin yavaş yavaş faizi de düşüre düşüre hep beraber fakirleşelim mesela ben buna varım yani. Söylesin ya battık borç çeviremiyoruz emeğimizi ucuza satmamız ve daha fazla açık vermememiz gerekiyor herkesten hem kendimiz hem gelecek nesillerimiz için fedakarlık istiyoruz desin.

Şimdiye kadar sizden oy alabilmek için borçla size sahte refah yaşattık özür dileriz başka türlüsünden anlamıyordunuz ama artık anlarsınız diye düşünüyoruz bakın desin

Bunu diyen Türkiye'de bir sonraki seçim %5 filan alır malesef.

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Abi öyle bir deval değil de, mesela hedefini koysun 2 sene içinde doları en az 8 TL yapacağım buna göre pozisyon alın desin yavaş yavaş faizi de düşüre düşüre hep beraber fakirleşelim mesela ben buna varım yani. Söylesin ya battık borç çeviremiyoruz emeğimizi ucuza satmamız ve daha fazla açık vermememiz gerekiyor herkesten hem kendimiz hem gelecek nesillerimiz için fedakarlık istiyoruz desin.

Şimdiye kadar sizden oy alabilmek için borçla size sahte refah yaşattık özür dileriz başka türlüsünden anlamıyordunuz ama artık anlarsınız diye düşünüyoruz bakın desin

Bunu diyen Türkiye'de bir sonraki seçim %5 filan alır malesef.
    Bunun adı deval olmaz ama. Kontrollü resesyon oluyor o zaman.

Ben bu yönde sinyaller alıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    kontrollü bir deval tercihinde, mb nin mevcut rezervleriyle işin kontrolden çıkması da çok olası..yani son deval gerçekten tc parasal tarihinin son devali olabilir bu kez
    Evet %55 olan dolarizasyon minimum %80'e atar.

Bunu tersine çevirmek için ya piyasaya devasa TL basacak (hiperenflasyon)

Ya da faizi şimdi olduğundan da daha anormal ve astronomik seviyelere çıkartacak (uzun süreli depresyon)

E? Ben ne anladım o zaman devalden? Niye yaptık o zaman?

8. 18 Haziran Salı 14:02 AMB YETKİLİLERİ YENİ BİR TEŞVİK İÇİN FAİZ İNDİRİMİNİ TEMEL BİR ARAÇ OLARAK GÖRÜYOR -BN

Sayfa 918/1000 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •