Sayfa 394/1001 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 3,145 - 3,152 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Gösterge faizi düşünce borçlanma araçları fonu nasıl FIL'den fazla getirir anlayamadım?
    İçlerinde tahviller olduğu için.
    Tahvil faizi düşerse fiyatı artar.

Kesin bilmiyorum fakat gözlemim bu yönde.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Yarım saat uğraşıp her gördüğümde ala ala full vk11 e geçebildim

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Gösterge faizi düşünce borçlanma araçları fonu nasıl FIL'den fazla getirir anlayamadım?
     Alıntı Originally Posted by Hia Yazıyı Oku
    İçlerinde tahviller olduğu için.
    Tahvil faizi düşerse fiyatı artar.

Kesin bilmiyorum fakat gözlemim bu yönde.

Mustafa kardeşimiz uygun olduğunda bize bu konuda açıklık getirsin. Faiz bugün düştü. Siz t+1 ya da daha fazla süreli fonu alacaksınız. Bugün tahvil düştü ise akşama fiyata yansayacak. Bu tahvil faizi düşüşü yarından sonraki günlerde de devam etmezse kazanç sağlayacak mısınız?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Mustafa kardeşimiz uygun olduğunda bize bu konuda açıklık getirsin. Faiz bugün düştü. Siz t+1 ya da daha fazla süreli fonu alacaksınız. Bugün tahvil düştü ise akşama fiyata yansayacak. Bu tahvil faizi düşüşü yarından sonraki günlerde de devam etmezse kazanç sağlayacak mısınız?
    Vakıfbank kullanıp onun borçlanma araçları fonunu aldığım için valor yok.

Valor olsa kesinlikle hakliydiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn.diproyal borçlanma araçları fonlarının isimlerine dikkat ederseniz kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli gibi isimler verilmiştir. Kısa vadeli borçlanma aracı içeren fonlarda genelde PPF'ler gibi valör olmadan aynı gün fiyatıyla alınabilir. Diğer fonlarda ise T+1 veya T+2 şeklinde valör olabilir. Tahvil faizlerinin düşüşünden en fazla yararlanan fonlar vadesi daha uzun olan fonlardır fakat kısa vadeli borçlanma araçları içeren fonlarda yine getiri anlamında bir miktar fazla getiri elde edebilirler. Sn.Hia'nın bahsettiği fonda böyle bir fon içerisinde %13 oranında devlet tahvili içeriyor. Getirisini takip etmiyorum ama sanırım bu hafta PPF'lerden biraz daha fazla getirdi.

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Sn.diproyal borçlanma araçları fonlarının isimlerine dikkat ederseniz kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli gibi isimler verilmiştir. Kısa vadeli borçlanma aracı içeren fonlarda genelde PPF'ler gibi valör olmadan aynı gün fiyatıyla alınabilir. Diğer fonlarda ise T+1 veya T+2 şeklinde valör olabilir. Tahvil faizlerinin düşüşünden en fazla yararlanan fonlar vadesi daha uzun olan fonlardır fakat kısa vadeli borçlanma araçları içeren fonlarda yine getiri anlamında bir miktar fazla getiri elde edebilirler. Sn.Hia'nın bahsettiği fonda böyle bir fon içerisinde %13 oranında devlet tahvili içeriyor. Getirisini takip etmiyorum ama sanırım bu hafta PPF'lerden biraz daha fazla getirdi.
    Bilgilendirme için çok teşekkürler.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Burada ydk alan birisi vardı okt ye alternatif olabilir günlük alt sat
    Alamadım çalışan hesap dan alınır diyor ama bulamadım .
    https://www.yapikrediportfoy.com.tr/...ileri/ydk.aspx
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YDK

Kendim sordum kendim cevaplayayım
    Çalışan hesap üzerinden otomatik kendisi portföyün 3k lık kısmını günlük vadeli yapıyor kalan kısmını YDK Fonu alıyor.
    3k işi olmasa güzelmiş getirisi hemde günlük al sat.

@admustafa bu fonu senmi almıştın önceden ?
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

8.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Kendim sordum kendim cevaplayayım
    Çalışan hesap üzerinden alınıyor portföyün 3k lık kısmını günlük vadeli yapıyor kalan kısmını YDK Fonu alıyor.
    3k işi olmasa güzelmiş getirisi hemde günlük al sat.
    Hayırlı olsun sizde kısa vadeliye dönmüşsünüz bugün güzel getirir sizin fonda

Sayfa 394/1001 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •