Aklıma takılan konu sürekli arttığı söylenen DTH bir ülke için risk midir yoksa ülke için bir nevi kur riskinin küçük yatırımcıların üzerine dağıtılması mıdır..?
Malum bankalar bizim aldığımız dövizler nakit olarak tutmak zorunda değil ama bir şekilde hege edilen bu döviz onların bilançolarında mevcut yani kredi vermek istese bunun üzerinde verebilir hemde tam olarak kur riski almadan örneğin benim dövizime %3-4 faiz verirken bu parayı kredi olarak %5,6,7 gibi oranlarla satabilir yada bu parayla gidip devletin çıkardığı yüksek faizli yabancı para cinsinden bono alabilir yanlış mı düşünüyorum
Yani aslında halkın dolar alması para satan kurumlar olan bankaların risklerini azalmaz mı ve devlete/ülkeye bir şekilde daha az riskli yani en ufak çalkantıda kaçmayan kaynak sağlamaz mı
Özellikle Sn.Jondows un konu hakkındaki fikrini merak ediyorum bu DTH ların sürekli artıyor olması içten içe beni kemiriyor bu artış dolar/TL nin seyri yada ülkeye gelen yada gelmeyen para için bir gösterge olabilir mi
Kafam karışık

yazdıklarım saçma geliyor olabilir ama sonuçta ben ekonomi uzmanı değilim gariban bir küçük yatırımcıyım, hatam varsa şimdiden affola
Yer İmleri