Sayfa 293/981 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393793 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

1. Erdoğan: Yaptırımlar konusuna gelince, böyle bir şeyin olmayacağını da bizzat Trump'tan dinledik.

Canlı yayında konuşuyor cb. Sadece F-35'lerin teslimatı konusunda sıkıntı varmış başka bir yaptırım olmayacakmış sanırım.

-Trump size yaptırırım olmayacağı konusunda %100 garanti verdi mi? Diye sordu bir yabancı gazeteci. Stratejik ortaklar arasında böyle şeylerin olmayacağını düşünüyorum ben diye kısa bir cümleyle yanıtladı. Biraz açık kapı da bırakmış oldu aslında.
    Never test the depth of river with both the feet!
    W.B.

2. Ahada dolara 5 gayme yolu göründü.

* S-400'lerle ilgili konuda bütün anlaşmamız, her şeyimiz bitmiştir. Olay teslimat sürecindedir. Teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir ülkeye yakışmaz. Bu iş bitti. Patriot'lar hususunda eski başkan Barack Obama döneminde de adım atmıştık ama bize satmadılar. Savunma sistemi için adım atmamız gerekiyordu, en uygun şartları Rusya'da bulmuş oldu. Yaptırım söz konusu olmayacağını (ABD Başkanı Donald) Trump'tan duymuş olduk.

* İki stratejik ortak arasında yaptırım söz konusu değildir, olamaz diye düşünüyorum.

3. Cidden açıklamayı gram beceremiyoruz. Bir şeyi satmak istiyorsan ne diye "Erdoğan: Yaptırımlar konusuna gelince, böyle bir şeyin olmayacağını da bizzat Trump'tan dinledik. " böyle açıklama yaparsın.
    Bunu üstü kapalı şekilde, anlaşma yapmak istemiyorsuna çekilse çekilir.
    Trump'ın ne derece sivri bir dil kullandığı aşikar, çıkıpta böyle bir şeyin garantisini vermedik derse kimin kabahati,
    Adamın söylemleri zaten beklentilerin üzerinde "olumlu" gelmiş. Yap orada istediğimiz şekilde gerekli cevabı aldık diye yapıştır gitsin.

Kim hazırlıyorsa akıl fikir yemin ediyorum ama dediğim gibi bilerek yapılmıyorsa..
    Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.

Teslimat sürecindedir ve teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz, bu iş bitti. Biz Amerika'yla da Patriot almak için Obama döneminde adım atmıştık, Kongre'nin müsade etmediğini söyleyerek, satışı gerçekleştirmediler. En uygun şartlarda bunu Rusya'dan aldık. Yaptırımlar konusunda Trump bugün de açıklama getirdi, böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden dinlemiş olduk. S-400 olayı bir taraftan yürürken, ABD'den şu an 100 tane Boeing uçağı alıyoruz.
    F-35 konusunda, 1 milyar 400 milyon dolar ABD'ye ödememiz var. Bir üretici değil, ortak üreticiyiz. Toplamda 116 uçak alacağımız var. Ödemeler yapılır, beklenti içindeyiz. Altta birilerinin yaptığı açıklamalarla hiç örtüşmüyor. Bizim ikili ilişkilerimizi bozmayacağını düşünüyoruz.

İşin özeti pazarlamacı sarışın bomba bize 100 adet Boeing uçağı satmış.

5. Yahu yok abi ne trump yaptırım olmayacak demiş kafa gitmiş bunların.
    S400 alıcaz eee yaptırım yok trump ın öyle bir ne lafı ne yazılı beyanatı var adam sadece karışık iş dedi yahu.
    Gitmiş kafa bunun adamın demediği lafı demiş gibi açıklıyor.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

6. Elimizdeki ucbes dolar icin yaptirim olmasini bekleyen nekadar zihniyet var yazik.

7.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Reis ile Trump görüşmesine gelirsek tamamen beklentiler doğrultusunda güzel resimler verilmeye çalışıldı. Bize gösterilmeye çalışılan resmin arkasında çok büyük belirsizlikler var tabi. Trump şunu diyemedi ben yaptırımlara karşıyım Türkiyeye yaptırım uygulamayacağım uygulatmayacağım. Hoş diyemezden tabi çünkü onu aşan bir konu. Trump ben erdoğanı seviyorum adil davranmaktan yanayım derken, senato karar alacak benim elimden bir şey gelmez demeye getirmiş.

Yani dolarda Temmuz ayı yukarı yönlü bir trend bekliyorum. 6.25 ile 6.50 hedefleri.
     Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Özetle sarı kafa Erdoğan ile S 400 konusunda anlaşma sağlayamadık yaptırım adil olacak demeye getirmiş konuyu. Zaten Caatsa yaptırımlarını uygulamama gibi şansı yok, böyle bir yetkiside yok.

Pozitif düşünmek istiyorum lakin bir yanım buna izin vermiyor.
    Bu pozitif açıklamalara rağmen ben hala aynı görüşeyim yaşayıp görelim.

8.  Alıntı Originally Posted by Konvertor Yazıyı Oku
    Elimizdeki ucbes dolar icin yaptirim olmasini bekleyen nekadar zihniyet var yazik.

10 dolarım dahi yok ama gerçekci olmak gerekir. Trump bu sözü veremez verdirmezler.

Sayfa 293/981 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393793 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •